homemijn accountcontact
berichten archief
Hier treft u berichten uit het verleden aan.
nieuwe modellen harley-davidson
2006 Street Glide FLHXI
Hoewel in 2005 de Electra zijn 40-jarig jubileum vierde, heeft Harley verkozen te wachten om dit model een retrostyling te laten ondergaan. In 2006 wordt de Electra Street Glide zelfs ten tonele gevoerd in een minimalistische uitvoering onder het motto less is more.

Ontdaan van alle prots en praal komen de sterke markante lijnen van het oermodel mooi naar voren. De chromen spatbordversieringen zijn verdwenen evenals de beschermende beugels rondom koffers. Het vernieuwde windscherm met geïntegreerde spiegels links en rechts en een verlaagd rookglazen scherm geven de motor een stoer, welhaast onaantastbaar voorkomen. Standaard wordt geen cruisecontrole meegeleverd, maar de bedrading voorziet er wel al in en een puike Harman/Kardon installatie verzekert je van duidelijk hoorbare file-informatie. We kunnen vaststellen dat de “Street” versie van de Electra Glide overduidelijk een “kale” Electra is geworden, maar waarvan wel alle bestaande en nieuwe accessoires weer terug te vinden zijn in de nieuwe catalogus. Het is een zware motor en het rijdt als een zware motor echter zonder dat dat hinderlijk aanvoelt. De prijsstelling van € 25.595,- is fors te noemen, zeker als je bedenkt dat de nieuwe eigenaar, geheel in de traditie van het Harley individu, de bike zal personificeren met onvermijdelijke aanvullende kosten. Maar die keus is aan de koper. De hier afgebeelde motor heeft de nieuwe kobaltblauw kleur die ook voor andere modellen leverbaar zal zijn.


nieuwe modellen harley-davidson
2006 Super Glide FXDI 35 Anniversary model
In 1971 trakteerde Harley-Davidson de wereld op de nieuwste creatie van Willy G. Davidson, de Super Glide. Destijds een vooruitstrevend model voor Harley begrippen. Een sportief model tussen de Sportster en de Electra Glide, met het krachtigste blok van die tijd, in de Nederlandse driekleur gespoten en het bekende Number 1 logo op de tank.

Meest opvallende detail destijds was de ver doorgetrokken buddyseat, waarin het achterlichtje was verwerkt. 35 Jaar na dato introduceert Harley-Davidson dit succesvolle model opnieuw als de Anniversary Super Glide FXDI 35. De jongere versie heeft zijn aantrekkelijke uitstraling behouden, maar is verder technisch niet meer te vergelijken. De nieuwe FXDI 35 heeft een 6-bak, een primeur op alle 2006 Dyna’s, en is natuurlijk uitgerust met het fantastische Twin Cam motorblok met een cilinderinhoud van 1450cc. Met een tankinhoud van 19,3 liter in de karakteristieke Fat Bob tanks, een standaard brede achterband van 160mm en voor 100mm bent u verzekerd van een bijzondere motor. Het betreft hier dan ook een gelimiteerde versie waarvan elk exemplaar een uniek nummer meekrijgt. In Europa worden er 700 verdeeld. Elke dealer krijgt er een en daarna is het wie het eerst komt, wie het eerst maalt! 

De prijs is € 18895,- en de eerste introductie zien we pas op Motorsale! Dit keer geldt echt dat je er als de kippen bij moet zijn.


PIMP DE ULTIEME FIETS
FRED KODLIN LIVE ON STAGE IN FAAKER SEE

De Europese Bikeweek in Faaker See staat voor de deur. Dit evenement is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en waarschijnlijk belangrijkste bikerscene gebeuren in Europa.

                          

Fred Kodlin verruilt hier ten overstaan van een ieder die het wil zien, het gemotoriseerde platform en gaat in Faaker See live een customfiets opbouwen.Om u alvast een idee te geven, het wordt een exacte kopie van de Kodlin bike die op de cover van Easyriders nr. 10 staat. De geschatte waarde van dit eenmalige project wordt nu reeds begroot op een bedrag boven de € 2000,- en op zaterdagavond wordt deze customfiets tesamen met een kitbike van Custom Chrome in de feesttent van het Karinthie Chapter verloot. Vermoedelijk zijn de immer stijgende benzineprijzen debet aan deze trendontwikkeling in bikerland, want vorige week toonden wij u al foto's van de SPS customfietsen.

           

 

KODLIN BIKE                                     SPS BIKE


SPS levert de sportiefste Custombike
Zelf aantrappen !!
SPS dat 28 augustus zijn 10-jarig jubileum vierde heeft er een nieuwe custompoot bij. De tot dusver meest sportieve uitvoering van een custom die wij tot nu toe gezien hebben.

De voordelen voor de klant zijn onmiskenbaar. U zult alom bewondering oogsten bij vrienden en zeker buren voor uw trendy verschijning, uw onvermoede inzet voor het milieu, de ontketende sportieve dadendrang en nachtelijk zwaaiende alcodildo's passeert u minzaam glimlachend. Dit nachtrustvriendelijke exemplaar kost bovendien slechts een fractie van de normale uitvoering. Spaart uw dure motor, verbeter uw conditie en maak nieuwe vrienden. Het is raadzaam dit zeldzame exemplaar goed af te sluiten of vast te leggen aan een even agressieve als loyale viervoeter. Voor meer info: http://www.specialpartssupply.nl/


Artiest zoekt overtollige Harleycilinder + kop
Vrouw overledene bewaart as in cilinderurn
Bijzondere toepassing voor gebruikte cilinder + kop

ik zoek een cilinder en een cilinderkop van een harley davidson om   
een urne te maken voor een overleden vriend. deze mag van binnen   
beschadigd zijn. het uiterlijk is belangrijker. liefst zwart met   
cromé ribben van een heritage of gelijkwaardig. kan iemand mij   
helpen dit te verwezelijken. de voet en de rest maak ik zelf. ben al  
  35 jaar bezich in de metaalbranché.
de vrouw des huizes wens haar overleden man bij haar te houden.
bedankt op voorhand Janssens Louis

reacties naar: info@motorweb.nl onder vermelding van cilinderurn


Nederlandse regering wijst 2wieler APK af
Onnodige lastenverzwaring
Regering contra APK voor motoren

Arnhem, 3 september 2012 – In een brief aan de Tweede Kamer heeft de regering haar standpunt kenbaar gemaakt ten aanzien van diverse voorstellen die binnenkort in Brussel behandeld zullen worden. “Nederland is geen voorstander van het uitbreiden van de APK-plicht naar twee en driewielers, caravans en snelle trekkers in combinatie met een enorme toename aan geadministreerde wegkantcontroles, omdat de positieve effecten voor de verkeersveiligheid en milieu naar verwachting niet in verhouding staan tot de toename in administratieve lasten voor burger en bedrijfsleven”, staat in het advies te lezen. Met name de zinsnede waarin de motorfietsen worden genoemd geeft aanleiding tot optimisme bij de KNMV, dat altijd een fervent tegenstander van dit voorstel is geweest en vorige week over dit onderwerp nog een open brief aan minister Schultz heeft gestuurd.

Patrice Assendelft reageerde namens de overkoepelende motorbond, die al jaren een lobby voert om de politici ervan te overtuigen dat het hier gaan om een ‘schijnmaatregel’ die slechts tot nodeloze lastenverzwaring voor motorrijders leidt: “Het is goed om te zien dat de minister onze mening deelt en het zou helemaal geweldig zijn als in Brussel een meerderheid zou ontstaan voor dit Nederlandse standpunt.”

Verder is in de brief te lezen: “Nederland is ervan overtuigd dat het huidige Nederlandse APK-systeem voldoet aan de eisen in het kader van verkeersveiligheid.” Het APK-voorstel zal later worden behandeld door de Transportraad waarin minister Schultz van Infrastructuur en Milieu samen met 27 collega’s uit Europa zitting heeft. “Met dit dossier op Europees niveau wordt ook bevestigd dat wij er goed aan hebben gedaan om in Brussel te lobbyen. Daar zal de KNMV namens motorrijdend Nederland volop mee doorgaan”, aldus Assendelft.Custombikeshow 2012 Bad Salzufeln
10x Vrijkaartjes voor de snelle beslisser

                           

Op 30 november opent de Custombikeshow in het Duitse Bad Salzufeln voor de inmiddels 8e keer haar machtige grote deuren van het Fair Center om de ruim 30.000 verwachte bezoekers binnen te laten in het Walhalla voor de liefhebber van customized motorfietsen. Ruim 25.000 m2 staan de meest exotische, spannende of vernieuwende custombikes, caferacers, streetbikes etc opgesteld, ruim 700 showbikes verdeeld over 4 hallen zullen worden getoond en jij kan er voor niks bij zijn want Motorweb geeft aan de eerste inzenders van een mail aan Motorweb gratis kaarten weg.                      

Met een prijzenpotvan ruim € 25.000 is er niet alleen voor de exposanten geld te verdienen maar ook bezoekers kunnen hier een flink graantje meepikken, in deze barre tijden een welkom aanbod. Een roadtrip door Amerika, een Harley-Davidson Sportster 72 en een Triumph Bonneville zijn enkele voorbeelden hiervan.

Op de sinds 5 jaar gebruikelijke biker build off zal nu voor het eerst een vrouw niet alleen deelnemen in de sleutelstrijd, maar zelfs leiding geven aan het team van Andrea Mayer's Motorvisionen die het opnemen tegen Reinhard Servello's Bobber Garage uit Liechtenstein.

Natuurlijk wil de mens naast motoren ook kijken naar de laatste mode en ontwikkelingen op het gebied van motorkleding, designkleding en natuurlijk alles wat daar omheen hangt. Het is een ideale shoppingmall voor wie met Sinterklaas of Kerstmis nog geen inspiratie heeft gekregen.

Vanaf Utrecht is het ca 280 km snelweg en ben je in drie uurtjes daar. Wie wil overnachten moet de hotelmogelijkheden op internet bekijken.

Stuur een e-mail aan: info@motorweb.nl en vermeld je volledigenaam, adres en e-mail en of tel.nr De eerste 10 bezoekers krijgen dan een ticket voor 1 of 2 dagen toegestuurd. Aangeven hoeveel dagen je wilt gaan. Motorweb zal er ook zijn en wij wensen iedereen alvast een heel fijn weekend toe in Bad Salzufeln.

voor meer info: http://www.custombike-show.de/


Motorcyle Storehouse spreekt digi-taal!
sluit je Ipod of Iphone op je Harley aan

Motorcycle Storehouse levert nu een wel heel moderne gadget voor je Harley. De Gaugeface sluit je aan met een zogeheten interfacekabel op je iPhone 3G, 3GS & 4 and iPod touch 3rd. and 4th. generatie en alle gewenste informatie verschijnt op je Apple Pod of Phone.Je kent die ouwe bikermannen misschien wel die meewarig het hoofd schudden als de Iphone of Ipod weer eens ter sprake komt. Nu is het jouw beurt om te lachen wanneer je de nieuwste technische mogelijkheden laat zien van je Apple dingetje. Alle aanwezige informatie technologie wordt kinderspel. Download de free Gaugeface App van de Appstore en bestel de Gaugeface interface kabel bij een MCS dealer.

                            

Nu kun je je Harley middels het OBD (On Board Diagnostics) pluge aansluiten op je Apple Iphone of Ipod en elke gewenste informatie zichtbaar maken op je scherm dat een soort virtuele snelheidsmeter laat zien. Deze meter kan naar eigen goeddunken aangepast worden en de hoeveelheid informatie die je kan krijgen is werkelijk verbazingwekkend. Instellingen als opladen van je Iphone/Pod batterij, verschillende vormen van snelheidsmeter, afstandsmeter, tripmeter, motortemperatuur, versnellings indicator, knipperlichtchecklampjes, digitaal kompas, hoogtemeter, engine check, schakellampje, accuvoltage, brandstofmeter, VIN reader, DTC(Diagnostick Trouble Codes) lezen en verwijderen. Al dat moois is getest op  de Iphone 3G, 3GS & 4 en Ipod Touch 3e en 4e generatie en compatible met bijna alle 2001-up Delphi fuel injectie H-D modellen.De 2011-12 Softail & 2012 Dyna worden nog niet ondersteund omdat deze een het nieuwe HDLAN protocol gebruiken en een andere datapoort aansluiting hebben. Kijk voor de actuele informatie op www.gaugeface.com. Applicaties en aansluitingen worden doorlopend ge-update en beschikbaar gemaakt. Voor meer 'faces' kun je de Roland Sands app voor de GaugeFace® downloaden. Die heeft de zelfde features maar speciale Sands looks. Je kunt je GaugeFace® bij je lokale Motorcycle Storehouse dealer bestellen met partsnummer 906008.


Harley-Davidson zoekt nieuw Logo: jouw Logo!
Win een Harley-Davidson met je eigen tankdesign

Unieke ‘Art of Custom’-campagne biedt ultieme vrijheid van expressie  

Rijswijk (NL), 12 maart 2012 – Harley-Davidson staat bekend om zijn traditie van zelfexpressie. Dit viert het motormerk samen met jou en bekende kunstenaars uit de gehele wereld in de vorm van de ‘Art of Custom’-ontwerpwedstrijd. In deze wedstrijd zoekt Harley-Davidson naar inspirerende nieuwe ontwerpen voor de karakteristieke Harley-Davidson-brandstoftanks. De winnaar krijgt een Harley-Davidson Sportster met zijn of haar eigen ontworpen tank.

                     Het Wynwood Art District in Miami (VS) vormde een passend decor voor de wereldwijde lancering van de ‘Art of Custom’-campagne en -wedstrijd. Deze wijk is bekend om zijn muurschilderingen van wereldberoemde straatkunstenaars. ‘Art of Custom’-ambassadeur en straatartiest Lebo gaf alvast het goede voorbeeld door drie Harley-Davidson-tanks te beschilderen. Die brengen de spirit van Harley-Davidson tot leven en zijn te vinden op de nieuwe Harley-Davidson Digital Tank Wall. De virtuele muur van tanks is een online versie van de echte ‘Tank Wall’ in het Harley-Davidson Museum in Milwaukee (VS).

Harley-Davidson-fans kunnen vanaf nu hun eigen brandstoftank ontwerpen via tankwall.harley-davidson.nl. Hier is een template te downloaden, waarop een geheel eigen interpretatie van het merk Harley-Davidson is te geven. De fans zijn vrij in hun keuze van stijl of materiaal. Van schildering tot tekening: de tank is een wit doek voor zelfexpressie. Fans sluiten zich hiermee aan bij het designteam van Harley-Davidson, dat zelf meer dan honderd jaar tanks ontwerpt. Deelnemers kunnen hun ontwerp insturen tot en met maandag 30 april 2012.

Om deelnemers te inspireren, hebben diverse artiesten, onder wie Lebo en de bekende Ierse tekenaar Terry Bradley, een aantal Harley-Davidson-brandstoftanks voorzien van hun artwork.

Naast deze splinternieuwe tankontwerpen staat op de website ook een aantal legendarische ontwerpen uit de voorbije eeuw. Zo is hier bijvoorbeeld de klassieke ‘FX Super Glide’ uit 1971 van Willie G. Davidson te zien, evenals zijn ‘Cross Bones’-ontwerp uit 2008, dat de basis vormde voor de Hollywoodfilm-motor uit de speelfilm ‘Captain America’ uit 2011.

Websitebezoekers kunnen stemmen op hun favoriete ontwerp. Een jury brengt de vijftig populairste tankdesigns terug naar een top 10-lijst. In de jury zitten leden van het Harley-Davidson Styling Team en wedstrijdambassadeurs Lebo en Terry Bradley. Uit de top 10 mag het publiek vervolgens een winnaar kiezen. Hij of zij wint een unieke ervaring: een bezoek aan het hoofdkantoor van Harley-Davidson in Milwaukee (VS). Daar ziet de winnaar hoe het ontwerp is aangebracht op zijn of haar eigen motorische meesterwerk: een Harley-Davidson Sportster. Het ontwerp van de nummers twee en drie brengt Harley-Davidson ook aan op tanks en stelt die ten toon in het beroemde Harley-Davidson-museum in Milwaukee.

“Klanten kiezen voor Harley-Davidson als een manier om te laten zien wie ze zijn. Daarnaast customizen we al meer dan honderd jaar motorfietsen”, zeg Matthew Knott, communicatiemanager van Harley-Davidson EMEA. “We zijn het enige grote merk dat nog steeds met de hand ontwerpt en we willen dit unieke proces graag delen met iedereen die  individualisme en zelfexpressie koestert.”


Harley-Davidson binnenkort ook in Rotterdam
Nieuwerkerk a/d IJssel langs A20
Rijswijk (NL), 5 april 2012 – De regio Rotterdam is binnenkort een nieuw Authorized Harley-Davidson Dealership rijker. Het betreft een familiebedrijf met Ed en Ron de Graaf aan het roer. De twee broers zijn nieuw in de Harley-wereld en zeer gepassioneerd over het merk. Beide heren zijn rasechte Rotterdammers en zeer bekend met de omgeving en haar motorrijders.
Het Dealership zal gevestigd worden aan de 1e Tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. De gebroeders De Graaf verwachten in mei 2012 hun werkplaats te kunnen openen en in juni 2012 volledig te kunnen opengaan.

Het pand is te zien vanaf de snelweg A20, afslag 17. Het betreft een mooie, centrale locatie voor hun rayon: regio Rotterdam. Het is een ruim pand met een groot buitenterrein voor veel parkeergelegenheid.

De gebroeders De Graaf zijn zeer gedreven een frisse wind door de regio te laten waaien, waarbij de overduidelijke boodschap is dat iedere Harley-liefhebber in de regio Rotterdam welkom is. Ze zijn nieuw in de Harley-wereld en nodigen iedereen uit samen met hen dit avontuur aan te gaan. “De koffie staat klaar voor alle motorliefhebbers”, aldus de gebroeders. “Wij zijn enorm trots om weer plaats te mogen geven aan een officieel dealership, waar alle Harley-rijders en -liefhebbers terechtkunnen voor aanschaf, onderhoud en de gezellige sfeer van het merk Harley-Davidson.”

Na twee jaar zonder Authorized Dealer in de regio Rotterdam is Harley-Davidson Benelux meer dan verheugd dit nieuws te kunnen brengen. “Met de komst van Ed en Ron de Graaf zijn we ervan overtuigd dat deze zeer gedreven, no-nonsensemannen een geweldig mooi Dealership gaan neerzetten voor de regio Rotterdam”, aldus Roy Bowring, Dealer Development Manager bij Harley-Davidson Benelux.

De heren De Graaf hebben veel in petto en hopen zo snel mogelijk de deuren te kunnen openen. Binnenkort meer informatie op: http://www.harleydavidsonrotterdam.nl/


Uitvaart in V-twin cadans
Laatste Ride-out in H-D stijl

Wie Harley-Davidson en haar lifestyle hoog in het vaandel heeft staan kan tot het eind de H-D lifestyle adopteren.De immer aanzwellende groep H-D enthousiasten wereldwijd is onmiskenbaar een feit. De fantastische H-D marketing machine die sinds 1984 het wij-gevoel met de uiteindelijke oprichting van de HOG wereldwijd heeft geinspireerd tot het totale belevingsconcept van  Harley-Davidson heeft altijd een voorkant en een achterkant. Daar waar Harley-Davidson en zijn wereldwijde dealerorganisatie de instroom bewerkt en begeleid houdt men begrijpelijkerwijs minder rekening met de afvallers. De uitstroom is nog steeds veel kleiner dan de instroom, gelukkig maar.  Jaarlijks overlijden er ook Harleyrijders. Meestal door leeftijd, ziekte maar soms ook ongeval. Familie wordt hiermee dan ook altijd voor een fait à complis gesteld en als de overledene niet al zijn wensen aan papier of testament heeft toevertrouwd tasten de nabestaanden soms in het duister over de laatste rit van de dierbare. In Nederland zijn naar nu bekend 3 motorfietsen van 2 officiële uitvaarders bekend en 1 particulier initiatief waarover wij het nu zullen hebben.
Toen de initiatiefnemer van de uitvaartmotor rond de eeuwwisseling te horen kreeg dat hij blaaskanker had stelde hij zich zelf ten doel om zijn motor die hij inmiddels al zo'n 40 jaar in bezit heeft om te bouwen naar zijn eigen uitvaartmotor. De motor werd in stemmig donkerblauw gespoten en het zijspanonderstel werd aangepast voor de montage van een marmeren onderplaat waarop kist of urn kon worden gemonteerd. Inmiddels zijn zo'n 10 jaar verstreken en bleef het gebruik voor deze toepassing beperkt tot mensen die die minder fortuinlijk waren. Vele malen heeft deze fraaie klassieker, een hollandse ex politiemotor uit 1948 zijn diensten bewezen als waardig en passend eerbetoon aan een overledene. Eenieder die zijn eigen of partners begrafenis naar eigen idee wil inkleuren kan hiervoor afspraken maken met de nog immer actieve Harleyrijder Fred van Essen die de afgelopen 40 jaar met deze motor het europese continent heeft afgezworven. Voor meer info stuur e-mail naar:hd.freak@gmail.com

Met Datona wordt sleutelen een feest
Kijk naar de bijzondere aanbiedingen
Voor wie de enige comfortabele bank een werkbank is moet eens een kijkje nemen bij Datona in Haulerwijk bij Heerenveen of de website inzien. Waar het motorseizoen nu stopt begint de "feestzorgverzekering" van Datona.

 
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier voor de online versie.

Nieuw: brede motorfiets wielklem !

Wekelijks worden er nieuwe artikelen toegevoegd aan het assortiment van Datona. Nieuw in het assortiment is de brede motorfiets wielklem ! Deze brede klem is ter introductie extra voordelig geprijsd. Voor € 59,- incl. btw kunt u al gebruik maken van dit handige hulpmiddel. De brede wielklem is geschikt voor bandenmaten van 110 mm tot en met 180 mm. Zowel voorbanden als achterbanden staan stevig geparkeerd in deze nieuwe klem ! Naast onze nieuwe wielklem blijft onze bekende motorfiets voorwielklem ook leverbaar uit voorraad. Naast de wielklemmen heeft Datona een nieuwe spanband, die door middel van handvatbevestiging de motor vastzet. Op onze website kunt u alle specificaties terug lezen, natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom in Haulerwijk waar naast de brede wielklem en de nieuwe spanband het complete assortiment opgesteld staat. 

Maak het met Datona !

Een nieuw handige toevoeging zijn de gereedschapwagens uitgevoerd met het Quicklock systeem ! Deze extra beveiliging per lade voorkomt dat meerdere laden tegelijk open worden gezet. Op onze website zijn de wagens met de Quicklock verder te bekijken. Indien u niet kunt vinden wat u op onze website zoekt of wanneer u andere vragen over het assortiment van Datona heeft, kunt u ons telefonisch bereiken of een bezoek brengen aan onze showroom. U maakt het met Datona!


 

Nieuw: RVS wagens en blue-line assortiment !

Nieuw in het assortiment zijn de RVS gereedschapwagens ! Deze gereedschapwagens van 185 cm lang met een RVS buitenschaal zijn een compleet werkstation in uw werkplaats. Naast deze nieuwe RVS gereedschapwagens zijn de blue-line combinaties nieuw in het assortiment. Deze industrieel blauwe werkbank en kasten zijn als losse onderdelen en als diverse combinaties leverbaar uit voorraad. Op onze website kunt u alle specificaties terug lezen, natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom in Haulerwijk waar het complete assortiment opgesteld staat. 

Leuke feestdagen cadeautips van Datona:

Bij Datona hebben we een uitgebreid assortiment met prima cadeau artikelen voor de komende feestdagen of voor een verjaardag. Leuke cadeaus om te geven of om te krijgen en passend voor iedere portemonnee. We zullen uw bestelling altijd zo snel mogelijk uit voorraad uit gaan leveren. Zo heeft u voor de feestdagen ruim op tijd, uw cadeaus in huis !

Hieronder hebben we 9 populaire items voor de feestdagen geplaatst. 

1. Magneetschaal vierkant € 6,95
2. Minilift € 49,-
3. Slagschroevendraaier € 20,-
4. Werkplaatsstoel € 25,-
5. Smoos 14 delige sleutelset € 59,-
6. Inrijwielklem € 49,-
7. Smoos uitneembare ratelset € 53,-
8. MX-stand € 25,-
9. Inbussleutelset in blister € 13,-
 
 
 

Datona BV - Turfsteker 49 - 8433 HT Haulerwijk
T +31(0)516 423338 - F +31(0)516423308 - E info@datona.nl
Bank 59.43.96.522 - KvK 01153896 - BTW NL820784199B01
Deze mail is verzonden met Mail to Mail Mail to Mail

Zodiac levert Zero Engineering Voorvork
Old Style springer van Top kwaliteit

Zodiac heeft het bouwseizoen al weer in het vizier en presenteert de nieuwste Old style springervorken van Zero Engineering

                                                                                                                         

De Springer voorvork is door Zero Engineering in een nieuw jasje gestoken. De zogenaamde oude stijl Springer voorvork van het "In-Line"-type werd van 1936 tot en met 1940 toegepast in Big Twins met 28 graden balhoofdhoek, evenals van 1941 tot en met 1945 in Big Twins met 29 graden balhoofdhoek. Met dit type voorvork als uitgangspunt heeft Zero Engineering technische verbeteringen doorgevoerd. Zo zijn de kritieke scharnierpunten voorzien van state of the art naaldlagers. Afgezien van technische verbeteringen lieten ze het ontwerp en de lengte wel helemaal zoals het was. De Zero Engineering voorvork is TÜV goedgekeurd, kan worden gecombineerd met iedere "In-Line" Springer (bovenste) balhoofdplaat en is prachtig zwart afgewerkt. Bezoek eens uw Zodiac Dealer voor aanvullende informatie over zowel de Zero Engineering voorvork en bijpassende balhoofdplaten. Aanbevolen verkoopprijs is

 

Belgium, Euro incl. BTW/TVA                   1678.00

Nederland, Euro incl. BTW                       1650.00

 

 

Part number information

745350            Zero Engineering Springer fork


MARCUS WALZ
biografie van een meesterbouwer

De eerste tweewieler was een Zündapp CS 25, zijn eerste Harley kwam op 20 jarige leeftijd en op zijn 25e richtte hij Walz Hardcore Cycles op met ‘Customizing made in Germany’ als thema.

                                                                Marcus Walz is inmiddels een van de meest bekende en succesvolle Europese Custombike bouwers. Hij nam als eerste niet-Amerikaan deel aan de beroemde “Biker Build Off “ die hij prompt won. Zijn Dragstyle bikes zijn even uniek als herkenbaar door de hele wereld.

 

Dit boek ‘Marcus Walz – Hardcore for Life’ toont een icoon van een meesterbouwer.

Naast een uitvoerige biografie geeft het boek ook een breed inzicht in techniek en design van de Walz bikes beginnend met Harley naar Kawasaki, Honda – en Ducati customs.

Daarnaast worden ook thema’s als tattoos, auto’s, hobby’s en mediapresentaties uitvoerig getoond met deels nooit vertoond beeldmateriaal en geven zo een goed beeld van deze Bike-Builder. Vrienden, metgezellen en prominente klanten komen uitgebreid aan het woord.

‘Marcus Walz – Hardcore for Life’ is daarmee de allesomvattende biografie van een unieke carrière.

 

Hardcover boek, 224 pagina’s à € 29.90

Formaat: 220 x 297 mm

Te koop bij: www.szeneshop.com


Modeljaar 2012 aangekondigd

V-ROD® 10TH ANNIVERSARY EDITION

Harley-Davidson geeft modellenreeks 2012 nieuwe impulsen met Dyna Switchback en de fors geprijsde CVO Road Glide Custom maar er is er een jarig, hoera hoera, dat kun je wel zien want hij's grijs

                            Elk jaar weer reist de dealerorganisatie van Harley-Davidson naar Milwaukee om daar te komen bewonderen wat de marketingkoks uit de H-D keuken hebben bereid.

Vaak gaat het om updates van bestaande modellen die telkens weer een touch of class erbij krijgen of juist een down to earth behandeling hebben ondergaan zoals de relatief nieuw ingeslagen weg van de Blacklines.

Het economisch tij is nu eenmaal onrustig en daarom verwachtten wij weinig spectaculaire innovaties zoals destijds de introductie van de V-rod waarvan nu dan ook een 10th Anniversary model gepresenteerd is. De eerste aanblik verraad niet direct een nieuw spannend detail, maar bij nadere bestudering van de foto zie je toch dat de architecten van de nieuwe V-rod met dit model wel degelijk het product hebben neergezet van 10 jaar ervaring en ontwikkeling richting de doelgroep.

Deels stoere Muscle belijning met een krachtig en agressief ogend achterspatbord met leuke ledlichtshow, fraaie in de kleur meegespoten open aluwielen die per stuk 1,5 lichter zijn dan de eerste V-rodwielen, wel de authentieke ronde tanklijnen van de introductie, strakke no-nonsense uitlaatpijpen en de karakteristieke koplamp lijkt nu meer rechtop geplaatst.

                                              

Dit model straalt bestudeerd en elegant sportschoolbezoek uit zonder de rauwe hoekigheid van de doorgeschoten Muscle autist. Om de agressiebalans tussen voor en achterkant in stand te houden heeft Harley een nieuw ontworpen upside-down voorvork gekozen met een kort ‘I never did what you told me’ voorspatbordje. Ook zie ik de nadrukkelijke keus voor de nieuwste rubbertechnologie van de Michelin Scorcherband die in de racewereld zijn bestaansrecht al heeft bewezen. De dikke 240mm brede achterband zal met het diep uitgesneden profiel, de nieuwste synthetische polymeren en riemen van aramidevezels onder het straatrubber de ultieme handling van deze exclusieve powerbike moeten verzorgen.

De gekozen kleur is juist vanuit historisch besef maar het zilvergrijs ontkracht de onderhuids aanwezige power en veroorzaakte jammerlijk een ‘oh ja’gaapje bij de eerste aanblik. De ronkende aankondiging bevatte tevens de waarschuwing dat snel bestellen teleurstelling voorkomt……….

Het blijft altijd een beetje gokken maar de V-rod staat nog steeds prominent op de menukaart en is al met al toch een fraai buitenbeentje uit de H-D smederij die met de Nightrod Special tot dusverre het meest begeerde model heeft voortgebracht. Met zijn prijs van € 18.295,- koop je de exclusiviteit van een decennium V-rod en er is maar een uitvoering van mogelijk. Willy G. stond mede aan de wieg van dit model en zijn zwarte baret herbergt veel grijs en van Willy is er tenslotte ook maar een.                                                


Nationaal Veteranentreffen Woerden
Alle denkbare 2wielers van alle tijden 24e editie

In Woerden vindt alweer voor de 21e keer het Nationaal Veteranentreffen plaats op het excercitieveld. Zoals vaak wordt Woerden wederom beloond met goed weer op een 2wielerevenement. Met zo'n 5000 bezoekers op een enkele zaterdag mag je dit tot een topevenement rekenen waar ook echt veel bijzonders te bekijken en beleven valt.Elk jaar weer weten de bezoekers iedereen te verrassen door met de meest bijzondere, zeldzame of grappige motoren, brommers en fietsen op te dagen. De deelnemers aan de Kaasrit komen allemaal over het oprijpodium om zichzelf te presenteren met hun geliefde 2-wieler. Het is niet voor niks dat dan ook een gerenommeerd magazine als motor klassiek de jurering en prijsuitreiking verzorgen want wat er allemaal al niet voorbij is gekomen. Wist u dat Opel gemotoriseerde fietsen heeft gemaakt? Nee wij ook niet totdat er iemand in vol ornaat verschijnt met een exemplaar uit 1914. Brough Superiors bekend bij het grote publiek door de film Lawrence of Arabia met Omar Shariff. Maak ik u nieuwsgierig ik hoop het want het is ieder jaar weer meer dan de moeite waard.

http://www.nationaalveteraantreffen.com/


Harley-Davidson Amsterdam Grande Opening
27 & 28 augustus gaat 'ie los!!

De hoofdstad Amsterdam heeft lang moeten wachten op de nieuwe Harley dealer maar vanaf 27 augustus zijn de deuren officieel los!"Amsterdam heeft het!!" maar wel pas vanaf 27 augustus.

Dat is de datum waarop Harley-Davidson Amsterdam de officiële opening beleeft in het westelijk havengebied. Simone Bokma, voormalig motorvrouw van het jaar 2010 en immer actief en prominent lid van de "Ladies of Harley" ziet hierin een fantastische droom tot leven komen en so she starts rid'in op de highway van succes.

Iedereen is uitgenodigd om langs te komen en een kijkje te nemen achter de schermen van deze jonge onderneming.  Natuurlijk komt zo'n droom niet zomaar tot stand en wordt er momenteel nog keihard gewerkt om alles tot in de puntjes geregeld te krijgen voor D-Day op 27 augustus.

De nieuwste modellen staan dan opgesteld voor de kooplustige of gewoon nieuwsgierige bezoekers en natuurlijk kun je als voorschot op je nieuwe motor een passende 2012 outfit bemachtigen. Aan niets zal het u ontbreken is de achterliggende gedachte en je hoeft zeker niet elders te gaan voor kleding, accessoires, motorfietsen etc. Zij zijn er klaar voor! u ook?


Alternatieve Harleydag Breda
Zondag 21 augustus moet stad als vanouds VOL!

Geplaatst op:16-08-2011 om 00:12 uur
Door:shovel2

Via www.harleyforum.nl onderstaande gevonden: Harleydag Breda gaat door op 21 augustus 2011 Tuurlijk gaan we zorgen dat de harleydag doorgaat !!!Heb wat huiswerk gedaan en het schijnt dat de burgemeester dit forum waarschijnlijk ook bezoekt en voornemens is om het ons lastig te maken. De wijze waarop is nog onduidelijk maar misschien zijn we wel een verorderning waard op die dag.

Een hogclub uit breda heeft een verzamelplaats bij een kroeg waar misschien zelfs een ontbijtje kan worden geregeld. Twee verzamelplaatsen. 1e Esso kalix berna / galgeveld pompstation op de A27 richting breda. vertrek prompt 9 uur. wordt gereden naar het 2e verzamelpunt. cafe de kogelvanger. Galderseweg 55 (zit een hog chapter) en er is voldoende parkeerruimte. Wat het van daaruit moet gaan worden is onbekend maar het zal wel een gezellige bende worden. en ook:

 BREDA - De gemeente Breda maakt zich geen zorgen over een officieuze Harleydag in de binnenstad. Op internet worden Harleyrijders opgeroepen om op 21 augustus massaal naar de binnenstad te komen. De organisatie van de Harleydag trok vorig jaar de stekker uit het evenement omdat de gemeente te hoge veiligheidseisen stelt. Burgemeester Peter van der Velden zei destijds dat het motorevenement dreigde te escaleren door rivaliserende motorbendes. De gemeente onderneemt geen actie naar aanleiding van de oproep op Harleyforum.nl. We zijn dus welkom. Laten we er iets moois van maken....


American Lifestyle domineert E 17
Antwerpen heeft er een H-D tempel bij

American Lifestyle. De naam staat voor de Amerikaanse way of life en  17 Februari 2011 was dan eindelijk het moment aangebroken dat de prestigieuze nieuwbouw van Harley-Davidson dealer American Lifestyle officieel geopend kon worden.Think ‘BIG’ moet eigenaar en zaakvoerder Gus hebben gedacht want met 3000m2 is dit voorlopig de grootste Harley dealer van België zoniet van Europa. Met zijn riante ligging aan de E17 in Zwijndrecht waar dagelijks 70duizend voertuigen passeren en op een flinke steenworp van Antwerpen kan het haast niet anders dan dat deze ‘move’ zijn vruchten afwerpt.

 

Waren wij al geïmponeerd door de buitenafmetingen, bijna sprakeloos werden wij bij binnenkomst. Het gebouw dat berekend is op 3 verdiepingen is prachtig ingedeeld met een gigantische presentatieruimte die tot de nok van het dak loopt. Hierin zijn op 2 verdiepingen vides aangebracht waarop talloze occasions staan opgesteld, een ruimte voor aftermarket artikelen en een enorme wachtruimte met de allure van een grand café dat uitzicht biedt over het aanbod van de nieuwe modellen, de kledingshop en de snelweg.

 

 

Antwerpen en omgeving heeft de grootste potentie in België qua verkoop van alles dus ook Harley’s en daarom is dit prestigieuze onderkomen daarop afgestemd. Grijs edelbeton, zwarte accenten en glimmend ijzer in de showroom en om de Harleykleuren te completeren bieden de binnenramen uitzicht op het oranje van kantoren en werkplaats.

                                                       

 

 

Alles wijst op een zakelijke no-nonsense aanpak waarin toch ook speelse elementen zijn aangebracht.                                           

        

Het verkoopkantoor beneden bij de showroom is van buiten een replica van het bekende schuurtje waar in 1903 de eerste Harley-Davidson zijn entree in de wereld maakte en is daarmee een dankbare verwijzing van de evolutie van het door velen zo geliefde merk.

                                                  

                                                       Gus & Ann

Wij wensen Gus, zijn vrouw Anne, zoon Timo en de hele crew heel veel succes met deze moedige stap die het huidig falend economisch tij ogenschijnlijk negeert en hopelijk corrigeert!Klein detail: deze dag 17 februari staat volgens de oude Mayakalender vertolkt in de Tzolkin als de dag van de adelaar. Belangrijke steekwoorden volgens de leer: Electrisch, verbinden, activeren, dienst, beweging: De geest komt in beweging! The Eagle has landed op de Linkeroever.

Dit hele weekend nog staat in het teken van de feestelijke opening en u bent van harte welkom om dit alles met eigen ogen te aanschouwen. Voor alle info http://www.americanlifestyle.be/index,nl.html


Kikker Hardknock Bobber 49-250cc
Leverbaar vanaf mei 2011

                                          

Kikker5150 maakt al jaren funbobbers in Amerika en verkoopt deze als zoete broodjes. Europa is nu aan de beurt want de homologatie is er door! Scooters voor wappies, Hardknock voor bikkels!De eerste 2 modellen zijn nu onderweg naar Europa en zullen met enig geluk te zien zijn in Mainz waar in de Phoenixhallen Custom Chrome zijn jaarlijkse dealershow organiseert. Er zijn 2 modellen beschikbaar, een 49cc en een V-twin 250cc. Kortom de Hardknock ia beschikbaar vanaf 16 jaar. Nu kunnen de bikers in spé nog eerder in de bandensporen rijden van papa en mama Bikkel. We zullen later terugkomen met meer informatie over prijzen, dealers etc. maar nu hebben we eerst deze filmpjes om jullie alvast op te warmen. Eerst maar eens gestart.

http://www.youtube.com/watch?v=3I0FyJSJZJg&tracker=False 

en dan rijden.........

http://www.youtube.com/watch?v=IXmOidr-8mA&tracker=False


Dutch Hills verhuisd naar Kerkrade
Feestelijke opening 30-31 Oktober

Groot openingsweekend Dutch Hills Harley-Davidson, Kerkrade
De Authorized Harley-Davidson Dealer Dutch Hills Harley-Davidson is verhuisd naar een zichtlocatie in Kerkrade. Om de opening van deze nieuwe locatie te vieren heeft Dutch Hills Harley-Davidson een groot openingsweekend georganiseerd op 30 & 31 oktober.   
 
Er zal van alles te doen zijn tijdens het feestactie weekend, voor jong en oud. Een fotoshoot van ‘You on a Harley’, de nieuwe 2011 motoren staan te pronken in de zaak en hierbij zal wat te eten en drinken zeker niet ontbreken. Het hechte team van Dutch Hills H-D staat klaar om er een mooi weekend van te maken. ‘Beleef de gehele Harley ervaring op deze unieke nieuwe locatie in het zuiden van Nederland, aan de ‘voet’ van de Ardennen en de Eiffel. Bezoek ons en profiteer in het openingsweekend van zeer aantrekkelijke aanbiedingen op nieuwe- en gebruikte motoren, op kleding en accessoires!’ aldus bedrijfsleider Branco Deckers.
 


 
Bij Dutch Hills H-D staat service, kwaliteit en klanttevredenheid in een hoog vaandel. Dat is ook één van de redenen dat dealereigenaar, Hans Koelman, de uitdaging is aangegaan om na drie jaar een goed alternatief pand voor de vorige locatie in Sittard te vinden. ‘We zochten een pand in een omgeving dat de charme van het merk Harley-Davidson herbergt, maar ook de uitstraling geniet dat een premium merkt betaamt. Dat is dus het mooie pand in Kerkrade aan de Langheckweg 2 geworden’ zegt Koelman.
Voor meer informatie over het openingsweekend kan men terecht op:
www.dutchhills.nl.


Zodiac Catalogus nr 37 is uit!
1400 pagina's vet en meer dan 30.000 parts!

Het Zodiac Bikers Book "Issue 37" 2009-2010 is nu te koop!

 

 Het Full Color "37th Issue" Zodiac Bikers Book is de “grootste en  beste aftermarket catalogus ever made”volgens Zodiac. Hij is meer dan "1,400 pages Fat", en bevat meer dan 30,000 part numbers. De selectie van parts en accessoires in het Zodiac Bikers Book is een van de meest uitgebreide op de Harley aftermarket. De "37th Edition" catalogus is beschikbaar in Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans.

Vraag ernaar bij je daler

 

                                   


Centennial Classic TT 18 - 19 september
Vehikel zorgt voor enorme onderdelen + motorenbeurs

Centennial Classic TT | 18 & 19 september 2010

 

                         

Noem de naam 'Centennial' en een motorsportliefhebber zal je wijzen op het fenomenale historische evenement dat in 1998 op het TT Circuit Assen is georganiseerd. Een evenement dat zijn weerga niet kent en de historische motorsport wereldwijd op de kaart zette. Bedenker en stuwende kracht achter dit unieke evenement was Ferry Brouwer. En juist deze Ferry Brouwer heeft het plan opgevat om in het kader van 80 jaar TT opnieuw een historisch evenement in Assen te organiseren.De groep mensen die de plannen van Brouwer omarmde en een stichting oprichtten om de Centennial Classic TT Assen te organiseren, zijn bepaald geen onbekenden in de motorsportwereld. Jos Vaessen, Willem Bielderman, Martin de Graaf, Jan Martens en Theo Verdegem tekenen voor het evenement dat op het TT Circuit Assen wordt georganiseerd. Tal van vrijwilligers hebben zich inmiddels gemeld, als ook liefhebbers die het evenement op 18 en 19 september 2010 willen bijwonen.

Ook rijders melden zich aan, of reageren zeer enthousiast als ze worden benaderd. Tientallen coureurs hebben al laten weten aanwezig te zijn om mee te rijden of op het TT Circuit Assen te zijn, om het evenement te beleven. Alle namen van deelnemers zijn vanaf 14 juni terug te vinden op de internetsite van de Centennial Classic TT Assen: www.cctt.nl
Om een idee te geven wie er bijvoorbeeld zijn en zonder wie dan ook te kort te doen:

Jan de Vries 2 Nederland van Veen Kreidler  50cc
Henk van Kessel  1 Nederland Kreidler  50cc
Ralf Waldmann Duitsland Kreidler  50cc
Rainer Pommer Duitsland van Veen Kreidler  50cc
Aalt Toersen Nederland Jamathi  50cc
Cees van Dongen Nederland Kreidler  50cc
Jos Schurgers Nederland Yamaha RF302  50cc
Carlo Ubbiali 9 Italie MV Agusta-1 125cc
Luigi Taveri Zwitserland MV Agusta-1 125cc
Giacomo Agostini Italie MV Agusta-3 500cc

Dat de Centennial in Assen wordt georganiseerd heeft alles te maken met de status van de motorsporttempel. "Assen moet de eerste zijn waar dit georganiseerd wordt. Dat kan en mag niet anders", aldus Brouwer. Hij vervolgt met te zeggen dat het TT Circuit Assen met dit initiatief opnieuw historie gaat schrijven, omdat het een uniek evenement wordt dat tien en tienduizenden mensen zal aanspreken. "Met historie wordt historie geschreven. De mensen die er in 1998 niet bij zijn geweest, krijgen nu een herkansing. De overlevering van de Centennial is nog mooier dan het evenement destijds al was. Dat kan bijna niet, gelet op het grote aantal (emotionele) reacties. Het succes zat in de grote opkomst van alle kampioenen van weleer. Zij kwamen naar het TT Circuit Assen met hun oude motoren. De parade, de motorkeuring op het Koopmansplein, het was één grote emotionele roes", zegt de organisator van toen, nu bij het uitvouwen van zijn plannen voor dit jaar. Wie Ferry Brouwer kent weet dat hij niet om een woordje verlegen zit en dat hij vol liefde en met oog voor detail kan verhalen over de classic motoren en hun berijders. "Het geheim zat hem ook in de details, van de keurmeesters tot het bruine zakje van de pinda's, alles was retro en alles was in oude glorie hersteld."

Het evenement van dit jaar zal natuurlijk anders zijn, maar zonder er heel makkelijk over te doen, denkt Brouwer dat het niet al te lastig is de organisatie op poten te zetten. De kerngroep van toen is er nog en de ervaring is gegroeid omdat er sindsdien ook het nodige is georganiseerd. Op circuits zoals Spa-Francorchamps, maar ook op beurzen en rondjes rond de kerk, was het weliswaar kleinschaliger of anders, maar de contacten zijn gebleven en de drive om dit organiseren ook.

2010 is in meerdere opzichten een jubileumjaar, want de TT wordt niet alleen voor de tachtigste keer verreden, maar het is ook 35 jaar geleden dat Giacomo Agostini zijn vijftiende en laatste wereldtitel behaalde. 35 jaar geleden was er 'op' Assen de historische race tussen Berry Sheene en Agostini waar beide kemphanen op een honderdste van een seconde tijdgelijk finishten. 2010 is ook het jaar waarin Suzuki 50 jaar in de motorsport zit. En Suzuki vierde op het TT Circuit Assen grote successen met Kevin Schwantz. Een andere mijlpaal is ongetwijfeld de TT overwinning van Jack Middelburg. "Jumping Jack" won dertig jaar geleden de TT.

In 2011 is er vervolgens het 50-jarig race jubileum van Yamaha en wie Yamaha zegt, zegt Brouwer. Want dit motormerk loopt als een rode draad door zijn carrière. Hij was monteur van de grootsten der aarde die op dit merk reden en Brouwer was vervolgens de initiator van het inmiddels befaamde Yamaha Classic Racing Team. En het moge duidelijk zijn dat dit team acte de presence geeft in Assen op 18 en 19 september. Net als in 1998 moeten de bezoekers zo dicht op de rijders kunnen zitten, dat ze die als het ware kunnen ruiken,kunnen aanraken. Natuurlijk is de paddock voor iedereen toegankelijk en kun je met de verschillende racelegenden of met hun motoren op de foto. De komende weken en maanden wordt er meer en meer duidelijk over de Centennial Classic TT Assen. Deze informatie krijgt u via de nieuwsbrief van het TT Circuit Assen, via de website van het circuit: www.tt-assen.com of via de website van de Centennial Classic TT: www.cctt.nl


Padova show levert italiaans staaltje Customshow
winnaar 2010 Mr. Custombike met Il Padrino

Het weekend van 16 en 17 januari was wederom het toneel van competitie. Een customshow in Padova en Verona tegelijk. In Padova was Mr. Custombike Jerry Caronte wederom de overall winnaar met zijn creatie "Il Padrino"

Geheel in stijl was ook de presentatie van de MOB bike. Hopelijk krijgen we nog meer foto's van de motorfiets.

                                   Mr. Jerry liet zich geheel in zijn persoonlijke stijl de overwinning goed smaken bij Mercedes Ambrus, de porno queen van Italie

 

 

                                   

                             Jerry Caronte, model en 2 zonen

 

            

 

 

           

 

               

 

               

                

Helaas zijn de filmpjes niet meer beschikbaar op het internet. Wij plaatsen zsm meer foto's


Harley-Davidson dealership in Gelderland
27 & 28 Februari grootste opening

Groot openingsweekend Big-Rivers Harley-Davidson

Op 27 & 28 februari viert dit splinternieuwe dealership zijn opening

 

 Leiderdorp (NL), 2 februari 2010 – Bij Authorized Dealer Big-Rivers Harley-Davidson wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de bouw en inrichting van het gloednieuwe pand in Heteren langs de A50.De Grand Opening op 27 en 28 februari belooft een groot feest te worden. Er zal van alles te doen zijn, voor jong en oud. Een Photo Shoot ‘You on a Harley’, Movie Corner waarin films over Harley-Davidson worden getoond, prijsuitreikingen, aankomst van ‘The Rider of the Big-Rivers’, voorstelling van de 2010 modellen, Live Music en nog veel meer.

 Het grote openingsweekend was eerder gepland op 13 en 14 februari, door de barre weersomstandigheden is dit echter twee weken vertraagd naar 27 en 28 februari.

Albert van der Steen, de enthousiaste en trotse Dealer Principal legt uit; “Koning Winter heerst onontkoombaar. Het gaat absoluut goed komen. Alleen door het slechte weer hebben wij de oorspronkelijke openingsplanning helaas moeten aanpassen. Ons gebouw, aan de Muskushouwsestraat 32, te Heteren ter hoogte van Arnhem aan de A50, is echter zo goed als gereed en ingericht.”

 

Albert van der Steen, Dealer Principal, met een splinternieuwe Buell 1125R.

 Dit nieuwe dealership voor de regio Gelderland opent in het weekend op 13 februari al wel zijn deuren voor alle Harley en Buell fans.

En vanaf de eerste week van februari kunnen de klanten gebruik maken van onze haal- & brengservice,” aldus Albert. “De werkplaats is dan al operatief voor het maken van afspraken voor service en onderhoud. Voor de laatste informatie kan iedereen ook op onze website kijken.”

 U kunt ook al kennis maken met het Big-Rivers Team tijdens de Motorbeurs in Utrecht van 18 t/m 21 februari. Zij zullen aanwezig zijn op de stand van Harley-Davidson in hal 12.

 Kijk voor meer informatie op: www.big-riversharley-davidson.nl


Pietersen US car centre nu ook in US bikes
Officiele opening 1 maart in Rotterdam Waalhaven
Door de sluiting van Harley Davidson Rotterdam heeft Pietersen US car centre de gelegenheid  waar genomen om het gat wat hierdoor in de regio valt in te vullen. Naast de amerikaanse auto's wil Pietersen nu ook verkoop en onderhoud van Harley Davidson motoren gaan verzorgen.                                

Hoewel het hier niet om een authorized dealership gaat kunt u wel weer de vertrouwde gezichten uit Rotterdam te woord staan.

 

Binnenkort vindt u in de nieuwe showroom een keur aan gebruikte amerikaanse motorfietsen, voornamelijk van het merk Harley-Davidson

 

 

 

Vanzelfsprekend zijn de beste experts aangenomen in de verkoop en werkplaats. Eric van de Ende (verkoopadviseur foto boven) en Michel van Roon (werkplaats) zijn voor u wellicht het vertrouwde gezicht geweest van Harley Davidson Rotterdam.

 

 

Zij zullen voortaan bij Pietersen US Cars & Bikes voor u klaarstaan om u de beste service te leveren. Zoals u van hen gewend was, en zelfs nog beter!

Een grote organisatie als Pietersen biedt namelijk de faciliteiten, om u als klant een optimale service te verlenen zoals dat al jaren gebeurt voor de berijders van de Amerikaanse auto’s.


Vanaf 1 maart opent Pietersen officieel de deuren en heten u als liefhebber van Harley Davidson van harte welkom in de showroom.

Voor verdere informatie en/of het aanmelden voor onderhoud van uw motor kunt u echter nu al terecht bij Eric en Michel. Neem voor meer info een kijje op de voorlopige website:

http://www.pietersen.us/Nieuws/Harley-Davidson-motoren.html

 

Pietersen US Carcenter B.V.
Waalhaven ZZ 6, Haven 2248
3088 HH Rotterdam
T 010 - 428 63 20
F 010 - 429 57 96
E
verkoop@ucp.nl


Kunstzinnige 2009 kalender
artiest Michael Knepper - laatste 5

Motorweb biedt u nog de allerlaatste 2009 kalenders van de fantastische kunstenaar Michael Knepper.

 

                   Deze kalender is samengesteld uit een brede range custombouwers uit Europa en Amerika. In weergaloze stijl zet Michael Knepper de individuele kunstenaars neer, waarbij hun persoonlijke stijl zeer herkenbaar wordt weergegeven. Bijna niet te geloven dat de originelen eerst met penseel op doek gemaakt zijn en geen airbrush!

       

Dit is een collector’s item van de eerste orde. Leuk voor jezelf, fantastisch als kado onder de boom! Afmetingen DIN-A 2 (41x 59,7 cm) full colour

 

       

 

Prijs per stuk € 35,- excl. Verzendkosten van € 5,- (afhalen is gratis natuurlijk!)

Stuur een e-mail naar: motorweb.eu@gmail.com onder vermelding van uw naam, adres, tel.nr etc.  Geld storten op rek. Nr: 1213.30.273 t.n.v. Motorweb BV de Bilt

 

     

Als uw betaling binnen is sturen wij direct de kalender.

Bellen kan ook naar +31-622217341

Haast u want er zijn er nog slechts 10.


Motorbeurs Utrecht organiseert Customshow
Hoofdprijs € 750,-

Custom Bike Contest powered by Europeesche Verzekeringen tijdens Motorbeurs Utrecht

 

 

GEZOCHT! PRACHTIGE CUSTOM BIKES! 

 

   

 

In samenwerking met Europeesche Verzekeringen wordt dit jaar op MOTORbeurs Utrecht voor de tweede maal een Custom Bike Contest georganiseerd. Dit jaar met nóg aantrekkelijkere prijzen waaronder voor de winnaar van de Best Custom Bike 2010 een geldbedrag van € 750. Dus heb je een mooie zelf (om)gebouwde motorfiets, aarzel dan niet en schrijf je in!Meer informatie over de verschillende categorieën waar je voor kunt inschrijven,  de voorwaarden voor deelname en het inschrijfformulier vindt je op www.motorbeursutrecht.nl/custombike

 

Aanmelden kan t/m 27 januari 2010 via www.motorbeursutrecht.nl/custombike

 

 

Meer informatie:

 

Aanmelden gaat via de website, en daar dien je zowel een foto van je motor in te sturen, als ook een aantal vragen te beantwoorden over hoe bijzonder jouw motor is, wat is er allemaal aan veranderd/vernieuwd/aangepast. Samen met een vakjury bepaalt de organisatie de uiteindelijke finalisten per categorie. Deze bikes mogen 4 dagen lang pronkend en glimmend op de beurs staan. Daarnaast krijgt het publiek via onze website de mogelijkheid om vanaf begin februari 2010 te stemmen op zijn of haar favoriete motor. Inschrijven kan voor de categorieën streetfighters, choppers en specials.

 

Op vrijdagavond 19 februari vindt op MOTORbeurs Utrecht de finaleshow plaats met een vakjury bestaande uit prominenten uit de custom wereld, journalisten en specialisten op dit vakgebied. De finalisten presenteren daar hun motor op het grote podium en de vakjury zal op diverse onderdelen de motor beoordelen. Het aantal stemmen van de online verkiezing wordt omgezet in punten. De vakjury geeft ook punten. Het totaal aantal punten bepaalt de uiteindelijke winnaar per categorie. De presentatie van deze show is in handen van Jon Tober.

 

De winnaar van elke categorie zal strijden voor de hoofdprijs van de Verkiezing: de Beste Custom Bike, en wint o.a. een geldbedrag van € 750.
Meer informatie over de verkiezing, de voorwaarden voor deelname en de te winnen prijzen is te vinden op
www.motorbeursutrecht.nl/custombike


Harley-Davidson zucht ook onder crisis
Financiering aanschaf Harley's veilig gesteld

Superbelegger Warren Buffet snelt motorenbouwer Harley-Davidson ter hulp. De multimiljardair neemt 300 miljoen dollar schulden over van het bedrijf dat zijn favoriete motoren bouwt. Maar Buffet is geen weldoener: hij vraagt een interest van 15 procent. 

Het legendarische motormerk Harley-Davidson heeft zwaar te lijden onder de recessie. De vraag naar de dure Harleys is sterk teruggevallen. In het vierde kwartaal van vorig jaar zag het merk zijn winst met bijna 60 procent dalen, tot ongeveer 78 miljoen dollar. Een saneringsplan moet jaarlijks 60 miljard dollar besparen. Daarvoor gaan drie fabrieken dicht en komen 1.100 personeelsleden op straat te staan, goed voor twaalf procent van het werknemersbestand.

 

De geniale 78-jarige investeerder neemt nu voor 300 miljoen dollar (ongeveer 233 miljoen euro) leningen over met zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway. Ook de grootste aandeelhouder van Harley-Davidson, Davis Selected Advisers, neemt 300 miljoen dollar leningen over.

Maar wie gedacht had dat Buffet dit doet in een vlaag van filantropie, heeft het mis. De enige overgebleven fabrikant van grote Amerikaanse motoren moet zwaar betalen voor Buffets brandstof. De investeerder vraagt een jaarlijkse intrest van 15 procent, af te lossen voor eind 2014.

Het is niet de eerste keer tijdens de kredietcrisis dat de superbelegger investeert in ruil voor hoge opbrengsten. Eerder stak hij op gelijkaardige manier de noodlijdende investeringsbank Goldman Sachs en het kreunende Amerikaanse technologieconcern General Electric een aantal miljarden toe. Zijn tactieken leggen hem alvast geen windeieren, want vorig jaar sprong hij na dertien jaar over Microsoftgigant Bill Gates als rijkste mens ter wereld.

Harley-Davidson zal het geld van Buffet onder andere gebruiken om consumenten kredieten te blijven toestaan. ‘Want als een koper geen lening kan krijgen, is het lastig om de motor te kopen’, klinkt het bij het bedrijf.


Harley-Davidson modellen 2009
weinig zichtbare veel merkbare wijzigingen

HARLEY-DAVIDSON TOURING HEEFT VOLLEDIG NIEUW FRAME Verbeterde handling, meer comfort en grotere bagagecapaciteit voor de vijf modellen

 Leiderdorp, NL (22 juli 2008) – De vijf modellen van de Harley-Davidson® Touring hebben in 2009 een nieuw frame gekregen, dat een verbeterde handling, meer bagagecapaciteit en een hoger comfort voor zowel rijder en passagier zal bieden.

 

Met een nieuw frame, achterbrug, motorophangingssysteem, wielen en banden vormt dit nieuwe frame de basis voor deze compleet vernieuwde motoren. De belangrijkste stijlelementen zijn echter onveranderd, zodat het opvallende karakter en de mechanische schoonheid van de Touring bewaard blijft.

 

De 2009 Touring-modellen zijn de voortzetting van een reeks productinnovaties die teruggaan op een onderzoek van de Harley-Davidson Motor Company in 2002 en op een persoonlijke interactie met klanten die samen zo’n 80 miljoen kilometer aflegden tijdens de Harley-Davidson 100th Anniversary in 2003. Gewapend met deze feedback lanceerde Harley-Davidson een programma om de Touring te optimaliseren. De introductie van het Twin Cam 96™ motorblok met Cruise Drive™ zesversnellingsbak, een geavanceerd actief in- en uitlaatsysteem, het Isolated Drive System op het achterwiel, elektronische gashendelbediening, Brembo® remmen met ABS, een brandstoftank van 22,7 liter, een lichtere bediening van de koppelingshendel, het Advanced Audio System van Harman-Kardon®, GPS-navigatie en een krachtig laadsysteem voor de nieuwe GMA verwarmde zadels en handgrepen zijn hier reeds het resultaat van.

 

De Harley-Davidson Touring-modellen, de koningen van de weg, worden getest door de miljoenen kilometers gereden door de meest veeleisende langeafstandsrijders ter wereld. Alle 2009 Touring-modellen worden aangedreven door de in rubbers opgehangen 1584cc Twin Cam 96 V-Twin met sequentiële elektronische brandstofinjectie (ESPFI), gekoppeld aan een Cruise Drive zesversnellingsbak met actieve in- en uitlaat, die samen een uitstekende kracht en zuinigheid leveren. Alle modellen hebben luchtinstelbare achterschokdempers voor het vaak variabele passagiers- en bagagegewicht. ABS werd oorspronkelijk geïntroduceerd als optie, maar is nu standaard op alle 2009 Touring- en VRSC -modellen, op verzoek van de klanten.

 

Volledig nieuw Touring-frame

Het volledig nieuwe Touring-frame is gemaakt van staal met gegoten en gesmede verbindingen. De nieuwe achterbrug draagt aanzienlijk bij tot de verbeterde handling van het nieuwe frame. Het ophangingssysteem van het motorblok is aangepast om de trillingen van het motorblok en van het totale voertuig bij stationair draaien te verminderen.

 

De wielen en banden zijn verbeterd met een voorwieldiameter van 17 inch in plaats van 16 inch op alle Touring-modellen behalve op de Road King® Classic, en een breder 16 inch achterwiel. Alle Touring-modellen zijn uitgerust met nieuwe Dunlop® Multi-Tread banden die de handling verbeteren en een tot 25 procent langere levensduur bieden. Het bredere achterwiel heeft een nieuwe 180/65B16 achterband. De vering en demping zijn opnieuw gekalibreerd in lijn met de dynamiek van het nieuwe frame, de nieuwe wielen en de nieuwe banden.

 

Enkele herzieningen aan de aandrijflijn zijn een nieuw 2-1-2 uitlaatsysteem dat de hitte afgifte voor rijder en passagier vermindert, en een lagere overbrengingsverhouding voor de eindaandrijving voor een verbeterde acceleratie. De stijl van de achterkant is strakker, met een breder spatbord en de eliminatie van de ring over het achterspatbord op modellen zonder Tour-Pak™.

 

Belangrijkste kenmerken van de Touring

n      Anti-Lock Braking System (ABS): ABS is nu standaard op alle 2009 Touring-modellen en helpt de rijder om controle te houden tijdens het remmen, vooral in minder dan ideale omstandigheden. De onderdelen van de Harley-Davidson ABS zijn zo ontworpen en opgebouwd dat ze bijna onzichtbaar zijn, waardoor de eenvoudige stijl rond de wielen wordt behouden. In tegenstelling tot veel ABS-systemen voor motoren is de ABS van Harley-Davidson geen gekoppeld systeem, wat betekent dat de rijder de volledige en onafhankelijke controle over voor- en achterrem behoudt.

 

n      Elektronische gashendelbediening: De Electronic Throttle Control (ETC) is een onderdeel van alle Touring-modellen. Alle bedrading van de gashendelsensor gaat door het stuur.

 

n      Isolated Drive System: De Isolated Drive System compensator is nu geïntegreerd in de naaf van het achterwiel, waardoor de vroegere opgeschroefde plaat is verwijderd. Het Isolated Drive System vermindert lawaai en trillingen voor een verbeterde rijkwaliteit tijdens het optrekken, schakelen en cruisen. 

 

FLHR Road King®

De legendarische Harley-Davidson-stijl vindt een duurzaam rijcomfort in de Road King. Het grote verwijderbare windscherm en de spuitgegoten GTX® zadelkoffers maken deze veelzijdige motor geschikt voor langere trips, woon-werkverkeer of tochtjes. Enkele klassieke elementen zijn de chromen ‘Hiawatha’ koplamp en passing lamps met heldere lens, de chromen engine covers, het stevige FL voorspatbord en de white-stripe banden. Het zadel is herontworpen in 2009 en heeft nu diamantvormige accenten.

 

Kenmerken van de FLHR Road King:

            In rubbers opgehangen 1584cc Twin Cam 96 motorblok met ESPFI

            Cruise Drive zesversnellingsbak

            Actief in- en uitlaatsysteem

            Zwart gepoedercoat motorblok met chromen behandeling

Brembo remmen ® met dubbele remschijf voor en enkele achter met standaard ABS

            Brandstoftank van 22,7 liter

            Electronic Throttle Control

            NIEUW 2-1-2 uitlaatsysteem

            NIEUWE ophanging motorblok

            NIEUW Isolated Drive System

            NIEUW frame en achterbrug

            NIEUWE zwarte, 9-spaaks gietaluminium wielen, 17" voor/16" achter

            Grote ‘Hiawatha’ koplamp met chromen nacelle

            Passing Lamps

            Verwijderbaar windscherm

            Grote, op de tank gemonteerde snelheidsmeter

            Weerbestendige en afsluitbare GTX® nylon koffers

            Smart Security System

           

FLHRC Road King® Classic

De nostalgische Road King Classic integreert stijlelementen uit het verleden met moderne technologie in een touringmotor. De 2009 Road King Classic Classic behoudt zijn 16 inch profielwielen voor en achter en de brede whitewall banden voor een klassieke retrolook. De zadelkoffers en het zadel zijn bekleed met bewerkt leer. Enkele touringkenmerken zijn het verwijderbare windscherm, de hulplampen en de standaard cruise control. De tweekleurige graphics op het spatbord zijn nieuw voor 2009.

 

Kenmerken van de FLHRC Road King Classic:

            In rubbers opgehangen 1584cc Twin Cam 96 motorblok met ESPFI

            Cruise Drive zesversnellingsbak

            Actief in- en uitlaatsysteem

            Zwart gepoedercoat motorblok met chromen behandeling

Brembo remmen ® met dubbele remschijf voor en enkele achter met standaard ABS

            Brandstoftank van 22,7 liter

            Electronic Throttle Control

            NIEUW 2-1-2 uitlaatsysteem

            NIEUWE ophanging motorblok

            NIEUW Isolated Drive System

            NIEUW frame en achterbrug

            Chromen wielen met aluminium profiel

            Grote ‘Hiawatha’ koplamp met chromen nacelle

            Passing Lamps

            Verwijderbaar windscherm

            Grote, op de tank gemonteerde snelheidsmeter

            Met leer beklede koffers

            Bewerkt lederen zadel

            Chromen tank- en spatbordemblemen

            Slash-cut dempers

            Electronische cruise control

            Smart Security System

 

 

FLHX Street Glide®

De Street Glide is een stijlvolle motor teruggebracht tot zijn essentie, met verlaagde schokdempers, een getint mini-windscherm en een stijlvolle sierrand onder aan het achterspatbord voor een laag, strak profiel. Het 40 W Advanced Audio System van Harman-Kardon® is geïntegreerd in een traditionele ‘batwing’ kuip. De stretched chromen brandstoftankconsole en Streamliner treeplanken, rempedaal en duovoetsteunen vervolledigen de custom behandeling. De nieuwe zwarte gietaluminium wielen met sleuven zijn exclusief voor de Street Glide.

 

FLHX Street Glide features:

            In rubbers opgehangen 1584cc Twin Cam 96 motorblok met ESPFI

            Cruise Drive zesversnellingsbak

            Actief in- en uitlaatsysteem

            Zwart gepoedercoat motorblok met chromen behandeling

Brembo remmen ® met dubbele remschijf voor en enkele achter met standaard ABS

            Brandstoftank van 22,7 liter

            Electronic Throttle Control

            NIEUW 2-1-2 uitlaatsysteem

            NIEUWE ophanging motorblok

            NIEUW Isolated Drive System

            NIEUW frame en achterbrug

            NIEUWE zwarte gietaluminium wielen met sleuven, 17" voor/16" achter

            Op de voorvork gemonteerde ‘Batwing’ kuip

            Licht getint mini-windscherm

            In de voorvork geïntegreerde zijspiegels

            Custom bucketzadel met geperforeerd inzetstuk

Meters met zilverkleurige wijzerplaat

            Advanced Audio System van Harman-Kardon; 40-watt CD/AM/FM/WB/MP3

            GTX nylon koffers met sloten in bijpassende kleur

            Strak voorspatbord

            Getint chromen tankembleem in 3D

            Streamliner treeplanken, rempedaal en duosteunen

            Low-profile achterschokdempers

            Achterspatbord met ground-effects

            Smart Security System

 

FLHT Electra Glide® Standard

De Electra Glide Standard is uitgerust met alle belangrijkste touringelementen en biedt een no-nonsense langeafstandsmotor die je naar eigen voorkeur nog verder kunt customizen. De standaard uitrusting bestaat uit vergrendelbare zadelkoffers, een ‘batwing’ touringkuip op de vork met instrumentarium, passing lamps, plus alle voordelen van het nieuwe frame, en de nieuwe wielen en banden van de Touring.

 

Kenmerken van de FLHT Electra Glide Standard:

            In rubbers opgehangen 1584cc Twin Cam 96 motorblok met ESPFI

            Cruise Drive zesversnellingsbak

            Actief in- en uitlaatsysteem

            Zwart gepoedercoat motorblok met chromen behandeling

Brembo remmen ® met dubbele remschijf voor en enkele achter met standaard ABS

            Brandstoftank van 22,7 liter

            Electronic Throttle Control

            NIEUW 2-1-2 uitlaatsysteem

            NIEUWE ophanging motorblok

            NIEUW Isolated Drive System

            NIEUW frame en achterbrug

            NIEUWE zwarte, 9-spaaks gietaluminium wielen, 17" vooraan/ 16" achteraan

            Triple Circuit Damping (TCD) voorvork

            Op de voorvork gemonteerde ‘batwing’ kuip

            Op de kuip gemonteerde elektronische snelheidsmeter met kilometerteller

            Reflectoroptische hulplampen met heldere lens

            Vergrendelbare GTX nylon koffers

            Eendelig klassiek Electra Glide® duozadel met comfortstiksels


Harley-Davidson zet voet in Europa
MV Agusta en Cagiva overgenomen

Harley-Davidson neemt MV Agusta groep over en breidt uit naar Europa

Deze fabrikant is bekend van zijn exclusieve high performance motoren.

 

     

 

 Leiderdorp, 15 juli 2008

 

Harley-Davidson Inc. Maakte 15 juli de voorgenomen overname definitief bekend van de italiaanse motorenfabrikant MV Agusta Groep (MVAG). Harley-Davidson neemt 100% van de aandelen over voor een bedrag van € 68,55 miljoen. Hierin is ook opgenomen een bankschuld van € 45 miljoen en een betaling aan Claudio Castiglioni in 2016 indien bepaalde financiële targets zijn behaald. MV Agusta groep is een privé onderneming waarvan 95% van de aandelen in het bezit is  van de familie Castiglioni.

De volledige afronding van de overname wordt binnen enkele weken verwacht.

 

 

 

MV Agusta heeft 2 motorenfamilies: een lijn met exclusieve high performance sportmotoren die onder de merknaam MV Agusta verkocht worden en een lijn lichtgewicht motoren onder de naam Cagiva.

De MV Agusta F-4R wordt aangedreven door een vloeistofgekoelde1078cc 4-cilinder in lijn motor met een vermogen van 190 pk. MV Agusta verkoopt zijn producten wereldwijd via 500 dealers, waarvan het merendeel in Europa actief is. MVAG heeft in 2007 5819 motoren verkocht maar heeft door financiële problemen zich genoodzaakt gezien de productie aanmerkelijk te verlagen in 2008.

 

                  

                       Jim Ziemer Inc. Chief Executive Officer Harley-Davidson

“Motoren zijn het hart, de ziel en de passie van Harley-Davidson, Buell en MV Agusta” aldus Harley-Davidson topman Jim Ziemer. “Beide maken fantastische produkten en onderhouden een sterke band met extreem toegewijde klanten. De MV Agusta en Cagiva zijn bekende en hoog gewaardeerde merken in Europa. Zij staan voor mooi en hoogwaardig kwalitatieve performance motoren.

Harley-Davidson Inc laat de productie op zijn hoofdkwartier Varese, Italië. Allereerst zal een nieuw en sterk managementteam worden samengesteld inclusief een nieuwe directeur en zal de productie worden verkleind van de huidige modellen.

 

                

                              Claudio Castiglioni Chairman MV Agusta Group

De voorzitter van de MV Agusta groep Claudio Castiglioni blijft aan en zal een belangrijke rol spelen in de toekomstige produktontwikkeling. Hoofd designer Massimo Tamburini, man achter de revolutionaire MV Agusta F4 en Ducati 916, blijft ook aan als leider van de sportbike-design studio.

 

                      

                                   Massimo Tamburini Design Chief MV Augusta

“We zijn enorm trots op MV Agusta en Cagiva motoren” aldus Castiglioni. “Onze rijders zoeken een compromisloze ervaring in premium performance motoren”. En samen met Harley-Davidson die zowel de emotionele als zakelijke  kant van het motorrijden als geen ander beheerst, heb ik er groot vertrouwen in dat onze motoren klanten generaties lang zullen blijven intrigeren.

 

Ziemer stipuleert dat de overname primair gericht is op vestiging en uitbreiding van de belangen in Europa van de Harley-Davidson en Buell motorenfamilies. De verkopen van Harley-Davidson motoren lieten de afgelopen 3 jaren stijgingspercentages zien in de dubbele cijfers, na inspanningen op een strategische focus van globale markten.

De overname van MV Agusta groep verstevigt de positie van Harley-Davidson inc. als wereldleider op het gebied van vervullen van klantendromen en voorzien in buitengewone ervaringen voor de klant. We zien dan ook uit naar een langdurige relatie met de MV Agusta en Cagiva families van klanten en medewerkers`, aldus Ziemer


12 juki opening Harley-Davidson Museum
Tickets 105 anniversary weekend uitverkocht

Harley-Davidson Museum OPENT ZIJN DEUREN OP 12 JULI 2008

 

Leiderdorp, 11 juni 2008 – Na een voorgeschiedenis van bijna 105 jaar opent het Harley-Davidson Museum vlakbij het centrum van Milwaukee op 12 juli voor het publiek.Het Museum heeft een oppervlakte van 12.000 m² en biedt een hele nieuwe dimensie aan de Harley-Davidson-beleving. Bezoekers ervaren de vrijheid, vriendschap en trots die Harley-Davidson-rijders elke keer voelen als ze hun motor starten.

 

Dit mogen de museumbezoekers verwachten:

 

·         Diverse tentoonstellingen die de verhalen vertellen van de bijzondere mensen, producten, geschiedenis en cultuur van Harley-Davidson. Naast de fantastische motorcollectie worden de verhalen verteld via verschillende media, zoals foto’s, video’s, kleding, unieke documenten en andere fascinerende objecten.

·         Een kijkje in de archieven, die nooit eerder werden opengesteld voor het publiek en die bestaan uit ruim 450 motoren en honderdduizenden objecten waaruit het archiefteam kan kiezen voor de tentoonstellingen.

·         De persoonlijke boodschappen van mensen uit de hele wereld op de Living the Legend klinknagels, die zijn te vinden op de Living the Legend muren en pleinen.

·         Een stevige Amerikaanse maaltijd of snack in het restaurant of café.

·         Een wandeling over het 8 hectare grote museumterrein of langs de rivier, of even uitrusten aan het water met zicht op de skyline van Milwaukee.

·         Unieke geschenkartikels en collector’s items in de museumwinkel.

·         Industriële architectuur met aandacht voor details binnen en buiten de drie gebouwen van het Museum.

 

 

Het Harley-Davidson Museum ligt op de kruising van Sixth Street en Canal Street in de Menomonee Valley van Milwaukee en is 364 dagen per jaar open.

Individuele tickets voor het Museum kosten $16 voor volwassenen, $12 voor studenten en senioren, en $10 voor kinderen (van 5 tot 17 jaar). Kinderen onder de 5 jaar kunnen gratis binnen onder begeleiding van een volwassene. Kijk op http://www.h-dmuseum.com/ voor bijkomende informatie over groepsprijzen en rondleidingen. Het terrein van het Harley-Davidson Museum is 24 uur per dag gratis toegankelijk voor het publiek.

Museumtickets voor het openingsweekend en andere data worden online verkocht op

www.h-dmuseum.com/tickets vanaf dinsdag 20 mei. De meeste tickets voor het openingsweekend worden van tevoren online verkocht en de resterende tickets kunnen aan de kassa worden gekocht tijdens het openingsweekend. Bezoekers van het museumterrein kunnen tijdens het openingsweekend kijken hoe een motor wordt gebouwd, een tatoeagekunstenaar aan het werk zien en luisteren naar live muziek.

 

Er zijn geen museumtickets meer verkrijgbaar voor de Harley-Davidson 105th Anniversary van 28 tot 31 augustus 2008. Om het bezoek aan het museum zo goed mogelijk te laten verlopen tijdens de 105th Anniversary, zijn de museumtickets via loting verdeeld onder de mensen die voor 30 november 2007 een ticket kochten voor de festiviteiten. Wie van plan is om naar Milwaukee te komen voor de 105th Anniversary en geen museumticket heeft, kan genieten van het museumterrein. Wie graag het museum wil bezoeken en geen toegangsticket heeft geloot, kan het museum bezoeken voor of na het weekend van 28-31 augustus.

 

Harley-Davidson Motor Company, de enige grote, in de V.S. gevestigde motorfabrikant, produceert zware motoren en een complete lijn motoronderdelen, accessoires, motorkleding en algemene merchandise. Meer informatie op de website van Harley-Davidson

www.harley-davidson.com.


Buell met Pasen de hemel in geprezen
Buell verrast vriend en vijand op Hockenheim

BUELL OP HET PODIUM IN HOCKENHEIM 1000

 Nieuwe 1125R maakt schitterend Duits racedebuut op paasweekendDe gloednieuwe Buell 1125R leverde meteen een schitterende prestatie af bij de start van het Duitse raceseizoen op paaszaterdag door een 2de en 5de plaats te veroveren op het veeleisende Grand Prix circuit van Hockenheim.

 

In de loop van de voorbije 33 jaar groeide de 1000-km van Hockenheim niet alleen uit tot een vaste waarde in het Duits motorraceseizoen, de traditionele endurance race staat ook bekend als het belangrijkste Duitse motorrace-evenement met productiemotoren. Dit jaar kwamen zowel BMW als KTM aan de start met geselecteerde teams met uitgebreide fabrieksondersteuning in Klasse 4 voor viertakt motoren met onbeperkte cilinderinhoud met drie of minder cilinders met daarop de beste en meest populaire rijders. Niet minder dan vier BMW HP2 Sports en vijf KTM RC 8’s aasden op de eindoverwinning in een reeks van 32 motoren, waaronder talrijke Ducati’s en Aprilia’s.

 

Maar uiteindelijk werd de echte sensatie op 22 maart geleverd door andere kapers op de kust; en wel door de twee enige Buell 1125R motoren in competitie die aan de start werden gebracht door de Buell dealers van Bonn en Hannover. Beide motoren arriveerden slechts drie dagen voor Pasen in Duitsland, maar ondanks de geringe voorbereiding verwekten ze van meet af aan beroering met hun verschroeiende rondetijden bij lage omgevingstemperaturen op een droog circuit. In de sprint race over 14 rondes toonden de rijders Axel Reimann en Ray Buchmann wat de 1125R in huis heeft, waardoor bijna de volledige groep concurrenten ver achterbleven. De enigen die ze moesten voor laten waren de fabrieksgesteunde BMW bestuurd door voormalig Moto GP racer Jürgen Fuchs en professioneel racer Marcus Barth.

 

 

Volker Schirmer, manager van Buell Hannover, stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken bij de fraaie tweede plaats van zijn team. “Ik ben gewoonweg extatisch. De 1125R is een spectaculaire vooruitgang qua vermogen en performance. De 146 cc V2 motor, ontwikkeld door Rotax volgens Buell-specificaties, past perfect op het beste frame dat Erik Buell tot dusver heeft ontworpen.”

 

Nadat ze de vijfde stek hadden veroverd, waren ook de piloten Julius Ilmberger en Martin Kratzer ontzettend blij met de nieuwe Buell. “Met iets hardere banden zouden onze kansen zelfs nog beter geweest zijn,” zei Andreas Binner, de baas van Buell Bonn. “Maar desondanks ben ik echt heel blij, mijn jongens hebben een utstekende prestatie geleverd en de 1125R is begonnen aan een lange reeks successen.”

 

Wil je meer te weten komen over de Buell motoren, ga dan vandaag nog langs bij je erkende Buell dealer en ontdek de echte streetfighter attitude, stijl en performance die je alleen in het zadel van een Buell kan beleven. Je vindt de dichtstbijzijnde Buell dealer op www.buell.com.


Nieuw van Zodiac - enkelzijdige swingarm
Leverbaar voor Evolution en Twin Cam

Nieuw van Zodiac - Enkelvoudige Achtervorkkit voor Softails Evo en Twin Cam 

                            

 NIEU 

Deze enkelzijdige achtervork is gemaakt van hoogwaardige dikwandige stalen buis en biedt de mogelijkheid om een 250 brede band te monteren op een 8.00 of 8.50 breed 18 inch wiel. De achtervork past in alle standaard Evolution Softail en Twin Cam Softail frames in combinatie met een 25mm offset kit. Voor Evolution modellen kan de speciale Evolution 25mm primaire offset  kit gebruikt worden.

 

 

 Voor Twin Cam zijn twee offset kits te verkrijgen. Een voor modellen tot en met 2006 en een voor modellen vanaf 2007. De enkelzijdige achtervork wordt geleverd inclusief gepolijste achter remschijf met PM 4 zuiger remklauw, een gepolijste 20mm achter pulley en standaard type achtervorklagers. De remklauw bevestiging bied je de mogelijkheid om de PM klauw naar boven of naar onder gericht te plaatsen en heeft geen verdere verankering nodig voor een zeer strakke look. De tanden van de 20mm pulley zijn hard geanodiseerd en voorzien van een Teflon coating voor een extra lange levensduur.

 

 

De achtervork, de offset kit voor de primaire aandrijving, het Rick’s "One-Piece" achterwiel en de andere onderdelen moeten allemaal los besteld worden. Dit is vanwege de vele combinaties die mogelijk zijn, mede door de verschillende offsets welke de Softail modellen door de jaren hebben gehad. De kit moet gebruikt worden met de 2007 type 20mm achter belt. 

         

 

Prijzen Achtervorkkit EVO      NL              B

                                      € 2781,90     € 2829,-

Prijzen Achtervorkkit Twin Cam

                                      € 2835.30     € 2883,-

Primair Offset kit 1986 - 1999 EVO 5 bak

                                      €  313,30      €  319,-

Primair Offset kit 2000-2006 5 bak

                                      €  815,10      €  829,-

Primair Offset kit 2007 en later 6 bak

                                      €  845,-        €  859,

 

Meer informatie is te verkrijgen bij de Zodiac dealer of check de website

http://www.zodiac.nl/


Jessica Riemsdijk nieuwe Marketing manager
Harley-Davidson Benelux

 

Jessica Riemsdijk benoemd als nieuwe Marketing Manager Harley-Davidson Benelux

 

  

Leiderdorp 20 februari, 2008 - Vanaf 1 april 2008 wordt Jessica Riemsdijk - huidig Brand Manager Harley-Davidson Benelux – de nieuwe Marketing Manager voor de motormerken Harley-Davidson en Buell in de Benelux.  Zij neemt hierbij het stokje over van Myra Rooselaar die sinds april 2006 deze functie ad interim vervult.

Roel Rietveld, Managing Director Harley-Davidson Benelux B.V.: “Het doet me enorm veel plezier dat we wederom iemand uit de eigen organisatie de gelegenheid kunnen bieden, door te groeien naar een hogere functie. Toen we Myra Rooselaar aannamen als a.i. Marketing Manager, was een van haar duidelijke doelstellingen het huidige team te coachen en haar kennis en ervaring te delen, zodat we konden beoordelen of iemand kon doorgroeien naar de functie van Marketing Manager. Welnu, Jessica heeft niet alleen een significante en zichtbare groei laten zien maar beschikt daarnaast ook over alle kwaliteiten en talent die bij deze functie horen”.

Tot 1 april blijft Myra Rooselaar eindverantwoordlijk voor alle marketing activiteiten en wordt de overdracht van verantwoordelijkheden voorbereid. Na 1 april zal zij het bedrijf verlaten en zich gaan richten op nieuwe projecten.


Motorcycle-expo start op 5-6 april in Amsterdam
Internationale Indoor Customshow met allure

OPROEP AAN ALLE EIGENAREN VAN ECHTE CUSTOMBIKES!!

 

                        

Binnenkort vind in Amsterdam de allereerste customshow plaats.

De organisatie van Motorcycle-Expo is druk doende een gevarieerd programma op te stellen en veel handelaren hebben zich al aangemeld met gebruikte motoren, kledingaanbiedingen, reizen, kunst en noem maar op.

Maar wat is een echte Customshow zonder jullie mooie custombikes? Dus daarom snel aanmelden en op 5 en 6 april kunnen de duizenden verwachte bezoekers jullie “ Pride en Joy” bewonderen.

 

Er is gekozen voor de locatie “Borchland” vanwege de perfecte ligging, het terrein is zowel per auto / motor als met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar, ruime parkeergelegenheid en er is ruimte voor een evt. uitbreiding van de Expo (tent).

www.borchland.nl

 

Amsterdam staat groot op de kaart voor diverse internationale evenementen, maar qua, custombike show heeft het nog niets te bieden, daar willen de organisatoren graag verandering in brengen.

“Door jarenlange ervaringen op nationale en internationale bike events hebben we het gevoel dat er ruimte is voor een totaal nieuw concept”, aldus de organisatie.

 

Er wordt ingespeeld op de populariteit van de diverse custombike build-off programma’s die bijna dagelijks via de televisie aan het publiek wordt aangeboden,  dat publiek wordt de kans geven om van dichtbij kennis te maken met de custombike wereld.

 

De Expo richt zich puur op custombikes, er is een biker build-off georganiseerd en de bikeshow is verdeeld in 2 hoofdgroepen :

Company-class en private class, met daarbij een show-parcour om de bikes niet alleen te bewonderen, maar ook te horen en testen op hun rij capaciteiten.

Naast de hal plaatsen we een tent voor de swapmeet.

 

Alle informatie en inschrijf formulieren vind u op de website

www.motorcycle-expo.nl , voor vragen bel gerust 0031-6-22208065.

 


Wereldpremiere op Het Salon in Brussel
Nieuw model Harley-Davidson Softail Cross Bones

INTRODUCTIE HARLEY-DAVIDSON FLSTSB SOFTAIL CROSS BONES

 

                                             

Authentieke custom bobber met innovatief design en moderne technologie.Brussel, Het Salon (22 januari 2008) – Het rijden op een Harley-Davidson motor is een tijdloze ervaring. De nieuwe FLSTSB Softail Cross Bones laat de tijd even stilstaan. De Softail Cross Bones heeft het assertieve profiel van een authentieke custom bobber, maar met een geheel eigen karakter.

Tijdens de Harley-Davidson Winter Dealer Meeting in Texas werd op 21 januari 2008 deze nieuwe Softail Cross Bones voor het eerst aan de dealers voorgesteld. Het Salon in Brussel heeft de primeur voor Europa. Opvallend voor dit nieuwe model zijn de retrolook van een Springer-voorkant en andere naoorlogse stijlelementen, die typisch zijn voor een bobber, zoals een solozadel met vering, sikkelvormige treeplanken, een Gloss Black ovalen luchtfilterdeksel en een kort voorspatbord in ‘old school’ stijl. De motor wordt aangedreven door een zwart, glanzend Twin Cam 96B motorblok met Cruise Drive zesversnellingsbak.

“Alleen Harley-Davidson slaagt erin het erfgoed van 105 jaar geschiedenis en ervaring, samen met de nieuwste technologie samen te voegen tot zo’n authentieke en uitgesproken Softail,” aldus Scott Miller, Harley-Davidson General Manager, Motorcycle Product Planning. “Cross Bones haalt zijn inspiratie uit het rijke verleden van Harley-Davidson en vertegenwoordigt een moderne versie van een old school bike.”

Een Harley-Davidson Softail staat voor een onafhankelijke stijl met exclusieve onderdelen en geniaal vakmanschap. Cross Bones is dus een terechte toevoeging aan deze toch al vrijgevochten familie. Veel kenmerken van Cross Bones en andere Softails doen denken aan de rusteloze rijders uit het verleden, die binnen hun generatie het recht op hun individuele vrijheid opeisten.

De naam Softail is gebaseerd op het ontwerp van de schokdempers, met een swingarm die de lijnen van het oorspronkelijke stijve frame volgt en toch een soepele, comfortabele rit biedt. De horizontale schokdempers zijn onzichtbaar onder de versnellingsbakgemonteerd. De Twin Cam 96B is stijf gemonteerd in het frame, waardoor de rijder innauw contact staat met zijn motor. De sequentiële elektronische brandstofinjectie (ESPFI) is standaard op alle Softail-modellen, evenals de Cruise Drive zesversnellingsbak met een lichte bediening van de koppeling.

De Softail Cross Bones heeft een rebelse look, die nog extra wordt geaccentueerd door de Gloss Black gelakte Springer-voorkant met chromen veren, een zwarte ronde koplamp en een zwart stuur in mini-apehanger-stijl. Het korte voorspatbord in ‘oude stijl’ laat meer zien van het voorwiel en het bobtail-achterspatbord accentueert de achterband van 200 mm. De banden met bijpassend patroon zijn bevestigd op stalen wielen met Gloss Black velgen.

Het verstelbare zadel is bevestigd op twee spiraalveren en biedt modern comfort op een minimale hoogte van 675 mm. Onder het zadel bevindt zich een opvallend hoefijzervormig oliereservoir met de beroemde patentbadge van Harley-Davidson. De brandstoftank van 18.9 liter - in authentiek design - sluit aan op de Gloss Black console in ‘Cat Eye’ stijl, met een makkelijk toegankelijke contactschakelaar en een stoere snelheidsmeter. Een met de hand gevlochten leren tankpaneel op de console complementeert het geveerde solozadel. De rechte uitlaat met chromen dempers biedt uitstekende resultaten en steekt mooi af tegen de vele donkere onderdelen van de Cross Bones.

De FLSTSB Cross Bones is verkrijgbaar in de belangrijkste custom graphics en kleuren, zoals het nieuwe Dark Blue Denim, evenals Vivid Black, Black Denim en Olive Pearl .

Kenmerken van de FLSTSB Cross Bones:

Stijf gemonteerd 1584cc Twin Cam 96B motorblok met balansassen.

Cruise Drive zesversnellingsbak.

Actieve inlaat- en uitlaattechnologie.

Zwart powder-coated motorblok met glanzende afwerking.

Sequentiële elektronische brandstofinjectie (ESPFI)Gloss Black

Springer voorkant met chromen vering.

Gloss Black mini Apehanger stuur.

Rechte uitlaat en verstelbaar solozadel met vering en leren vlechtwerk en 675 mm zadelhoogte.

Kort voorspatbord ‘oude stijl’ met tribal pinstriping.

Bobtail achterspatbord met tribal pinstriping

Gloss Black ‘Cat Eye’ tankconsole met nieuwe wijzerplaat snelheidsmeter

Gloss Black ovalen luchtfilterdeksel, oliereservoir en achterspatbordsteunen

Opvallende brandstoftank van 18.9 liter met handgevlochten leren tankpaneel en tribal pinstriping.

Achterband van 200 mm

Stalen voor- en achterwiel met Gloss Black velgen

Sikkelvormige treeplanken ‘oude stijl’

Horseshoe oliereservoir met Harley-Davidson patentbadge

Standaard Smart Security System


NIEUW!!! Snoon horloges voor bikers
Revolutionaire lichttechniek

Snoon horloges ideaal voor motorrijders, duikers en iedereen die vaak in het donker opereert.

                                                    Met handige bikersnufjes

 

Snoon is een van oorsprong duits bedrijf die zich heeft toegelegd op de juiste tijd op de juiste manier.

Snoon brengt een mooie serie klokjes op de markt onder eigen naam waarin kwaliteit, techniek en practisch inzicht duidelijk aanwezig zijn.

Met welluidende namen als Streetfighter Date, GMT en Chronograph werden zij op de Custombike beurs in Bad Salzuflen met trots gepresenteerd.

 

           

 

Wat maakt deze klokjes zo gewild? Allereerst is de vormgeving stoer door zijn matglazen edelstalen huis, is het klokje voorzien van krasvast saffierglas en bovendien bestand tegen een waterkolom van 20 bar, oftewel 200 meter onder water. Daarnaast is het uurwerk van de beste zwitserse kwaliteitsmerken in een zware kast van edelmetaal. Een klokje weegt 114 gram en onderscheidt zich voelbaar van ogenschijnlijk identieke klokjes.

 

Maar wat maakt dit klokje met name bijzonder? De wijzerplaatverlichting! Als technisch hoogstandje wordt elk klokje voorzien van 16 H3 Tritium gaslichtbronnetjes. Dit Tritium heeft de eigenschap dat het zich voedt met het licht van buiten, opzich niet nieuw, maar dat het wel 100x sterkere lichtopbrengst geeft dan de traditionele groene wijzertjes. Bovendien houdt het heel lang zijn lichtweergave.

 

Slimme extraatjes vinden we in de bandjes. Deze klokjes worden geleverd met een extra  lange oranje Natoband van maximaal 35cm die je ook om je jas kunt binden zodat je ’s nachts al rijdend op de motor toch goed kunt zien hoe laat het is. Voor diegene onder ons die graag duiken geldt hetzelfde. De levensduur van het batterijtje voor het uurwerk is 48 maanden en Snoon geeft 2 jaar garantie op het klokje en 10 jaar op de verlichting!

De leverbare kleurtjes zijn blauw en oranje. Wie meer wil weten of bestellen kun je naar hun website surfen: www.snoon.de


Nieuw Amerikaans motormerk gelanceerd
Exclusiviteit en Amerikaanse stijl

Delaware American Motors(DAM) brengt de allernieuwste made in America motorfiets op de markt – de DAM Tech Twin American 13CDelaware American Motors, LLC (DAM) is een particuliere fabrikant met een wereldlicentie van motorfietsen en motorsportbedrijf in Paterson New Yersey, opgericht in 2002 door oprichter en eigenaar Mark. S. Klein

 

"We zijn er trots op dat wij de motorindustrie teruggebracht hebben in Paterson NJ. De Watson Machine company startte in begin 1900 met de productie van de Conover Car. 100 jaar later zal DAM wederom in dezelfde voetsporen treden en de productie en assemblage starten van de Tech Twin American 13C in onze fabriek in Paterson." aldus Mark S. Klein.

 

De eerste productie heeft slechts een oplage van 13 stuks. Dit aantal refereert aan de 13 sterren van de allereerste amerikaanse vlag. Deze sterren vertegenwoordigen de 13 originele kolonies die tegen het Britse gezag rebelleerden en de eerste 13 staten van Amerika werden.

 

 

 

Elke motorfiets is handgemaakt en heeft speciale voorzieningen, inclusief het DAM APEX chassis en een 127 CI R & R met dubbele nokkenassen voorzien billet aluminium motorblok. Het frame is tevens olietank met een inhoud van 5 quarts en de handmade uitlaat is geinspireerd op de Nascar. Andere racecar technologie vinden wij terug in de door Penske Racing ontwikkelde schokdemper in de Girder voorvork.

 

"Wij willen dat mensen anders gaan denken over custom motorfietsen" zegt Mark S. Klein, oprichter en tevens eigenaar van DAM. “Er is een elitegroep van motorrijders die helemaal weg is van deze stijl, uitstraling en continuiteit van typisch Amerikaanse motorfietsen, die tevens exclusiviteit en vakmansschap eisen van handmade customs.

 

 

DELAWARE AMERICAN MOTORS
Paterson, New Jersey, USA

Tel: 973 279 3261
Fax: 973 279 3262
E-mail:
info@dammotorcycles.com
http://www.dammotorcycles.com


SPS uit Geertruidenberg door S & S uitverkoren
Speciale S&S 50th Anniversary Build Off

SPS als een van 50 uitverkorenen doet mee aan S&S 50th anniversary Biker Build Off 2008.

  

In 2008 bestaat S & S Cycle 50 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Voor deze gelegenheid zijn namelijk de 50 beste bike builders van de wereld uitgenodigd in een speciale S&S 50th Anniversary Build Off. En Special Parts Supply is één van die 50 genodigden!

 

S & S Cycle is fabrikant van performance onderdelen en motorblokken voor de Harley Davidson after market. Die onderdelen worden voornamelijk gebruikt in de dragracerij en custom bouw.

 

Volgend jaar juni is het hoogtepunt van de build off in La Crosse, Wisconsin. SPS is nu al volop bezig met bouwen, want de fiets moet in mei al naar de Verenigde Staten verscheept worden.

 

Tussen alle bekende namen van de Discovery Biker Build Off, zoals onder andere Arlen Ness, Matt Hotch, Jesse Rooke en zelfs Orange County Choppers, staat nu dus ook Special Parts Supply. De build off is verdeeld in 6 motorblokcategorieën: Panhead, Shovelhead, Sportster/Buell, Evo, Twincam style en de X-wedge, een speciaal S&S motorblok. Special Parts Supply is ingedeeld in de klasse Shovelhead en heeft hiervoor een speciaal, genummerd, limited edition S&S motorblok gekregen, waardoor de fiets al een unieke basis heeft.

 

Alleen een mooie fiets bouwen is niet voldoende voor deelname. De 50th Anniversary bike moet kentekengekeurd zijn in het land van herkomst, volledig in het teken staan van de Anniversary én er moet een 120 miles lange rit mee gereden worden voorafgaand aan de Celebration show  van 27 tot 29 juni 2008. Voor de winnaar is er een hoofdprijs van $50.000,00!

 

Op de websites van S&S (www.sscycle50th.com)en SPS (www.specialpartssupply.nl) zal het hele traject te volgen zijn.


Modieuze kleding voor op en naast de motor
Harley-Davidson Fashion tips
LEIDERDORP, 13 november 2007 –De merknaam Harley-Davidson is niet alleen op koud staal te lezen. Ook warme, comfortabele, stoere, exclusieve en vooral modieuze kleding uit de Harley-Davidson Motorclothes-collectie mag de iconische merknaam dragen.

Elk seizoen komt Harley-Davidson Motorclothes met een nieuwe kledinglijn voor mannen en vrouwen, zowel voor op als naast de motor. De mannenlijn biedt voor de koudere dagen bijvoorbeeld het Men’s Lost River Reversible Down Jacket. Dit zwarte, met dons gevulde casual jack kleedt sportief af. Voor ruigere dagen is het jack binnenstebuiten te keren, waarna een stoer camouflagejack ontstaat, voorzien van twee borstzakken en twee jaszakken die, net als aan de andere kant, uitermate geschikt zijn als handverwarmers.

 

 

Als aanvulling op de camouflageprint van dit Men’s Lost River Reversible Down Jacket heeft Harley-Davidson de Men’s Cargo Pant, een broek met overeenkomstige styling, voorzien van stoere cargozakken op de bovenbenen. Zowel jack als broek zijn vervaardigd uit honderd procent katoen en kosten respectievelijk € 213,- en € 90,-.

 

Dameslijn

In de Women’s Clothing-lijn is eveneens een uitgebreid aanbod van modieuze en stoere jacks te vinden, ontworpen met gebruikmaking van alle denkbare materiaalsoorten, waaronder leer, fleece en nylon.

Het Women’s Ravine Shearling Biker Jacket is bijvoorbeeld gemaakt van soepel aanvoelend leer, afgewerkt met een warme, wollen motorkraag. De mouwen zijn zodanig ontworpen dat ze weinig last hebben van rijwind en de riem is te verwijderen. Een stevige rits en de ritsen op mouwen, jaszakken en borstzak dragen bij aan de stoere looks. Het Women’s Ravine Shearling Biker Jacket is te koop voor € 530,-.

 

 Stijlvol de wind ‘buiten’ houden kan met het Women’s Sierra Windproof Jacket. Wanneer de ritssluiting van het fleecejack aan de voorzijde dicht zit, heeft de wind geen vat meer op het lichaam. In de met Kevlar® verstevigde vakjes aan de binnenkant, ter hoogte van ellebogen en schouders, passen lichtgewicht FXRG® lichaamsbeschermingselementen. Opvallende details zijn de reflecterende biezen en het geborduurde Harley-Davidson merkteken op de linkerborst. Op de rug is de merknaam in reliëf aangebracht. Het Women’s Sierra Windproof Jacket kost € 150,-.

 

Honderd procent waterdicht. Dat is het Women’s Georgiana Reversible Nylon Jacket, een omkeerbaar jack in Bomber-stijl. Manchetten en onderzijde van ribstof en van rits voorziene jaszakken/handverwarmers aan zowel binnen- als buitenkant van de jas. De grijze kant heeft een geborduurd Harley-Davidson merkteken op de linkerborst en de merknaam in reliëf op de rug. Het Women’s Georgiana Reversible Nylon Jacket heeft een prijskaartje van € 189,-

 

Authorized dealer

Kleding van Harley-Davidson is alleen verkrijgbaar bij een Authorized Harley-Davidson dealer. Op www.harley-davidson.com is het dealeroverzicht te vinden.


Capitol of Brussels nu ook in exclusieve wijn
Full Throttle Saloon van 17% uit South Dakota

Capital Brussels zal als exclusief leverancier vanaf november een zeer lekkere wijn kunnen leveren aan zijn Harley-Davidson fans.

 Het gaat namelijk om de FULL THROTTLE SALOON American Syrah!! 

  

Een zeer smaakvolle krachtige rode wijn die de echte wijnliefhebber absoluut zal weten te bekoren met maar liefst een alcoholgehalte van 17% by Vol…

De wijn werd gebotteld door Valiant Vineyards Vermillion, South Dakota.

Door het exclusieve aspect en fluorescerende etiket zullen ook veel verzamelaars geïnteresseerd geraken in dit zeldzame item.

 

Ter info; Full Throttle Saloon is “the largest bikers bar” in Amerika.

 

De wijn wordt verkocht per 6 flessen en zal vermoedelijk tussen de 20 a 25 euro / fles moeten kosten.

Don’t drink and drive! 

voor meer info ga dan naar:

CAPITAL BRUSSELS

 Harley-Davidson & Buell

 

www.capitalofeurope.eu


Capital of Brussels importeur Easyrider Watch
Exclusieve horlogelijn zoekt nog verdelers
De exclusieve horlogelijn is nu nog alleen te koop bij Capitol of Brussels in Dilbeek, maar zal vermoedelijk snel bij veel andere authorized dealers worden aangeboden.

Capital of Europe BVBA werd geselecteerd om in de Benelux een dealernetwerk op te starten van een 20-tal exclusieve verdeelpunten voor het fantastische Easyrider Extreme Watch gamma.  Easyrider polshorloges zijn kwalitatieve technologische hoogstandjes en zien er vooral mannelijk en stoer uit.  

 

Easyrider watches beschikken over een tweezijdige saffieren ontglansde en extra stevige glasplaat, een gepatenteerd schokdemper systeem SAS en is 300 meter waterproof. Ze zijn van handvervaardigde Duitse makelij en beschikken over een ETA mechanisme 2824-2 dat voornamelijk bekend staat om zijn robuustheid.  Het is overigens een aandrijfaggregaat dat voor het eerst het daglicht zag in het magische jaar 1969, het jaar waarin eveneens de legendarische Film “Easy rider” werd gereleasd.  De legendarische cultfilm met o.a. Peter Fonda en Jack Nicholson in de hoofdrol met de Haley-Davidson motorfiets; “Captain America”.  De hele omkasting is daarenboven volledig dichtgeschroefd.  Deze features maken van dit horloge de ideale partner voor de sportieve en actieve medemens en zal vooral diegenen bekoren die extreme sporten beoefenen en van dito design houden.

 

Capital of Europe BVBA zal alvast de verkoop opstarten in de exclusieve Lifestyle shop van het nieuwste Haley-Davidson Capital Brussels, gelegen aan afrit 13 van de Brusselse Ring.

 

De prijzen beginnen vanaf 3900 euro en kunnen oplopen tot 30.000 euro, al naar gelang de uitvoering.

 

Dealers kunnen hun kandidatuur stellen bij zaakvoerder Mario Van den Broeck.  info@capitalofeurope.eu

 

Wie alvast wil kennis maken met een deel van het programma kan een kijkje nemen op

www.easyrider-extreme-watch.com  en weldra voor Benelux;  www.easyriderwatch.eu

 

Capital of Europe BVBA

Ninoofsesteenweg 59

1700 Dilbeek

Tel.: 0032 (0)2 4540154

www.capitalofeurope.eu


Harley-Davidson introduceert 3 nieuwe modellen
Softail Rocker, Dyna Fat Bob en XL1200 Nightster

SOFTAIL® ROCKER , DYNA® FAT BOB® EN EUROPESE XL 1200N NIGHTSTER™

                                         

105th Anniversary-modellen en ABS-optie voor FL- en VRSC™-modellen in 2008NASHVILLE, U.S.A. (9 juli 2007) – Harley-Davidson voert het design van fabriekscustom motoren naar nieuwe hoogten met de wereldwijde introductie van drie nieuwe modellen en de introductie van een speciaal voor Europa ontwikkelde versie van een Sportster®.

 

Er worden twee aparte versies van de nieuwe, radicale lange custom Softail® Rocker aangeboden in 2008: het basismodel - en de chromen Softail® RockerC.  De Dyna®-familie breidt ook uit met de Fat Bob®. Deze drie gloednieuwe Big Twin-modellen (1584 cc) zijn aanvullingen op een steeds meer diverse lijn motoren in 2008.

 

Dit jaar zien we ook de Europese lancering van de Sportster® XL1200N Nightster, die in januari al in de V.S. beschikbaar was.  Deze, speciaal voor Europa ontwikkelde versie, biedt een opvallende combinatie aan koppelprestaties en urban underground-stijl.

 

In 2008 zijn er tevens 8 modellen verkrijgbaar in de - van een serienummer voorziene - limited-edition 105th Anniversary-uitvoering.

 

Van de hele rij technische verfijningen voor 2008 noemen we de verkrijgbaarheid van een totaal nieuw Harley-Davidson Anti-Lock Braking System (ABS) als optie op de Touring- en VRSC™-modellen.

 

“Alleen Harley-Davidson kan een motor ontwerpen en bouwen, die visueel zoveel te bieden heeft als de nieuwe Softail Rocker,” aldus Bill Davidson, directeur Motorcycle Product Development en achterkleinzoon van een van de stichters van de Harley-Davidson Motor Company. “Dit niveau van custom-stijl in een betrouwbare, handelbare productiemotor is gewoonweg nog niet eerder gehaald. We hebben ook de Fat Bob, die het Dyna-platform een hele nieuwe weg in laat slaan en een speciale Europese versie van de XL 1200N Nightster, met een langere achterveerweg die speciaal werd ontwikkeld voor een betere bewegingsvrijheid in de scherpe bochten op de Europese wegen. De prachtige koper-met-zwarte 105th Anniversary-modellen zijn de slagroom op de verjaardagstaart van de Motor Company in 2008.”

 

Harley-Davidson-motoren voeden al meer dan een eeuw lang de passie van motorrijders vanuit de hele wereld met een onderscheidende en niet te kopiëren combinatie van ‘look, sound en feel’. Ter ere van het 105-jarige bestaan krijgen selecte Harley-Davidson Anniversary Edition-motoren een exclusieve afwerking, zoals de unieke Anniversary Copper and Vivid Black two-tone lak, een koperen ‘Bar and Shield’-tankembleem en 105th Anniversary-badges op luchtfilterhuis en timingcover. Deze modellen zijn ook verkrijgbaar in de gebruikelijke uitvoering.

 

“Harley-Davidson heeft een lange en trotse traditie in het vieren van belangrijke data van de Company met unieke motoren en grote feesten,” zegt Bill Davidson. “De 105th Anniversary-motoren bieden iets heel exclusiefs voor rijders die deze verjaardag willen vieren in de echte stijl van Harley-Davidson.”

 

 

Hoogtepunten van het 2008 Harley-Davidson®-modeljaar:

 

n      De nieuwe FXCW Softail® Rocker en FXCWC Softail® RockerC hebben de nieuwe RockertailTM-achterkant, waarbij een aansluitend spatbord direct op de swingarm is gemonteerd boven een 240 mm brede achterband. Het resultaat is een reproductie van de authentieke lijnen van een gedrongen ‘hardtail’ custom (een cleane stijl custom motoren uit vervlogen tijden zonder achterschokdempers) met behoud van een comfortabele rit door de verborgen moderne vering en schokdempers en de samenvloeiing van achterwiel en achterspatbord. De Rocker heeft een solozadel en een monochromen, satin stainless metallic afwerking. De Rocker C is een chromen schoonheid met een innovatief Trick SeatTM systeem, dat een gemakkelijk te installeren buddyseat verbergt onder de solozitting, zodat rijders kunnen kiezen voor een minimalistische sololook of een stijlvolle duorit.

 

n      Dubbele koplampen op een 49 mm brede voorvork signaleren de komst van de massieve nieuwe Dyna® Fat Bob®. De nieuwe Tommy Gun-uitlaat staat voor pure prestatie; de nieuwe zadelvorm en het drag-stuur brengen de rijder in een nonchalante positie. De zwarte vorkpoten en stuurrisers, en het nieuwe sportieve profiel op de 180 mm brede achterband en 130 mm brede voorband versterken de indrukwekkende straatpresence van dit nieuwe model.

 

n      De nieuwe XL 1200N Nightster™ verenigt een unieke nieuwe stijl met de kracht en het koppel van het trillingsvrij opgehangen Evolution V-Twin-motorblok. De volledig zwarte Nightster herinterpreteert de legende van de Sportster met een ruwe minimale neo-retrostijl. Het solozadel draagt bij tot de strakke look, evenals de met clips bevestigde voor- en achterspatborden die de brede banden laten zien. Dit model werd begin 2007 geïntroduceerd op de Amerikaanse markt. De Europese versie heeft een langere achterveerweg voor een betere hellingshoek op de bochtige Europese wegen en een mooi nieuw LED achter/rem/knipperlicht in een minimalistische stijl.

 

n      Op 8 verschillende 2008 Harley-Davidson®-modellen wordt een limited-edition 105th Anniversary-pakket aangeboden, met Anniversary Copper en Vivid Black lak, een zadel met een koperkleurig inzetstuk, een speciaal koperen inzetstuk op het luchtfilterhuis, plus andere exclusieve badges. De productie van deze exclusieve  motoren is gelimiteerd en genummerd.

    

n      Een nieuw Anti-Lock Braking System (ABS) is standaard op de 2008 Ultra Classic™ Electra Glide® (en op de 105th Anniversary Edition van dat model), de 105th Anniversary Edition Road King® Classic, de Custom Vehicle Operations® (CVO) Screamin’ Eagle® Ultra Classic™ Electra Glide® en Screamin’ Eagle® Road King®, en verkrijgbaar als fabrieksgeïnstalleerde optie op alle andere Touring- en VRSC-modellen (afhankelijk van beschikbaarheid).

 

n      Beide VRSC™-modellen krijgen een power boost met de 1250 cc versie (was 1130 cc) van het vloeistofgekoelde Revolution® V-Twin-motorblok dat 123 pk en 115 Nm koppel levert. Het motorblok is gekoppeld aan een nieuwe slipkoppeling met een lichtere bediening van de hendel. Een nieuw Anti-Lock Braking System (ABS) wordt aangeboden als fabrieksgeïnstalleerde optie op alle 2008 VRSC™-modellen (afhankelijk van beschikbaarheid).

 

n      Een nieuwe brandstoftank van 22,7 liter vergroot het bereik van alle Touring-modellen en nieuwe zadels bieden nog meer comfort op lange ritten. Voor 2008 zijn nieuwe Brembo®-remmen standaard op alle Touring-modellen. ABS is standaard op de 2008 Ultra Classic™ Electra Glide® (en de 105th Anniversary Edition van dat model), de 105th Anniversary Edition Road King® Classic, de Custom Vehicle Operations® Screamin’ Eagle® Ultra Classic™ Electra Glide® en Screamin’ Eagle® Road King® en is verkrijgbaar als fabrieksgeïnstalleerde optie op alle andere Touring-modellen (afhankelijk van beschikbaarheid). Cruise control is nu een fabrieksgeïnstalleerd kenmerk op alle versies van de Ultra Classic™ Electra Glide®-modellen, de FLHX Street Glide® en de Road King® Classic. Alle 2008 Touring-modellen hebben nu een nieuw Isolated Drive System dat het geluid en de trillingen voor de rijder reduceren voor een betere rijkwaliteit bij het accelereren, schakelen en cruisen.

 

n      Het high-performance Twin Cam 110 motorblok zit in vier modellen van 2008 van Harley-Davidson Custom Vehicle Operations (CVO): de Screamin’ Eagle® Road King®, de Screamin’ Eagle® Ultra Classic™ Electra Glide®, de Screamin’ Eagle® Softail® Springer® en de Screamin’ Eagle® Dyna®. Elk model heeft een hele reeks nieuwe accessoires en indrukwekkende custom paint..

 

n      Harley-Davidson biedt 16 nieuwe kleurcombinaties aan in 2008.

 

 

2008 Harley-Davidson 105th Anniversary Models:

 

FLHTCU Ultra Classic™ Electra Glide® *

FLHRC Road King® Classic

FLSTC Heritage Softail® Classic

FXSTC Softail® Custom

FLSTF Fat Boy®

FXDC Dyna® Super Glide® Custom

XL 1200C Sportster® Custom

XL 1200L Sportster® Low

* Gloss Black Painted Cast Wheel standaard

 

 

Harley-Davidson Motor Company is de enige grote, in de V.S. gevestigde motorfabrikant, die zware motoren, een complete lijn motoronderdelen, accessoires en algemene merchandise produceert. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Harley-Davidson op www.harley-davidson.com.


Harley-Davidson start produktie van XR1200
Wordt Dirt-track racing hier populair?

 GROEN LICHT VOOR DE PRODUCTIE VAN DE

HARLEY-DAVIDSON XR 1200TM

 

De voortreffelijke line-up van 2008 modellen wordt bekroond met een

wegmodel geïnspireerd op de snelle dirt-track racemotoren,

speciaal ontwikkeld voor de Europese markt

 

Nashville, U.S.A., 10 juli 2007 – Vandaag maakte Harley-Davidson bekend dat het bedrijf in de lente van 2008 wil beginnen met de productie van de XR 1200 voor de Europese markt. De XR 1200 is een naakte straatmotor met een geweldige handling en hoge prestaties. De stijl is geïnspireerd op de legendarische Harley-Davidson® XR 750 flat-track racemotor, die meer races heeft gewonnen dan welke andere racemotoren ook in de geschiedenis van de motorsport.

 

Het XR 1200 Prototype werd voor het eerst en onder veel gejuich onthuld aan klanten en media door Bill Davidson (de achterkleinzoon van een van de stichters van de Harley-Davidson Motor Company) tijdens de motorbeurs Intermot in oktober 2006. “De enorm positieve reacties die we kregen op het XR 1200 Prototype en de aanhoudende vraag van zowel klanten als pers bevestigden hoeveel belangstelling er bestaat voor een Harley-Davidson-motor, die is gebaseerd op onze racelijn,” zei Bill Davidson, Director of Motorcycle Product Development.

 

Ontwikkeld met Europese klanten in gedachten

De XR 1200 is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen het Product Development Team in Milwaukee en het Europese Product Planning Team. Omdat de Europese markt heel belangrijk is voor Harley-Davidson, speelde het Europese team een grote rol bij het definiëren van de specificaties en de ergonomie van de XR 1200. Samen met de Amerikaanse Ride & Handling technici werkten ze aan de ontwikkeling van de ophanging, de remmen en de handling.

John Lewis, Marketing Director van Harley-Davidson Europe zei: “De XR 1200 komt boven op onze andere spannende modellen voor 2008 en is de perfecte afsluiting van onze schitterende productlijn voor 2008. Met groot genoegen kondigen we aan dat de XR 1200 in de lente van 2008 in productie zal gaan. In nauwe samenwerking met onze collega’s in de V.S. hebben we een Harley-Davidson wegmotor ontwikkeld met een goede handling en een groot vermogen, die geweldig rijdt en mooi is om te zien. De feedback van de Europese klanten en motorpers is overweldigend positief, dus we verwachten dat de XR 1200 goed ontvangen zal worden in Europa.”  

Goede reacties van klanten en media

 

Harley-Davidson Europe heeft de vele reacties van klanten en media sinds de presentatie van het XR 1200 Prototype geïnventariseerd. Veel klanten bezochten xrdna.com, de speciale website voor de XR 1200 en lieten daar hun feed-back achter.

 

Het resultaat is de krachtigste luchtgekoelde Harley-Davidson voor de Europese markt, met een 1200 cc downdraft brandstofgeïnjecteerd motorblok met een hoog koppel en een groot maximaal vermogen. Ook de ophanging en de remmen zijn afgestemd op de Europese wegen.

De XR 1200 biedt de beste handling van alle reguliere fabrieksgeproduceerde Harley-Davidson motoren tot nu toe - met zijn speciaal afgestelde Showa® sportophanging, inclusief een upside-down voorvork van 43 mm; krachtige Nissin®-remmen en speciaal ontwikkelde Dunlop® Qualifier-banden.

 

De gezamenlijke productplanning van de Europese en Amerikaanse teams van Harley-Davidson is tot nu toe uiterst succesvol verlopen: een goede voorbode dus voor de toekomst van deze spannende nieuwe aanvulling op de Harley-Davidson familie. Ook de recent gelanceerde en ongelooflijk succesvolle VRSCDX Night Rod® Special was het resultaat van zo’n samenwerking en deze motor is momenteel een van de beste verkopende modellen van Harley-Davidson in Europa.

 

De XR 1200 is een doelgerichte motor met veel karakter, gekoppeld aan schitterende prestaties, superieure handling en een uniek gevoel. Deze motor zal een enorm bevredigende rijervaring bieden.

 

Kenmerken van de XR 1200:

·         Geïnspireerd op de stijl en uitvoering van de XR 750

·         Krachtige aandrijflijn van 1200 cc met een zilverkleurige powdercoat afwerking

·         Downdraft brandstofinjectie en elektronisch gecontroleerd actief luchtinlaatsysteem

·         Speciaal ontwikkelde Dunlop® Qualifier-banden (voor 120/70ZR18; achter 180/55ZR17)

·         Unieke lichte gietwielen met een dirt-track design

·         Speciaal ontwikkelde Showa® sportophanging inclusief upside-down voorvork van 43 mm

·         Scherpe handling en ruime grondspeling in de bochten

 

Kenmerken van de XR 1200 (vervolg):

·         Krachtige Nissin®-remmen

·         Ergonomie op basis van de gemiddelde lengte van Europese klanten

·         Een sportieve rijpositie met een breed stuur voor een goede voertuigcontrole en naar achter geplaatste voetsteunen

·         Unieke nieuwe instrumenten met een grote toerenteller met witte wijzerplaat en een snelheidsmeter met digitale weergave

 

Meer informatie op www.xrdna.com of via Myra Rooselaar – T: +31 (0)71 581 37-42


Saxon Motorcycles Europe start dealerships
Riding Eagle Aalsmeer 1e nederlandse dealer

Saxon Motorcycles Europe heeft dealer in Nederland

Riding Eagle wordt Saxon dealer   

Bergen op Zoom, Maart 2007 - Saxon Motorcycles Europe heeft een dealercontract gesloten met Riding Eagle in Aalsmeer. Zij zullen de modellen, Warlord en Firestorm gaan voeren.

 We zijn trots op dit dealerschap en de samenwerking met Saxon, het design en de doordachte techniek van de motoren doen je hart sneller kloppen”, zegt Ab van Koert, eigenaar van Riding Eagle. “Het is fantastisch dat een professionele dealer als Riding Eagle als een van de eerste met ons het gevoel van freedom en fun van deze custom motoren gaat overbrengen aan de consument in Nederland” aldus Rinke Andringa namens Saxon Motorcycles Europe. “De service van het Riding Eagle team en de betrokkenheid bij hun klanten sluiten naadloos aan op die van Saxon” licht Frank Vermeulen toe. Naar verwachting zijn de motoren in mei in de showroom te zien.

Saxon Motorcycles Europe heeft in februari de Europese Type goedkeuring voor beide modellen behaald. Zij voldoen hiermee aan de strenge Europese eisen op het gebied van veiligheid, emissie en geluid. De motoren kunnen door Riding Eagle direct op kenteken gezet worden.

 

      

De Warlord is een echte rebelse US Highneck Chopper en de FireStorm een lange en lage Pro-street in de low rider stijl. Beide modellen hebben twee jaar fabrieksgarantie en zijn standaard voorzien van een 96” (1566cc) S&S motorblok, een softail-frame, een 260 achterband en een secondaire aandrijving rechts, zodat de motoren perfect in balans zijn.

De motoren zijn met veel gevoel voor detail gestyled en rijden zeer comfortabel door de doordachte ergonomie.

 

                           

Riding Eagle gaat ook de kledinglijn van Saxon voeren. Deze bestaat onder andere uit t-shirts voor dames en heren en work shirts en eisenhower jackets voor de heren en all-fit caps.

 

Informatie over Saxon Motorcycles Europe en de Warlord en FireStorm is te vinden op

internet via www.SaxonMotorcycles.eu en www.riding-eagle.nl

Riding Eagle

Ab van Koert

Aalsmeerderweg 170

1423 CV AALSMEER

0297-567417

info@riding-eagle.nl

Voor meer informatie, foto’s en vragen neem contact op met:

Saxon Motorcycles Europe

Rinke Andringa

info@saxonmotorcycles.eu

Tel: +31-6-52360038


Pink kiest voor Harley-Davidson
Harley maakt vrij

Pink kiest voor Harley-Davidson

 

Motorrijden staat voor hoe ik mijn leven leef - op mijn manier

 Leiderdorp, 2 augustus 2007 - Bij de Amerikaanse popzangeres Pink stroomt motorolie door de aderen. Al toen ze twee jaar oud was, nam haar vader haar mee achterop de motor. Sindsdien geniet ze iedere keer weer van de vrijheid en innerlijke rust als ze op de motor stapt. Op 27-jarige leeftijd geeft de popster haar motorleven een nieuwe dimensie door voor Harley-Davidson te kiezen. “Motorrijden staat voor hoe ik mijn leven leef - op mijn manier”, legt de stoere zangeres/motorbabe uit, die vorig jaar in het huwelijk trad met de bekende Amerikaanse motorcrosser Carey Hart.

 

 

Leven zonder Harley-Davidson ondenkbaar

De zangeres, die in 2001 haar wereldwijde doorbraak beleefde met de hit ‘Get the Party Started’ en sindsdien meer dan 23 miljoen verkochte albums op haar naam heeft staan, wil voortdurend haar grenzen verleggen. Dat is overduidelijk terug te zien in haar uitdagende songs en verrassende videoclips, maar geldt zeker ook voor haar grootste passie. “Motorrijden is voor mij een ‘way of life’, dus de keuze voor Harley-Davidson is een hele gemakkelijke geweest. Je weet pas wie je bent als je helemaal jezelf kan zijn. Dit onbeschrijfelijke gevoel van onafhankelijkheid zit in motorrijden opgesloten. Je rijdt omdat je het zelf wilt, niet omdat het je wordt opgelegd. Een leven zonder Harley-Davidson is voor mij  ondenkbaar”, aldus de tweevoudige Grammy-winnares.

 

Pink in Nederland & Luxemburg

Op zaterdag 1 september 2007 zal Pink Nederland aandoen voor een optreden tijdens het Beatstad Festival op het Haagse Malieveld. Op 2 september treedt ze op tijdens het Terres Rouge Festival op Parc Galgenberg in Elsch/Alzette in Luxemburg. Meer informatie over Pink en Harley-Davidson is te lezen op www.harley-davidson.com.


Clymer Reparatie Manuals
Alle modellen van 1948 – 2006

12 technische manuals brengt Zodiac via de dealers op de markt om u te helpen uw onderhoudskosten te  beperken of uw sleutelzucht te bevredigen. Elk model wordt behandeld.Clymer manuals biedt ook de grootstse Leek inzicht in de techniek op en –afbouw van uw

H-D. De stap voor stap procedures worden duidelijk voor eenieder aan de hand van veel afbeeldingen en een duidelijk te volgen uitleg over het hoe en waarom. Van eenvoudig tot technisch ingrijpend wordt alles behandeld zodat onderhoud betaalbaar blijft. Het is niet voor iedereen weggelegd om voor € 65,- per uur de motor een paar dagen te stallen bij een dealer.

 

       

 

Het boek is een uitkomst voor iedereen die de engelse taal enigszins kan volgen want ze zijn niet leverbaar in andere talen. Kijk bij je dealer voor het boek dat bij jouw bike past en ga lekker in het zonnetje een onderhoud aan met je motor!


Harley-Davidson XL 1200N Nightster
Sportster heeft nu ook 'Street' uitvoering

Harley-Davidson XL 1200 N Nightster

 

 

Radicale nieuwe Sportster aangekondigd voor Europa

 

 

 Eind januari heeft de Sportsterfamilie een nieuwe adrenalinekick  gekregen van het nieuwe “angry young” broertje, de nieuwe XL1200N Nightster.

 

Specifiek aan deze nieuwe motor zijn de de lage zitpositie, enorme performance en een urbanstreet look door veel zwarte componenten aan te brengen in plaats van chroom.

 

De winterdealermeeting werd gebruikt voor de introductie van dit nieuwe familielid en werd algemeen positief ontvangen door alle dealers.

 

 

“De XL1200 N Nightster is een echte streetbike en een innovatie van een halve eeuw Sportster traditie door zijn hoge funfactor en easyhandling”aldus Bill Davidson, Harley-Davidson directeur productontwikkeling. De toepassing van allerhande nieuwe componenten en geselecteerde features brengt de Sportsterfamilie op een geheel nieuw level.

 

De “mood”is drastisch donkerder op deze nieuwe Sportster door de toepassing van veel zwarte componenten. Zwarte velgen en naven die mooi contrasteren met de chromen spaken, terwijl de voorvork, spatbordfenders, koplampcover, rem en –koppelingshendels, knipperlichten en luchtfilter eveneens in zwart zijn uitgevoerd.

De achterbeltkast en voorspatbordfenders zijn eveneens in zwart uitgevoerd, maar voorzien van een gestileerd gatenpatroon. Het achterspatbord is ook nog eens short gebobbed zodat de achterband beter zichtbaar is. Het achterlicht is geintegreerd in de knipperlichten.

Uiteraard is de Nightster voorzien van electronische injectie ( ESPFI), de lichtste koppeling ooit en nog veel meer.

 

DE XL1200N Nightster wordt leverbaar in vivid black, aslook 4 two-tone kleurschema’s met een uniek Harley-Davidson grafisch design. De benzinedop, koplamptrimring en oliepeilstokcover zijn zilversatijn finish.

 

De Nightster is al leverbaar in de Noord-Amerikaanse markt en zal later dit jaar worden geintroduceerd als het nieuwe 2008model voor de Europese markten.


Dynostar lanceert Harley-Davidson Edition testban
Bekijk hem op Big Twin Bike show

Dynostar introduceert exclusieve Harley-Davidson Edition testbank

 

Dynostar, de Nederlandse fabrikant van vermogenstestbanken, heeft op basis van de Dynostar Model 70 rollenvermogenstestbank voor motorfietsen een speciale Harley-Davidson uitvoering ontwikkeld.

Recent werd het eerste exemplaar van deze ‘Harley-Davidson Edition’ geïnstalleerd in de Harley- Davidson University, het Benelux opleidingscentrum van het roemruchte merk.De Model 70 is Dynostar’s geavanceerde rollenvermogenstestbank voor tuning van en diagnose stellen aan motorfietsen waarmee het merk wereldwijd zeer succesvol is. De Model 70 is onder andere een vaste kracht binnen het Nederlandse Superbike-team van Ten Kate Racing, dat dit seizoen zowel in de Supersport als in de Superbike wereldkampioen werd. Ten Kate is zo tevreden over de prestaties van de Model 70 dat het raceteam recent een derde vermogenstestbank van Dynostar aanschafte.

 

 

Harley ‘look and feel’

De nieuwste aanwinst binnen de Dynostar Model 70-serie is de Harley-Davidson Edition, die uiteraard in Harley’s kenmerkende oranje kleur is uitgevoerd. “Met deze speciale Dynostar Model 70 ‘Harley-Davidson Edition’ leveren wij een prachtige aanvulling voor de Harley-werkplaats, volledig in de look en feel van het merk,” verklaart Hans Langenhuizen, General Manager van Dynostar.

 

Een eerste exemplaar van deze exclusieve rollenvermogenstestbank werd recentelijk geïnstalleerd in de Harley-Davidson University, het Benelux opleidingscentrum van het merk dat is gevestigd in Kontich in het trainingscentrum van TTA International, de moedermaatschappij van Dynostar.

 

Technische specificaties:

 • Max. vermogen dynamisch:            400 kW
 • Max. vermogen statisch:                 250 kW
 • Max. snelheid achterwiel:               320 km/u
 • Luchtgekoelde wervelstroomrem:max. 1200 Nm
 • Rol diameter:                                   480 mm (grooved)
 • Rol inertia:                                        16 kgm², 419 kg.
 • Gewicht:                                            ca. 800 kg
 • Afmetingen:                                      255 x 125 x 45 cm. (lxbxh)

·        Voeding testbank:                             400 Volt / 3 fase / 16 A

Of 230 Volt / 1 fase / 16 A

 • Standaard kleur:                              officiële HD kleuren
 • Kalibratie:                                         handmatig met kalibratiegewicht
 • EMC Filter

 

Standaard features hardware:

·        DAS Data Acquisitie Systeem

·        Advanced Dyno Station software pakket

·        Junction Box

·        Kalibratie gewicht

·        Afstandbediening

·        Set spanbanden

·        Handleiding

·        CE markering


Standaard features software:

·        Statische vermogensmeting

·        Dynamische vermogensmeting: Roll on, Negative test, All gear, Fast acceleration, Multiple speed

·        Acceleratie test

·        Weerstation

·        Vermogenscorrectie naar DIN, EEC en SAE standaard

·        Automatisch afremmen na vermogensmeting 

·        Real time weergave van toerental, vermogen, tractie en snelheid via de software

·        Simulatie van rol- en luchtweerstanden van een motorfiets op de weg (Mn2)

·        Automatische meting van de verliezen in de aandrijflijn en calculatie van het vermogen aan de krukas


Harley-Davidson Rocker en Rocker C primeur
Big Twin Bikeshow op 9 t/m 11 November

Harley-Davidson Rocker en Rocker C primeur op

Bigtwin Bikeshow

 

23 ‘specials’ door Authorized Dealers en de XR1200 te bewonderen

 

 Leiderdorp, 24 oktober 2007 – Op 9, 10 en 11 november zijn de radicale Harley-Davidson Rocker en Rocker C voor het eerst te zien in de Benelux. Tijdens de Bigtwin Bikeshow, die in het Autotron te Rosmalen (NL) plaatsvindt, kan het grote publiek deze bijzondere softails ontdekken, aanraken en van alle kanten bewonderen. 

 

 

 

Naast deze blikvangers, zal de productieversie van de Harley-Davidson XR 1200 ook zeker de aandacht van het publiek trekken. Na de introductie vorig jaar van het prototype, zal dit specifiek Europese model komend voorjaar bij de dealer in de winkel staan. Het publiek heeft tijdens verschillende belangrijke Europese motorshows en online via www.xrdna.com waardevolle feedback op het prototype kunnen geven, die verwerkt is in de definitieve uitvoering.

 

  

 

 

Naast de display van deze en andere motoren van modeljaar 2008 op de stand van Harley-Davidson Benelux, staan er zes Authorized dealers, drie uit Vlaanderen en drie uit Nederland. Zij demonstreren hun customization expertise op de zogenoemde ‘specials’, allen voorzien van Genuine Harley-Davidson Parts & Accessories. Harley-Davidson biedt haar klanten d.m.v de Parts & Accessories Catalogus bijna 900 pagina’s inspiratie aan om je motor een volledig eigen stijl te kunnen geven.


Hongaar winnaar van de 7e AMD Pro show
Old School dominant aanwezig

24 en 25 maart was was de Custom Chrome Dealershow in Mainz wederom het decor voor het  7e Europese kampioenschap Custom Bike Building. Helaas dit jaar geen podiumprijzen naar de Benelux, maar wel een overdonderend mooie show. 

Meer dan 100 custombikes uit 18 verschillende landen inclusief de USA, Rusland en zelfs Japan eisten alle aandacht op van de toeschouwers die de hoge verwachtingen andermaal bevredigd zagen.

 

De kwaliteit van de fietsen was van het hoogste niveau zeiden zowel AMD uitgever en organisator Robin Bradley als Holger Mohr, president van Custom Chrome.

 

Dit jaar zal vooral worden herinnerd als het jaar waarin kwaliteit en aantal inzenders uit de oost-europese landen opvallend was en natuurlijk de maker van de Best of >Show, de hongaar Sapka Muvek met zijn H.G. Wells tribuutcustom ´the Time Machine´.

 

links naar rechts: Art Of Racer's Rock 'N Bike, best of show de Hongaar, Sapka Muvek met zijn H.G. Wells tribute bike The Time Machine en The Crosser, gebouwd door het franse Riverside Motorcycles

 

Franse bouwers kompleteerden het ereschavot met op een 2e plaats Art of Racer´s Rock´n Bike en als 3e ´The Crosser´ gebouwd door Riverside Motorcycles.

 

In de ´Modified Harley` klasse veroverde Giovanni Valla van Numero Uno Milaan het goud en in de Custom Chrome kitbike klasse was ´Helter Skelter´ van het duitse TGS Motorcycles de winnaar.

 

De top 3 bouwers van de Freestyle klasse ontvingen een ticket voor de 2007 World Championship of Custom Bike Building in Sturgis Arizona.

 

Opvallend was wel dat old style momenteel erg in trek is, gelet op het aantal en de kwaliteit van de inzendingen. Klassieke kleuren als bordeauxrood, cremewit en de toepassing van veel koperelementen overheersten het beeld. De brede band weer op zijn retour?

 

Ook onze eigen Violator kwam met een 7e plaats goed weg in het deelnemersveld van de radical customs, maar was met de `oude` Radical Lowrider` dit jaar helaas niet in staat een ticket te incasseren naar Sturgis. In het totaalklassement kwam op de 7e plaats een fiets van nederlandse bodem, getekend door Mark 'Duckman' van de Kwaak en gemaakt door stadsgenoot Aad, een klassering die, gelet op de hoge kwaliteit, uitstekend mag worden genoemd.


Ton Pels in British Dragracing Hall of Fame
ALS EERSTE VAN HET CONTINENT!!!

Historische lijst van British Dragracing Hall of Fame nu voor het eerst sinds zijn bestaan uitgebreid met een buitenlands vermelding. Die eer valt te beurt aan "onze" Godfather Ton Pels van Zodiac racing team.“The Godfather “ Ton Pels racet al sinds 1970 en begon zijn dragrace carriere op 250cc  2-takt motoren, die al snel ingeruild werden voor een 500cc Triumph op nitro. In 1977 presenteerde hij een Triumph met een dubbel motorblok en die in 1980 als eerste motor ooit werd uitgerust met eigenhandig gefabriceerde Puma cilinderkoppen. In 1982 werd de machine nogmaals aangepast en hernoemd in “The Double Dutch Puma”. In de volgende 6 jaren werd een mooie zegenlijst opgebouwd in de Nationale Kampioenschappen.Als Ton toen met Zodiac begon veranderde hij naar de Pro Stock klasse met een Harley-Davidson die hij tot 1991 reed en de allereerste Pro Stock Harley die een 8 reed.

 

 

In 1992 bouwden Ton en zijn zoon Vincent hun eerste Godfather Supertwin en wonnen met deze motor meteen het Europese kampioenschap. Vermeldenswaard ook is dat deze motor als eerste europese Harley( en 3e in de wereld) de 200 mph barriere doorbrak in de winnende race voor het Europese kampioenschap in 1996.In 2004 won Ton nogmaals met de huidige Zodiac racer het Europese kampioenschap. In 2007 zal het Zodiacteam weer aan de meet verschijnen met de laatste versie van de Godfather Supertwin, vanaf nu echter bestuurd door de relatief jonge Roel Koedam.


South-East Motorcycles X-treme wide tirekit
exclusief importeur Benelux
South East Motorcycles is sinds november 2006 exclusief importeur voor de X-treme wide tirekits voor alle H-D's inclusief alle touringmodellen!

Als Harley-Davidson zijn motoren steeds maar dikker gaat maken zoals enkele nieuwe 2007 modellen die standaard worden uitgerust met een 200 achterband is dat omdat de markt erom vraagt. Maar ja, dat is pas sinds de invoering van de nieuwe modellen. Eigenaren van oudere touringmodellen vanaf 1996 zoals Road Kings, Ultra's of Electra's hoeven niet perse direkt naar de authorized dealer een nieuwe motor te kopen omwille van de bandbreedte. Er gloort hoop in Heyen. South East Motorcycles monteert en levert u van het merk X-treme wide tire kits die al naar gelang de behoefte uitgerust zijn met nieuwe wielen, naven, belts, banden enzovoort.

                            

Omdat de ingreep tamelijk drastisch is, kan Bikeworxx, eveneens gevestigd in het zelfde pand, het bijpassende spuitwerk voor u verzorgen zodat alles onder een dak gebeurt. Korte lijnen, minder tijd en een interessante prijs.

                    

 

Voorbeeld: Fat Tirekit 200 kost € 3499,- montage en andere kosten niet inbegrepen. De kit bestaat uit:

Nieuwe swingarm

 • Offset kit voor primair
 • Spatbord
 • Belt wiel voor
 • Achteras
 • Pakkingen
 • Offset kit voor koffers

     

Vraag bij South East om een offerte aan Arnold of Twan. Tel: 0485-361205 of bezoek de website: http://www.south-eastmotorcycles.nl/


Nieuwe modellen Harley-Davidson 2007
introductie standaard 96

NIEUW MOTORBLOK EN VIJF NIEUWE MODELLEN VAN HARLEY-DAVIDSON

                  

Krachtige en grotere Twin Cam 96 en 96B, een zesversnellingsbak en een actief inlaat- en uitlaatsysteem voor de 2007 Big Twin modellen; Nieuwe modellen voor Softail

en VRSC; Brandstofinjectie voor alle Sportster modellen.NIEUW MOTORBLOK EN VIJF NIEUWE MODELLEN VAN HARLEY-DAVIDSON

Krachtige en grotere Twin Cam 96 en 96B, een zesversnellingsbak en een actief inlaat- en uitlaatsysteem voor de 2007 Big Twin modellen; Nieuwe modellen voor Softail

en VRSC; Brandstofinjectie voor alle Sportster modellen

 

Harley-Davidson lanceert de Twin Cam 96/96B, een gloednieuw 1584cc Big Twin motorblok met een grotere cilinderinhoud op de modellen van het modeljaar 2007. De Twin Cam 96/96B is ingebouwd in alle modellen van de  Harley-Davidson Dyna, Softail en Touring, die ook allemaal uitgerust zijn met de Cruise Drive zesversnellingsbak die al sterke staaltjes liet zien in 2006. De Softail en VRSC worden allebei versterkt met twee nieuwe modellen in 2007.

 

Nog meer voorpaginanieuws voor alle nieuwe 2007 Harley-Davidson 1584cc, Big Twin modellen met zesversnellingsbak is de komst van het uiterst innovatieve en geavanceerde actieve inlaat- en uitlaatsysteem dat Harley-Davidson ontwikkelde en dat het vermogen, het koppel en de geluidskwaliteit aanzienlijk verbetert en in overeenstemming brengt met de Europese geluids- en emissiereglementering. En zoals te verwachten van Harley-Davidson, is de nieuwe technologie onopvallend ontworpen en geïntegreerd, zodat er geen afbreuk wordt gedaan aan de klassieke look van de motorfiets en het profiel van de V-Twin motor.

 

“Het V-Twin motorblok is altijd al het opvallendste onderdeel van een Harley-Davidson geweest,” verklaarde Bill Davidson, Director Motorcycle Product Development bij Harley-Davidson. “Het maakt niet alleen integraal deel uit van de prestatie van de motor, maar ook van de vormgeving, het geluid en het rijgevoel. De nieuwe Twin Cam 96/96B, de Cruise Drive 6-versnellingsbak en het nieuwe actieve inlaat- en uitlaatsysteem voor de Europese markt* bieden een verhoogde prestatie, handhaven de traditionele esthetiek van de Harley-Davidson Big Twin en zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de geluidskwaliteit.”

 

 

 

De opvallendste kenmerken van het Harley-Davidson modeljaar 2007 zijn:

 

De nieuwe lucht-/oliegekoelde Twin Cam 96 en de Cruise Drive zesversnellingsbak leveren samen tot 19 procent meer koppel (varieert per modelfamilie) dan de vroegere 1450cc Twin Cam 88 en introduceren een aantal ontwerpveranderingen voor nog meer gemak en betrouwbaarheid. Het motorblok wordt standaard uitgerust met sequentiële, elektronische brandstofinjectie (ESPFI).

 

De Cruise Drive transmissie is uitgerust met tandwielen met schuine vertandingen met optimale verhoudingen die zijn aangepast aan de koppelkromme van de Twin Cam 96/96B. Een hogere zesde overbrengingsverhouding maakt 11 procent minder toeren bij snelwegsnelheden.

 

 

De nieuwe FXSTC Softail Custom neemt de stijlkenmerken over van de klassieke chopper met een 200 mm achterband, king-en-queen zadel en bobtail achterspatbord.

 

De FLSTF Fat Boy is in 2007 nog vetter met een 200 mm achterband, nieuwe wielen en vormgeving. Natuurlijk is hij uitgerust met de prestatie van de Twin Cam 96B.

 

 

Twee nieuwe modellen worden toegevoegd aan de vloeistofgekoelde VRSC Powercruiser en Roadster motoren. De VRSCDX Night Rod Special biedt een dreigende en duistere vormgeving die een nieuwe, sinistere tint aan deze categorie verleent. Bovendien biedt de limited-edition VRSCX het Revolution V-Twin motorblok met een grote boring. Het is een drag-bike stijl met graphics die hulde brengen aan het winnende Screamin’ Eagle / Vance & Hines Pro Stock raceteam van de NHRA.

 

 

De FXDC Dyna Super Glide Custom (verkrijgbaar in Europa vanaf november 2006) is herontworpen om de esthetische aantrekkingskracht te verhogen met extra chromen en custom aspecten, zoals een nieuw duozadel, een Fat Bob brandstoftank, een mini pull-back stuur en volop nieuwe details.

 

                       

 

De Harley-Davidson Sportster modellen zijn in 2007 uitgerust met brandstofinjectie en dit systeem wordt standaard voorzien op alle 883cc en 1200cc modellen. De Sportster reeks profiteert tevens van een nog lichter bedienbare koppeling en voorrem. De zithoogte van de XL883 Sportster 883 Low is verder verlaagd met 19 mm.

 

Harley-Davidson Custom Vehicle Operations (CVO) biedt drie opwindende modellen voor 2007: de Screamin’ Eagle Road King, de Screamin’ Eagle Ultra Classic Electra Glide en de Screamin’ Eagle Softail Springer. Alle modellen worden aangedreven door een nieuwe hoogpresterende Twin Cam 110 en zijn uitgerust met nieuwe accessoires en fantastische nieuwe lakkleuren.

 

Het nieuwe handsfree beveiligingssysteem van Harley-Davidson is een in de fabriek geïnstalleerd standaardsysteem voor alle Europese Harley-Davidson modellen en het enige alarm dat door de Motor Company wordt ontworpen, goedgekeurd en gewaarborgd. Het doet zijn naam eer aan door de verschillende innovatieve en gebruiksvriendelijke kenmerken.

 

Harley-Davidson biedt 17 nieuwe kleurencombinaties voor 2007.


Record aantal Harley-Davidsons door kroeg
oud Australisch record verpulverd

 

Op zaterdag 2 juni jl. is in Breda een record verbroken. 809 Harley-Davidson motoren reden dwars door de kroeg Texas Hoeve. De notaris was erbij aanwezig, dus de aanvraag voor een vermelding in het Guinness Book of Records loopt. Het vorige record stond op een kleine 200 motoren die in Australië door een pub reden.

 

  

De recordpoging was een onderdeel van de 7de editie van de Benelux H.O.G. (Harley Owners Group) Rally. Deze rally is een weekend evenement waarbij Harley-Davidson rijders vanuit de Benelux en ver daarbuiten samen komen om verschillende ritten te maken en andere activiteiten te ondernemen, terwijl ze de vriendschapsbanden nog eens aanhalen.

 

Dit jaar vond de rally plaats op 1, 2 en 3 juni en werd in samenwerking met het Breda Chapter georganiseerd op Recreatiepark Bosbad Hoeven. Het Breda Chapter is de regionaal H.O.G. Chapter verbonden aan Authorized Dealer O.I.T. Breda.

 

Een record aantal mensen nam deel aan dit event. 1.250 motoren reden het terrein op. Het weekend liep over van de activiteiten. Zo werd men ontvangen op vrijdagmiddag met verschillende live bands (waaronder een Brabants Orkest), eten, drinken, biker market en men kon een duik nemen in het zwembad. Op zaterdag was er een groot ontbijt waarna er vele verschillende ritten waren georganiseerd, waardoor men in groep, enkel met dames (Ladies of Harley) of individueel op pad kon. Alle ritten hadden de Texas Hoeve als eindpunt, waar men deel kon nemen aan de recordpoging.

Terug in Hoeven was er een grote barbecue georganiseerd, werd er een Fire Act opgevoerd en kon men weer genieten van vele verschillende bands. Het weekend is afgesloten met een grote optocht (Parade) naar Breda centrum waaraan ruim 400 motoren deelnamen.

 

De H.O.G. is de grootste fabrieksgesponsorde motorclub met meer dan 1.000.000 leden wereldwijd en ongeveer 7.500 leden in de Benelux. Een flink deel daarvan neemt jaarlijks deel aan de Benelux H.O.G. rally, maar deelnemers van buiten de Benelux zijn ook van harte welkom. Dit jaar waren er ook deelnemers uit Engeland, Schotland, Duitsland, Zweden, Frankrijk, Italië en Spanje.


Onze kroonprins Alexander 40 jaar
Harley-Davidson komt nu in beeld

Prins Willem-Alexander wordt 40 jaar: eindelijk tijd voor een Harley-Davidson

  

 

Tijdens een interview liet prins Willem-Alexander zich onlangs ontvallen dat een Harley-Davidson bij zijn veertigste levensjaar toch wel in beeld komt. Vandaag, op 27 april 2007, is het zo ver en viert de kroonprins zijn veertigste verjaardag, met uitzicht op een koningsblauwe Harley-Davidson FLHR Road King. Voor het werkpaleis steekt de Harley-Davidson FLHR Road King fraai af tegen de hemelsblauwe lucht. Kijken mag, rijden (nog) niet, want eerst moet de kroonprins zijn motorrijbewijs nog halen.

  

Harley-Davidson Benelux wil hem graag steunen in het behalen van het A-rijbewijs en biedt hem de mogelijkheid te leren motorrijden op een heuse Harley-Davidson. Daarna zal de kroonprins bij iedere Harley-Davidson dealer met Koninklijke egards worden onthaald als hij interesse heeft voor een proefrit op een Harley® naar keuze. De luchtgekoelde FLHR Road King zou een goede kandidaat kunnen zijn, maar als watermanager voelt prins Willem-Alexander zich misschien meer aangetrokken tot de vloeistofgekoelde VRSCDX Night Rod Special.

 

De door prins Bernhard aan Willem-Alexander overgedragen passie voor auto’s en vliegtuigen is ondertussen algemeen bekend. Door het behalen van het motorrijbewijs, kan de kroonprins een nieuwe dimensie aan dat palet toevoegen, een passie die nu eenmaal vanzelf ontvlamt na een eerste kennismaking met Harley-Davidson.


Night Rod Special geveild voor goede doel
opbrengst: $ 800.000,-

AWARD WINNAAR HARLEY-DAVIDSON ONDER DE HAMER

 

  

Tijdens een sterrengala diner in Doha in Qatar waar vele exclusieve voorwerpen ter veiling werden aangeboden, bevond zich ook de VRSCDX Night Rod Special. Deze nieuwe telg werd een van de duurste geveilde items in zijn soort met een opbrengst van $ 800.000,-

 

Gasten van de tweede ‘Reach out to Asia’ (ROTA) fondsenwerver brachten met elkaar de lieve som van $ 11.25 miljoen bij elkaar op een aantal zeer exclusieve voorwerpen, inclusief de ‘Matchball’ van de 2006 FIFA Worldcupfinale. Al het geld gaat naar deze non-profit organisatie ROTA dat zich samen met UNESCO inzet voor educatiepromotie en andere gemeenschapsprogramma’s voor Azië.

 

  

 

De nieuwe eigenaar van de motor, de Kroonprins van Qatar is de meest recente Harley-Davidson liefhebber wiens generositeit bijna geen grenzen kent in zijn passie voor het stijlicoon van de motorbranche. De $ 800.000 dollar die hij voor de Night Rod betaald heeft is maar net $ 100,- minder dan het hoogst bekende bod op een Harley-Davidson, een Road King die door Harleyfanaat Jay Leno in zijn ‘The Tonight Show’ werd geveild tijdens de geldinzamelingsactie voor de Aziatische Tsunamiramp in 2004.

 

De Harley-Davidson Night Rod Special maakt zijn koninklijke belangstelling meer dan waar. De motorfiets wordt in grote getale verkocht in heel Europa en mocht recentelijk de titel ‘Cruiser van het Jaar’ ontvangen namens het vooraanstaande Engelse tijdschrift Motor Cycle News. Inmiddels is dit al de 30e award wereldwijd voor de Harley-Davidson V-rod familie.


Harley-Davidson treft schikking met SJP
alle

Recentelijk heeft SJPe Engineering BV te Harlingen een schikking getroffen in zijn geschil met Harley-Davidson.

 

                               

 

 

  

Vanaf  2001 werd SJP er van beschuldigd inbreuk te maken op de merken van Harley-Davidson. SJP maakte namelijk gebruik van het achtervoegsel “Glide” voor zijn vier modellen voorvorken. Volgens Harley zou dit in de markt zorgen voor verwarring en in strijd zijn met het Europese merkenrecht.

 

Ondanks het feit dat de merknamen Tech Glide en Fat Glide door SJP waren gedeponeerd bij het Benelux Merkenbureau, is toch besloten, op basis van bovengenoemde schikking, de namen te veranderen in Tech Line en Fat Line. De registraties moesten voor 31 december 2006 worden ingetrokken. Van de nieuwste modellen Retro Line and F-Line waren de inschrijvingen inmiddels geannuleerd.


Harley-Davidson Insurance
Verzekeraar Combi motors specialist H-D
Verzekeraar Combi motors uit Alphen a/d Rijn kent inmiddels als geen ander de specifieke kenmerken en wensen van de Harleyrijder en heeft deze ingredienten in de hoge hoed gegooid en levert nu verzekeringen op maat zoals niemand dat kan in de Benelux. Zie bijgaande advertentie en leg uw huidige polis er naast. Kleine moeite, veel plezier!!


Dievenbende maakt Open Dag tot Open Nacht
18 motoren weg bij H-D Limburg in Sittard

 

Dieven zijn aan de haal gegaan met achttien Harley Davidson-motoren uit een bedrijf aan de Rijksweg Zuid in Sittard.
Dat meldde de politie woensdag.

 De dieven sloegen zondagavond laat hun slag, waarbij ze het alarm van het bedrijf uitschakelden. Het bedrijf hield zondag nog een open dag, die tot 20.00 uur duurde. De politie weet niet of er een verband is tussen de diefstal en de open dag.

Naast de motoren namen de dieven ook motorkleding, gereedschappen en onderdelen mee. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden. Hoe groot de waarde van de gestolen motoren is kon de politie niet zeggen.


Harley-Davidson in Platina
exclusieve oplage in Platinum Edition

HARLEY-DAVIDSON GAAT PLATINA

Nieuwe motoren in beperkte oplage komen naar Europa

 Harley-Davidson, beroemd om zijn exclusieve, fabrieksgebouwde custommotoren, heeft vier bijzondere motoren met een platina afwerking onthuld. De Platinum Edition is een productie in beperkte oplage en omvat de nieuwe FLHXI Street Glide, de beroemde FLSTFI Fat Boy, de FXSTI Softail Standard en de FLHRSI Road King Custom.

 

Elke motor wordt geleverd in een glimmend Brilliant Silver Pearl  lak  met een bijpassende, diep-blauwe tank graphic die speciaal voor de Europese markt ontworpen werd.

 

   

 

Om de exclusiviteit extra kracht bij te zetten,  ontvangt elke Platinum Edition klant, een hoogkwalitatieve genummerde herdenkingsafdruk van het gekozen model.

 

De Exclusieve Platinum Edition is beperkt zodat elk model een echt verzamelobject wordt, vooral als je weet dat er slechts 250 Fat Boy, 170 Road King Custom, 160 Softail Standard en 100 Street Glide Platinum Edition modellen gemaakt zullen worden voor heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 

 

De motoren zijn in Europa beschikbaar vanaf begin mei 2006 en het ziet er naar uit dat ze snel de deur uit zullen zijn. Voor meer informatie over de Platinum Edition motoren en prijsgegevens kan je een kijkje nemen op www.harley-davidson.nl /be/lu


Highneckers verzamelen bij SPS Geertruidenberg
Gezamenlijke rit naar Harley-dag Breda 20-8 a.s.
Bij SPS hebben ze de smaak goed te pakken van Highneck choppers. Zelfs zo erg dat ism met Grizzley van Big Twin een gezamenlijke rit gepland is richting Harley-dag Breda.

Eric met zijn Highneck creatie "the Bitch"

Het bestuur van Harley-dag Breda heeft enthousiast gereageerd op het voorstel van Eric van SPS en houdt daarom een aparte ruimte vrij in het centrum speciaal voor de Highneckers die, naar verwachting in grote getalen zullen komen aanbulderen. De organisatie spreekt inmiddels al van een aantal van 70 Highneckers en dat moet een gaaf gezicht zijn als dat Breda binnenvalt. Iedereen met een Highneck chopper is welkom en kan mee.Verzamelen bij SPS Geertruidenberg op de Centraleweg vanaf 11.00u - 11.30u. Na een bakje koffie zal de groep afhankelijk van de grootte onder politiebegeleiding vertrekken. Deelnemers gelieve zich vooraf te melden per telefoon +31(0)162-518868 en wie weet kom je ook nog op TV men!


Hamburg Harley Days megafestijn 14-16 juli
Megaprogramma!!
Wie weer eens een groots spektakel mee wil maken moet a.s. weekend naar Hamburg rijden met de motor. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot een megaspektakel met 10-duizenden bezoekers. Dat is logisch als je het programma bekijkt. Optredens van wereldacts, striptease, bikeshow, noem maar op. Zie onderstaande flyer.


Harley-Davidson op Ducati Club Race Assen
Joost Overzee aan het gas......

Harley-Davidson Street Rod maakt indruk tijdens Ducati Club RaceOp zondag 6 mei verscheen tijdens de Ducati Club Race op het TT Circuit van Assen een Harley-Davidson Street Rod in de Thunder Bears klasse aan de start. Een onverwachte gast die – zo bleek later - een onuitwisbare indruk wist achter te laten.

 

Sponsor Harley-Davidson Benelux heeft deze vloeistofgekoelde krachtpatser laten preparen door West Coast Motors (Alkmaar) om het grote publiek te laten kennismaken met de prestaties van de Street Rod. Deze motor heeft nu onder meer cilinderkoppen en nokkenassen van de Harley-Davidson VRXSE Destroyer. Aangepaste Brembo remmen en vering van Ohlins maken het plaatje compleet.

 

Tijdens de training op het vernieuwde asfalt van Assen bleek de Street Rod zich, met Joost Overzee (chef redactie van het blad Motor) als berijder, zich als een vis in het water te voelen. Met name op de stukken van het circuit waar het koppel van de motor in combinatie met de 157 achterwiel PK’s zich kon bewijzen, was de 240 kilo wegende Street Rod zeer sterk.

 

Op zaterdag 7 mei wist Overzee zich in de tweede kwalificatie naar een tijd van 2’12”69 te trainen en kwam zo op de 36e startpositie terecht, in een veld van 43 mededingers.

 

 

Joost van blad Motor is altijd in voor een snelle actie.....let op de mysterieuze glimlach

 

Op de racedag zelf slaagde Joost erin - na een vliegende start - direct de 24e positie  in te nemen maar wist deze plek niet gedurende  de vroegtijdig afgevlagde race te verdedigen. Uiteindelijk  eindigde hij op de 35e plek in 13’31”439. Overzee overtrof zichzelf dus door met de Street Rod nog wat van zijn snelste trainingstijd van de zaterdag af te snoepen.

 

Het publiek was duidelijk gecharmeerd van deze niet alledaagse mededinger. De Harley-Davidson VRSCR Street Rod viel dan ook zeker op naast de andere merken. Na de race was er in de pitbox dan ook meer dan voldoende aandacht voor de combinatie.

 

Photos: Guus van Goethem Photography 


Buell introduceert de XBRR op Daytona
150 Pk bij 8000 toeren !!!

BUELL XBRR DEBUTEERT OP DAYTONA

 

McWilliams en Penzkofer plaveien de weg voor de Europese dealerteams

 

  

De onlangs in gelimiteerd aantal geïntroduceerde Buell XBRR racemotor zal zijn racetrack-debuut maken op de Daytona 200 op 11 maart 2006. Deze race is de Formula Xtreme seizoensopener voor de AMA (American Motorcycle Association). Vier Buell dealerteams staan in de startblokken om mee te dingen in Daytona, waaronder Warr’s Harley-Davidson/Buell uit Londen en Hannover Buell uit Duitsland.

 

Jeremy McWilliams, een oude bekende uit de 250 GP en de Moto GP, zal voor Warr’s Londen op de grid verschijnen en voor het team uit Hannover bijt Rico Penzkofer, 2005 BMW Motorrad Power cup deelnemer, het spits af.

 

Zowel Warr’s als Hannover Buell hebben een uitgebreide race historie; het Duitse dealerbedrijf racete in Europese en mondiale competities waaronder de race op “Oschersleben”, onderdeel uitmakend van de FIM Endurance World Championships. Warr’s, een onderneming die al sinds 1924 bestaat, heeft reeds eerder met succes de Buell X1 Lightning aan de start gebracht met Super Sport kampioen Chris White in het zadel.  

 

Beide Europese teams worden vergezeld door een sterke Noord-amerikaanse line-up, waaronder AMA Pro Thunder winnaar Mike Cicotto (coureur voor Hal’s Performance Advantage Buell) en de regerend kampioen in de  Canadese 650cc Sport Bike klasse, Steve Crevier. Laatstgenoemde komt uit voor Trev Deeley Motorcycles uit Vancouver.

 

De zojuist geïntroduceerde XBRR, welke door Erik Buell wordt omschreven als de ‘spirituele opvolger’ van de veelgeprezen RW750 racemotor uit 1983, is speciaal ontwikkeld om het beeld van ‘privateer’-racen te veranderen door een professionele, ready-to-race productie racemachine aan te bieden met race technologie van de bovenste plank en natuurlijk ook met de typische  Buell innovatie.


”De XBRR wordt geboren als een XB12R, maar wordt vervolgens drastisch gemodificeerd in de fabriek”, legt Erik Buell, Chairman en Chief Technical Officer van Buell American Motorcycles, uit.

“Wij hebben er bewust voor gekozen om het beste wat we in huis hebben direct beschikbaar te maken voor de privateer-teams, in plaats van ervoor te kiezen een fabrieksteam in het raceveld te brengen met motorfietsen die gebruik maken van niet-verkrijgbare componenten.”

 

Het chassis van de motor gebruikt het revolutionaire XB design (brandstof in het frame, olie in de achterbrug) wat ook terug te vinden is bij alle op dit moment gevoerde ‘straat’-modellen. Hiernaast levert het gemodificeerde 1340cc Buell Thunderstorm motorblok 150pk bij 8.000tpm.

 

“Ik word al verschrikkelijk opgewonden door het vooruitzicht dat in maart onze eerste dealerteams, met topcoureurs als Jeremy McWilliams, de strijd aangaan met de beste van de wereld in Daytona” voegt Erik Buell toe.

 

“De XBRR maakte zeker wat los, toen we hem onthulde op onze laatst gehouden dealerconventie. De eerste 50 motorfietsen werden ter plekke verkocht! De Buell historie begon op het circuit en ik ga dus zeker genieten van hoe onze dealerteams het gaan doen, zowel in de Verenigde Staten als in Europa”.

 

Buell Motorcycle Company, een dochteronderneming van Harley-Davidson, Inc. produceert sportmotorfietsen, onderdelen en accessoires voor motorfietsen. Om meer te weten te komen over Buell Motorcycles kun je langs gaan bij een officiële dealer of surf naar www.buell.com

  

 

BUELL XBRR FEATURES

·         1340cc (81.7 cid) Thunderstorm Powertrain:

o        4.079 inch (103.6 mm) bore and 3.1 inch (79mm) stroke

o        12.5:1 compression ratio

o        Dual 62 mm down-draft fuel-injection throttle bodies

o        WAVE-analyzed header and mass-centralized muffler

o        150+ peak engine horsepower at 8000 rpm (per SAE J607)

o        100 ft. lbs. peak engine torque at 6500 rpm (per SAE J607)

·         Black 6-Spoke Cast Magnesium Racing wheels:

o        Front: 3.5 inch (88.9mm) x 17 inch (431.8mm) wheel with 120/70R-17 tire

o        Rear: 5.5 inch (139.7mm) x 17 inch (431.8mm) wheel with 190/55R-17 tire

·         Buell ZTL2 reversed rotor front brake with eight-piston Nissin caliper

·         Ram Air system integrated with full racing fairing

·         Carbon fibre bodywork

·         43mm Ohlins adjustable front suspension with inverted forks

·         Ohlins fully-adjustable rear suspension with coil-over monoshock with remote reservoir

·         55-degree lean angle (hard contact)

·         30.5-inch (775 mm) seat height

·         21-degree rake and 3.4-inch (86 mm) trail

·         Cast-aluminium swingarm with billet axle adjustment system

o        Centre position wheelbase 52.8 inches (1341 mm)

o        Range wheelbase 51.8 – 53.8 inches (1315 mm – 1367 mm)

·         Buell Racing paint scheme

·         To accommodate eligibility in a wide variety of racing classes, an engine modification kit will be available to help conform the XBRR to a wide range of class regulations.


HARLEY-DAVIDSON MUSEUM IN MILWAUKEE
GEPLANDE OPLEVERING 2008

Harley-Davidson presenteert het ontwerp voor een eigen museum

 

Harley-Davidson heeft recentelijk de ontwerpen vrij gegeven voor een nieuw te bouwen museum met een oppervlakte van zo’n 20 hectare op de hoek van Sixth en Canal streets in haar thuisstad Milwaukee.

 Harley-Davidson presenteert het ontwerp voor een eigen museum

 

 

 

Het ontwerp van het Harley-Davidson museum en het omliggende terrein bevat stedelijke leefelementen waarin water en groen prachtig zullen worden geïntegreerd, aldus museum directeur Stacey Watson. “Het verbind het stadscentrum met  Menomonee Valley en is een prachtige afspiegeling van de industriële erfenis van het gebied en Harley-Davidson.

 

“Het Harley-Davidson museum is een attractie van wereldformaat voor Milwaukee en belichaamt de trotse geschiedenis van onze stad als een industrieel ikoon dat wereldwijde bekendheid geniet” aldus burgervader Tom Barret. “Het gebruik van de prachtige groenelementen maakt dit project tot een uniek ijkpunt voor Milwaukee en een onvergetelijke trekpleister voor Harley-Davidson enthousiasten uit de regio en uit de hele wereld.

 

 

Met een geplande oplevering in 2008 zal het museum behalve de expositieruimte ook een restaurant, cafe, winkel, ontmoetingsruimte, special events faciliteiten en het Harley-Davidson

Archief herbergen. Harley denkt ongeveer 2e helft van 2006 met de werkzaamheden te kunnen beginnen en verwacht een jaarlijkse bezoekerstroom van 350.000 mensen van over de hele wereld.

 

Voor meer informatie: www.h-dmuseum.com


Harley-Davidson VRSCR Street Rod in
Thunder Bears Klasse op Ducati Clubrace

Harley-Davidson Street Rod aan de start op TT-circuit van Assen

Harley-Davidson Benelux brengt de Harley-Davidson VRSCR Street Rod in de strijd in de Thunder Bears Klasse tijdens de Ducati Clubrace.Op zondag 7 mei zal er aan de start van de 27e Internationale Ducati Clubrace een onverwachte gast verschijnen. De Harley-Davidson VRSCR Street Rod zal dan voor het eerst zijn kunnen demonstreren in de Thunder Bears Klasse.

 

   

 

De Harley-Davidson is met zijn vloeistof gekoelde motorblok  voor deze gelegenheid ‘race-klaar’ gemaakt. Deze Street Rod heeft nu onder meer cilinderkoppen en nokkenassen van de Harley-Davidson VRXSE Destroyer. Aangepaste Brembo remmen en vering van Ohlins maken het plaatje compleet.

Joost Overzee, chef redactie van het blad Motor, zal voor Harley-Davidson met de Street Rod aan de start verschijnen en hoopt een legendarische tijd neer te kunnen zetten.

 

Harley-Davidson Benelux wil met het aan de start brengen van deze motor een statement maken: Roel Rietveld, Managing Director: ”Veel mensen zijn nog niet bekend met de fenomenale vermogensafgifte van het Revolution Motorblok en van de modellen binnen de VRSC familie leent deze motor zich het best qua geometrie en positionering om zijn kunnen te demonstreren op een circuit ”.

 

Training op zaterdag 6 mei 10:50 uur en om 17:20 uur

Race op zondag 7 mei 13:50 uur


HARLEY-DAVIDSON BENELUX
weer op volle oorlogssterkte

Myra Rooselaar nieuwe Ad Interim Marketing Manager Harley-Davidson & BuellLeiderdorp, 12 april 2006 – Harley-Davidson Benelux heeft haar team uitgebreid met Myra Rooselaar als nieuwe Ad Interim Marketing Manager.  Hiermee volgt zij Mark Op de Beeck op, die eerder dit jaar de Harley-Davidson organisatie verliet.

 

                 

 

Myra Rooselaar heeft een uitgebreide marketing achtergrond opgebouwd bij verschillende Amerikaanse en Benelux organisaties, waaronder Canal Plus, 20th Century Fox Home Entertainment en CineNova.  Sinds 2005 werkte ze freelance voor o.a. Chellomedia Programming BV en KPN.

 

Myra Rooselaar: “Harley-Davidson is een geheel nieuwe branche voor me en ik kijk er ontzettend naar uit om te kunnen bijdragen aan de verdere groei en ontwikkeling van de merken Harley-Davidson en Buell”.

 

Roel Rietveld, Managing Director Harley-Davidson Benelux: “Ik ben erg blij met de komst van Myra.  Haar uitgebreide marketing-ervaring uit andere branches, samen met onze jarenlange ervaring in de motorwereld zal bijdragen om onze Benelux marketing strategie verder te ontwikkelen en te vernieuwen.”


Harley-Davidson
Peking heeft de primeur van H-D dealership

HARLEY-DAVIDSON BENOEMT EEN DEALER IN CHINA
Dealer opent officieel in april in Peking

 

  

Harley-Davidson heeft zijn volgende stap aangekondigd in het betreden van de Chinese markt, met de benoeming van Peking Feng Huo Lun (FHL) als de eerste erkende Harley-Davidson dealer in China. Onder de naam Bejing Harley-Davidson, zal de dealer Harley-Davidson® motoren, aanverwante producten en after sales  aanbieden. Eigenaar Feng Huo Lun heeft al langer een grote rijdersclub, die rides out, evenementen en  ook rijvaardigheidstrainingen organiseert. De staf zal vanaf het begin uit 14 personen bestaan en worden geleid door Wan Jidong, stichter, eigenaar en Executive Director van FHL, hetgeen aangeeft dat de ambities en verwachtingen hoog liggen. Reislustigen die een nieuw T-shirt aan de collectie toe willen voegen moeten naar Fourth Ring Road, juist buiten het centrum in noordoostelijke richting.

 

"Harley-Davidson is enthousiast  om onze motoren in China te gaan verkopen en is trots om in Peking aanwezig te zijn," zegt David Foley, Harley-Davidsons Managing Director in China. "De kwaliteit van het Harley-Davidson dealership zal in elk opzicht een prima ervaring zijn. Klanten zullen de Harley-Davidson lifestyle echt kunnen gaan beleven. "

  

"Harley-Davidson heeft gekozen voor een van de best gevestigde verkopers van geïmporteerde motoren in China," aldus Foley. "Mijnheer Wan heeft meer dan 10 jaar ervaring in verkoop en onderhoud van geïmporteerde zware motoren. Bovendien zijn zowel hij als zijn team echte motorfanaten die de passie voor het motorrijden delen en ook de markt begrijpen."

 

Beijing Harley-Davidson viert zijn officiële opening begin april met festiviteiten bij de dealer en een evenement voor motorliefhebbers. De dealer zal een breed gamma aanbieden van Harley-Davidson Touring, Softail® en VRSC motoren, Genuine Parts en Accessories, General Merchandise en natuurlijk ook Harley-Davidson Motorkleding® en verzamelobjecten. 


First European V-Rod Destroyer Cup
Harley's Need for Speed!!

Harley-Davidson presenteert de
„First European V-Rod Destroyer Cup”

 Voor benzinejunkies die van een hoog octaangehalte houden en voor alle mensen die meer voelen voor topsnelheid dan voor snelheidsbeperkingen is er nu de eerste European V-Rod Destroyer Cup 2006 – georganiseerd door Harley-Davidson. Hiermee betreedt het befaamde merk, dat het afgelopen jaar alweer de Amerikaanse NHRA Drag Race Championships in de POWERade Pro Stock klasse op superieure wijze overheerste, voor het eerst de Europese Drag-Race-Strips.

 

De tijd is rijp want vorig jaar rolde de eerste door een motorfabrikant aangeboden „Factory DragRacer“, de VRXSE Screamin’ Eagle V-Rod Destroyer, van de lopende band in Milwaukee! In negen luttele seconden trekt dit competitiebeest de Quarter mile (402,34 meter) Sprint. Deze bike wordt aangedreven door een uitgeboorde 1.300cc vloeistofgekoelde Revolution V-Twin met de pittigste Screamin’ Eagle Racing-ingrediënten.

 

Nu zal hij tonen waartoe hij in staat is – in de eerste echte Fabriekscategorie van de DragRace-Sport! Ongeveer twintig teams, waaronder het DragRace Team van Authorized Harley-Davidson & Buell dealer American Lifestyle uit Dendermonde (B), verschijnen aan de start. Snelheidsfanaten mogen zich dan ook al op ‘n hete zomer voorbereiden. Aansluitend op de verplichte trainingssessies van 28 tot 30 april in het Duitse Luckau staan vier Drag-Races op het programma:

 

·        De inleidende races vinden plaats van 16 tot 18 juni in het Tsjechische Hoskovice,

·        de tweede wedstrijd vindt plaats op 30 juni tot 2 juli in Luckau,

·        de derde wedstrijd vindt plaats van 21 tot 23 juli in het Zwitserse Turtmann, en

·        de finale tenslotte, wordt van 18 tot 20 augustus verreden in het Nederlandse Drachten.

 

Hoogstaande actie, gespannen zenuwen en stevige adrenalinestoten gegarandeerd bij deze vijf “full throttle”-avonturen! Maar wees gewaarschuwd: als je eenmaal besmet bent met de DragRace-koorts helpt geen paardenmiddel je er nog vanaf!

 

 

Specifications:

 

1300 Screamin' Eagle®  Revolution Silver and Polished Powertrain

75 mm Crankshaft

105 mm Big Bore High Compression Pistons and Custom High Strength Ductile Iron Sleeves

Hi-Flow Heads with Oversized Valves

High Lift Intake and Exhaust Cams with Optimized Timing

58 mm Throttle Bodies

Dyno Tuned Velocity Stacks

Custom Ceramic Coated 2 into 1 Stepped Header Race Exhaust System

Multi-Stage Lock Up Clutch

Two-Tone Paint with Helicone Metallic Additive

168 PK Rear Wheel HorsePower

Length including wheelie bar: 3,7 m

 

 


REDHORSE MOTORCYCLES
Nieuw in Europa, DEALERS WANTED!!!

Internetto Motorcycles introduceert een nieuw motormerk voor Europa: Red Horse motorcycles

 

Internetto Motorcycles is momenteel de EU-type goedkeuring aan het afronden voor het eerste model(van uiteindelijk 4 modellen) de Red Horse Corsair Sport 250. Deze Amerikaanse produktie Custom motorfiets is standaard voorzien van een Harley Davidson 1340cc evo motorblok en is binnen enkele weken beschikbaar voor het publiek.

 

  

Met Red Horse motorcycles brengt Internetto Motorcycles een “Custom” bike op de markt die zo goed als af is.

 

           

 

Met de constant veranderende wetgeving worden de eisen ook strenger. Hierdoor zal het moeilijker worden om “Custom bikes” te registreren.

Internetto Motorcycles levert de Red Horse Corsair Sport 250 met een full EU-type approval that certifies registration in all European countries.

Prijs ca € 39.000,- incl. BTW BPM etc. afhankelijk van uitvoering

 

          

 

              

Voor meer informatie of pre-orders bel +31 10 485 21 92 of per e mail via sales@redhorse.nl of kijk op http://www.internettomotorcycles.nl/

 


Violator winnaar Rat’s Hole Customshow 2006
Violator zorgt altijd weer voor een verrassing

GUILTY OF BEING WHITE zorgt voor een sensatie in Daytona en Europa!

                                                                     

You want a Violator for War, not for Peace......

In Mainz komt Violator alweer met een nieuwe creatie voor de AMD ProShow worldcup.....Piet Hofman, de man achter Violator Motorcycles beleefde onlangs in Daytona gelukzalige momenten. Algemeen winnaar van de Rat’s Hole Customshow in Daytona, het oudste en beroemdste motorevenement ter wereld, word je niet zomaar.

Met zijn creatie “Guilty of being White” pakte hij de grootste beker. Hij wist zich op het ereschavot in goed gezelschap van een customiser uit Italie en een Canadees met eveneens prachtige creaties.

 

 

 

De 1e prijs weggesleept in Daytona, voldoening en trots af te lezen op het gezicht van Piet

 

v.l.n.r. Aldo uit Italie, Piet Hofman en rechts de Canadese Zeel Design bike die in 2005 met de hoofdprijs naar huis ging.

 

 Onze informatie is nog niet volledig, maar we wilden jullie dit nieuws niet onthouden en zullen later met aanvullende informatie komen.

 


Verras je vrienden met een getatoeeerde arm
Net echt en supercool!!

Tattoos pijnloos verwijderen zonder laserbehandeling!

 

Gezien op de Motorbeurs Utrecht.

                             

 Becool laat je versteld staan met zijn nieuwe t-shirtlijn. Altijd al een tattoo willen hebben, maar je vriendin wil het niet? Je baas dreigt met ontslag of je valt flauw als je een naald ziet?

Problems are over met de ontstellend echt lijkende shirts met tattooprint in verschillende stijlen. Je kunt kiezen voor een hele bodysuit of alleen armen of benen. De basis is een vleeskleurig soort pantystof dat bedrukt is met typische tattoo afbeeldingen in diverse stijlen.

Japans, Old School, Keltisch of Tribal. Becool heeft ze allemaal op voorraad. Bestel deze leuke gadgets nu op www.tattooshirt.nu en als je zegt dat je het op Motorweb.nl hebt gezien krijg je misschien zelfs korting.

 

                 

 

 

 

                          

 


2005 Recordjaar voor Harley-Davidson

MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse motorfietsenfabrikant Harley-Davidson heeft opnieuw een goed jaar achter de rug. De winst steeg met 7,8 procent tot een record van 959,6 miljoen dollar ten opzichte van het jaar daarvoor.

                  

 MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse motorfietsenfabrikant Harley-Davidson heeft opnieuw een goed jaar achter de rug. De winst steeg met 7,8 procent tot een record van 959,6 miljoen dollar ten opzichte van het jaar daarvoor.

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. Het is voor de twintigste maal op rij dat de onderneming een recordwinst weet te boeken.

De omzet van de motorbouwer uit Milwaukee in de staat Wisconsin kwam uit op 5,3 miljard dollar. Dat is een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2004. In het vierde kwartaal van vorig jaar behaalde de onderneming een winst van 230 miljoen dollar op een omzet van 1,3 miljard dollar.

Het bedrijf verkocht vorig jaar in totaal 329.000 motoren van zowel de motormerken Harley-Davidson als Buell. Dat is 3,7 procent meer dan in 2004. Vooral in het buitenland werden, met een verkoopstijging van 15 procent, flink meer Harley-Davidson-motoren verkocht. Volgens topman Jim Ziemer heeft de toegenomen verkoop onder meer te maken met een groeiende populariteit van de Harley-Davidson bij vrouwelijke motorrijders.


Moto Tricolore B.V. nieuwe Aprilia importeur Benel

 

Moto Tricolore B.V. nieuwe Aprilia importeur Benelux

 

Recentelijk heeft Aprilia een aantal significante wijzigingen in haar distriubutiekanaal in de Benelux aangebracht. Aprilia heeft het distributiecontract met de voormalige importeur voor België en Luxemburg per 31 december jl. beëindigd. Aprilia S.p.a. heeft tevens besloten haar bedrijf in Breda genaamd A.W.S. te sluiten.

 

 Vandaag kondigt Aprilia een volgende stap aan met betrekking tot de distributie van Apriliaproducten in de Benelux. Aprilia en Moto Tricolore B.V. hebben overeenstemming bereikt en hebben een exclusieve overeenkomst getekend voor de distributie van Apriliaproducten in de Benelux. Deze overeenkomst is per 24 januari jl. ingegaan.

 

Moto Tricolore B.V. is een jong bedrijf, maar maakt deel uit van de Louwman Groep. Deze laatste is een bekende en ervaren handelsonderneming, welke al vele jaren in de motorfietsen- en automotivebranche werkzaam is. Moto Tricolore B.V. zal worden geleid door general manager Camiel van Berkesteijn en zal binnen enkele dagen starten met haar activiteiten voor Aprilia.

 

Moto Tricolore B.V. houdt kantoor in Vianen, centraal in het midden van Nederland. Het zal vanaf 1 januari jl. ook Moto Guzzi in de Benelux vertegenwoordigen.

 

Moto Tricolore B.V. en Aprilia S.p.a. kijken uit naar een langdurige samenwerking.

 

Moto Tricolore B.V.

Lange Dreef 12

4131 NH  Vianen

Postbus 215

4130 EE  Vianen

telefoon: 0031 (0)347 349839

e-mail: pr@mototricolore.com


Suzuki eerste motormerk met SCM certificering.
Wordt dit de nieuwe standaard?

Als eerste motormerk in Nederland heeft Suzuki een SCM certificering gekregen voor haar af-fabriek gemonteerde immobilizer systeem. Een groot aantal Nederlandse verzekeraars stelt een dergelijk certificaat verplicht voor een diefstalverzekering van motoren boven de € 10.000,-. Concreet betekent dit dat de consument niet meer hoeft over te gaan tot de aanschaf van een kostbaar alarmsysteem om zijn/haar motor goed te verzekeren. 

Als eerste motormerk in Nederland heeft Suzuki een SCM certificering gekregen voor haar af-fabriek gemonteerde immobilizer systeem. Een groot aantal Nederlandse verzekeraars stelt een dergelijk certificaat verplicht voor een diefstalverzekering van motoren boven de € 10.000,-Concreet betekent dit dat de consument niet meer hoeft over te gaan tot de aanschaf van een kostbaar alarmsysteem om zijn/haar motor goed te verzekeren.

 

Het Suzuki immobilizer systeem zorgt voor een dubbele automatisch inschakelende startblokkering welke uitgebreid is getest en goed bevonden door TNO. Na goedkeuring van TNO heeft het systeem het Klasse 1 SCM certificaat gekregen. Dit certificaat wordt afgegeven door de leverende officiële Suzuki dealer bij aanschaf van de motorfiets. Vanaf 1 januari 2006 wordt dit certificaat door de dealer standaard geleverd bij de onderstaande Suzuki modellen:

 

·         GSX-R1000 bouwjaren 2005/2006

·         GSX-R750 bouwjaar 2006

·         GSX-R600 bouwjaar 2006

·         GSR bouwjaar 2006

·         GSX-1400/Yoshimura bouwjaren 2005/2006

·         Burgman 650 bouwjaren 2005/2006

·         Burgman 400 bouwjaren 2005/2006


Violator 8e plaats in AMD ProShow Las Vegas
Guilth of being White geintroduceerd op Motorsale
Violator zorgt voor nederlands spektakel op de 1e editie van de AMD Proshow. Meer dan 170 professioneel gebouwde bikes uit de hele wereld deden mee in de prestigieuze wereldbeker.

Ten tijde van de verkiezingen in Las Vegas kregen wij dit bericht binnen en wilden u deze informatie niet onthouden. Later in de week volgt meer nieuws.

           


Harley breidt Sportsterprogramma uit
Sportster 1200 Low leverbaar in het voorjaar

Dit weekend heeft Harley-Davidson Motor Company haar modellen-aanbod uitgebreid met de introductie van de Sportster 1200 Low. De 1200 Low combineert de lage zit van een verlaagde uitvoering, met een afwerking die bij de 1200-serie hoort.De prijsstelling ligt op hetzelfde niveau als de 1200 Roadster : € 11.895  Nederland -    € 10.495 België -€  9995 Luxemburg

Dit model zal leverbaar zijn vanaf februari 2006 in Amerika en dat betekent voor hier in Europa dat wellicht in maart 2006 pas de eerste motoren ons continent binnendruppelen.

     

Karakteristieken:

1200 cc motorblok met highcompression en high flow cilinderkoppen alsook performance nokkenassen.

motorblokafwerking wordt geleverd in zwarte poedercoating en chroomfinish

nieuwe lichtere koppeling(nieuw voor model 2006)

nieuwe en soepelere transmissie(ook nieuw voor modeljaar 2006)

duozadel met zadelhoogte van 667 mm en dus 46mm lager dan 1200R en 6mm lager dan 1200C.

centraal geplaatste bedieningspedalen

verlaagde voor en -achterophanging

pulled back stuur (komt ca 2,5 cm extra naar berijder toe)

grote 17 liter benzinetank

chromen spaakwielen(Europese markt, gietwielen als op afbeelding alleen op speciale bestelling)

chromen dual shorty uitlaatdempers

alarmsysteem met startmotoronderbreker en sirene

 

       

        Was het alvast maar voorjaar.......

 

Kleuren:

vivid black-brilliant silver-glacier white-deep cobalt blue-brandy wine sunglo-2-tone glacier white vivid black-2-tone black cherry/black Pearl-2-tone fire red/vivid black.


 


Harley & Co Show heeft internationale allure
7500 bezoekers op de 2e Harley & Co show
Co-Organisator Easyriders magazine mag van een succes spreken

De nieuwe locatie in Rheinbergen biedt vele voordelen ten opzichte van de eerste show in Bochum. Plenty parkeergelegenheid voor standhouders en bezoekers en ruime en lichte hallen waarin de motoren zo af en toe gestart kunnen worden zonder dat een of andere zaalwacht direct een rode kaart trekt.

De combinatie met een tattoo conventie en een airbrushshow maakten dat er veel afwisseling was met voor elk wat wils. Vooral de airbrush show bood veel interessante kunstwerken tegen reeële prijzen.

 

boven: Reminiszens van Michael Knepper

onder : collage van Michael Knepper werk

 

Opvallend was ook de opkomst van Nederlandse standhouders. Zo troffen wij daar stands aan

van Motorcycle Storehouse, Motorcycle Rescue met een aantal prachtige restauratieobjecten zoals een Indian Big Chief en Liberator in burgeruitvoering, H-D service Duckers uit Venlo met o.a. een nieuwe Rewaco trike uitgerust met een V-Twin Cam blok, Jekill and Hyde vergastte ons regelmatig op een schizofrenieshow van zijn electronisch verstelbare uitlaten,

 

Boss Hoss van 70 naar 110 db in een milliseconde en ook weer terug!!

 

 supercustomizer Violator by Piet Hofman presteerde het wederom een nieuwe bike te presenteren,

 

                      

                       Alles onder controle.............

 

GST-nederland bekend van SJP vorken en OMP sieraden voor de bike was aangetreden evenals Bad Boys annex Bikernewsgoeroe Pablo Calle. Ook in de bikeshow troffen we kwaliteit van vaderlandse bodem aan zoals de meest gefotografeerde trike van de laatste jaren van SPS uit Geertruidenberg,

 

      

       Met afstand 1e prijs in de trike klasse

 

 de highneck chopper door Violator van Renee Nijdam, de prachtig gerestaureerde Harley-Davidson Servicar door Motorcycle Rescue uit Gemert en de prive inzender Rooie Draak van Chopper Club Nederland met zijn bijzondere custom.

 

      

       Rooie Draak creatie viel helaas buiten de prijzen.

 

 De ligging van Rheinberg in het Ruhrgebied is met 200 km afstand ten opzichte van Amsterdam en Antwerpen dan ook gunstig voor bezoekers uit de Beneluxlanden.

De organisatie mocht zich verheugen met de opkomst voor de bikeshow van zo’n 80 motoren afkomstig uit heel Europa met veel topstukken van bekende customizers, maar ook nieuwe aanwas. Uit Amerika Californie was Kelly Kikkert gekomen met de populaire minibikes die hij nu in 6 verschillende uitvoeringen aanbiedt.

                          

                          Kelly Kikkert himself met zijn assistente Lenka

 

Het mogelijke uitzicht op de hoofdprijs van een gratis ticket voor “man en paard” naar Daytona volgend jaar, heeft wellicht deelnemers doen besluiten een gokje te wagen en de soms lange trip te maken. Zo is uit Italie Mr. Jerry van Custombike uit Modigliana overgekomen met zijn zeer persoonlijke themabike gebaseerd op de Rugbyclub de 49ers uit San Fransisco waarvan Jerry al jaren groot fan is.

 

            

             Best of show prijs gaat naar Mr. Jerry Custombike uit Italie

 

Dat passie lonend kan zijn werd duidelijk bij de prijsuitreiking toen bleek dat hij niet alleen in zijn klasse de 1e prijs wegsleepte, maar uiteindelijk ook de titel “Best of Show” mee naar huis mocht nemen.

Frankrijk leverde 2 prijswinnaars in de persoon van Nicolas Chauvin met 2 prijzen, een 2e prijs in de radical klasse en de 1e prijs voor het mooiste en beste spuitwerk van de hele bikeshow

 

             

eigenaar Jean Paul Pasquier en                     zijaanblik voor het podium

 bouwer Nicolas Chauvin

 

Deze prijs werd uitgereikt door de Europese afgevaardigde van House of Kolor Christian Petzold. 2e fransman is Jean Claude van School Bar Atelier die zijn fantastische bikecreatie met de “Duitse tankhelm” voorzag van Maltezer kruizen in de Old School style en zich beloond zag met een 1e prijs.

 

Old school klassewinnaar door School Bar Atelier

 

 In de trikeklasse zegevierde met afstand SPS met de bekende rode driewieler en bij de klassiekers pakte Motorcycle Rescue de 1e prijs met zijn schitterende Servicar en ook de oranje chopper van Renee Nijdam werd beloond met 2 prijzen een 3e prijs in de chopper categorie en de 3e prijs voor het spuitwerk van GL-paints. Het prijzenfestival werd geenszins een verondersteld Duits onderonsje, maar is over heel Europa verspreid.

Dat Habermann, Thunder Bike en Independent Choppers uit Dusseldorf ook prijzen meesleepten was geen wonder, want die hadden ook werkelijk prachtige creaties afgeleverd.

 

              

               Mantis chopper by Independent Chopper uit Dusseldorf


De ladies contest stak mager af tegen de opkomst van de bikeshow. Slechts 4 dames hadden zich gekwalificeerd waarmee de competitie aanmerkelijk minder spannend en aantrekkelijk werd voor het publiek,

 

            

             Kleine opkomst zorgde al bij de voorrondes voor finalespektakel..

 

      

                  Niemand was veilig voor de ambitieuze kandidates

 

 maar de meiden lieten zich van hun beste kant, de buitenkant, zien en de winnares smaakt niet alleen het genoegen van een geheel betaalde trip naar Ibiza, maar ziet zich zelf ook terug op de cover van Easyriders magazine.

 

            

             Dames zetten hun beste beentjes voor............

 

Binnenkort leest u het hele verhaal in Easyriders magazine, Bigtwin en ook Custom Motorrijder, maar dit voorproefje wilden wij van Motorweb u alvast niet onthouden.


HD HUTTEN OVERGENOMEN
Versterking door Overname

Henk Hutten geeft na 30 jaar het stokje door aan de enthousiaste ondernemer Bert Kleijer, die ook SAE 50 door de aderen heeft vloeien en geraakt is door de geest van het produkt Harley en het bedrijf Hutten. Als klant kwam hij al gauw met de hele familie en deze 2 generaties waarborgen vanaf 1 Oktober 2005 het culturele erfgoed van HD Hutten. 

In 30 jaar is H.D. Hutten uitgegroeid tot een begrip in de Harley scene. Ontstaan uit gevoel voor techniek en passie voor de Harley-Davidson. Als er ergens improvisatietalent vereist was, dan was het wel in de Harley-scene tijdens de 70er jaren. Er was een importeur en een paar motorzaken in de dop met een ontluikend gevoel voor American Iron en een gestaag uitdijende groep bikers die de oude leger Harley’s met veel kunst en vliegwerk aan de praat hielden. Destijds was importeur Maaskant blij met een jaaromzet van 12 nieuwe Harley’s, maar werd rijk van de onderdelen die geleverd moesten worden voor de oude Liberators.

Veel liefhebbers zagen de schoonheid van het produkt wel, maar misten het benodigde technische inzicht. Henk Hutten was een gezellige Brabander, begenadigd met de genen van Willy Wortel, was serviceminded, woonde aan de grens met Belgie en had lef. Kortom alle ingredienten voor een geslaagde opzet van een nieuw bedrijf waren daar.

 

      

                  Het voltallige personeel vanaf 1 Oktober 2005

 

Een absolute voorwaarde voor het behoud van de vertrouwde waarden is dat het voltallige personeel inclusief Henk Hutten zelf aanblijft. Voor de klant verandert er bijna niets, het wordt nu door de versterking alleen maar beter. Henk gaat zich meer toeleggen op zijn grootste passie, techniek en treedt terug van het commerciele podium. Daar vinden wij vanaf nu Bert en Annemiek Kleijer en hun twee zonen Mark en Barry. De eerste veranderingen zijn geen veranderingen maar toevoegingen. Winterservice,  ophalen van motoren voor beurten, winterstalling en poetsen.

 

Ga gauw weer eens kijken op de Esbeekseweg 10A in Esbeek.
Telefoon: 0031(0)13 516 60 42 of kijk op http://www.hdhutten.com/


Wheels of Hope initiatief van Midholland
Bike wordt geveild ten bate van goede doelen

                                  WHEELS OF HOPE HARLEY-DAVIDSON

                                                

Wheels of Hope, een Harley-Davidson custombike wordt door Nederlandse initiatiefnemer, Frank Potter van Midholland uit Baarn, ten bate van een goed doel gebouwd!

 

 Frank Potter, eigenaar van Midholland, een zaak gespecialiseerd in Harley-Davidson motoren, legt de basis voor dit hartverwarmende initiatief. Als afsluiting en als dank.

Frank vertelt: “Aan het eind van dit jaar gaat Midholland na 25 jaar sluiten. De zaak gaat op kleinere schaal nog een tijdje door op een ander adres voor enkele vaste klanten. Midholland is indertijd begonnen op het huidige adres in 1984, toen de firma Maaskant te Rotterdam nog een begrip was als enige importeur en officieel dealer van Harley-Davidson, en H-D net aan het opkrabbelen was na een aantal slechte jaren. Ze brachten in dat jaar het Evolutionblok uit én de Softail, en dat bleek uiteindelijk het begin van een uiterst succesvolle revival voor H-D.”

 

Frank herinnert zich de beginperiode nog levendig “In de beginjaren was het eens in de 2 á 3 weken onderdelen halen bij Maaskant; moest je toen nog op zoek naar bedrijven voor je onderdelen, later toen de aftermarket op gang kwam, stond men op de stoep met de vraag of je hun onderdelen wilde afnemen. Omdat er nog maar een paar H-D-gerichte zaken waren, kreeg ik klanten uit het hele land, doordat er bij hen toen nog niets in de buurt zat. Toen de vraag aantrok en de dollar laag stond (ja, toen ook al) was er veel grijze import, en veel van die motoren moesten opgeknapt, gekeurd en verbouwd worden, waardoor er veel werk was. Met het veranderen van de markt door de jaren heen is voor mij nu de tijd gekomen om iets anders te gaan doen” zo legt Frank uit. “Als afsluiting en als dank voor alle goede jaren ga ik een motor speciaal verbouwen en veilen op een groot evenement, en de opbrengst hiervan gaat in z'n geheel naar een paar goede doelen, zoals bijvoorbeeld het Kankerfonds, Bikers Against Child Abuse (B.A.C.A.), of Het Natuurfonds. Lezersinbreng met betrekking tot deze doelen en/of ideeën is welkom!” zo laat Frank weten.

 

Het Wheels of Hope project, een initiatief van Frank Potter, begint steeds concretere vormen aan te nemen. Een Harley-Davidson FXR Low Rider wordt omgebouwd tot een prachtige custombike, die in 2009 op het Lucky 13 evenement in Vianen geveild gaat worden. De totale opbrengst gaat naar goede doelen!

 

 

Baarn, 21 juni 2008

“Het project begint steeds meer te leven, er is veel belangstelling en het is goed om de positieve reacties van veel mensen en bedrijven te horen” aldus Frank. “Er hebben zich weer enkele bedrijven aangemeld die het project willen ondersteunen met hun vaardigheden en producten,” meldt Frank enthousiast. Zo krijgt de Wheels of Hope motor vanaf heden sponsoring van Motorcycle Storehouse. MCS is een bekende onderdelen en accessoires leverancier, gespecialiseerd in Harley-Davidson. MCS is een van de grootste leveranciers van aftermarket parts, en heeft een catalogus waar maar liefst 30.000 onderdelen en accessoires van 160 leveranciers in staan. (www.motorcyclestorehouse.nl )

Leatherstream’s Gerda van der Stroom heeft toegezegd om het leerwerk voor de motor, zoals het zadel, te maken. Gerda's interesse gaat voornamelijk uit naar het leergraveren en die techniek te verwerken in functionele producten. Daarnaast ontwerpt zij wanddecoraties en sculpturen, voor zover het materiaal en haar ideeën het toelaten deze vorm te geven. De ontwerpen hebben een persoonlijke binding met de opdrachtgever en hebben een unieke uitstraling, waardoor haar werk zo herkenbaar is. Gerda is een bekende lederbewerkster geworden in Nederland, maar ook in vele andere landen. Elk ontwerp van haar is eenmalig en exclusief. Gerda is mede oprichter van het "Leder Gilde" en organiseert regelmatig bijeenkomsten, seminars en exposities.

Global Design uit Vianen gaat het spuitwerk verzorgen, “De special paint en het airbrushwerk op de Wheels of Hope Harley-Davidson willen wij graag voor een goed doel als dit doen” aldus Leo Baars, eigenaar van Global Design. Global is een bedrijf waar creativiteit de belangrijkste drijfveer is. Het begon als reclamebureau, maar daarnaast hebben zich steeds meer activiteiten ontplooid. Naast deze andere activiteiten legt het bedrijf zich vooral toe op airbrush techniek. Alles, maar dan ook werkelijk alles kan met airbrush techniek verfraaid worden, zo weten ze daar maar al te goed. (www.global-design-vianen.nl ) daarnaast is Global design ook de organisator van Lucky 13, Harley & Customdag Vianen, een groots opgezet evenement voor Harley rijders, Custombike rijders, en liefhebbers van Amerikaanse auto’s. (www.lucky-13.nl )

Onno “Berserk” Wieringa van Madness Photography zorgt voor de contacten met de media, maakt de foto’s en schrijft de teksten. (www.madnessphotography.eu )

Inmiddels is de ‘donor’motor door Frank gedeeltelijk gedemonteerd, om eerst alle delen die er op moeten komen goed passend en werkend te maken. Pas als eigenlijk alles klaar is, wordt de motor weer helemaal uit elkaar gehaald, waarna alles verchroomd, gepoedercoat, gestraald, gepolijst of gespoten wordt.

 

Deel III, de voortgang van het Wheels of Hope project

 

 

Het Wheels of Hope project, een initiatief van Frank Potter, vlot gestaag. Een Harley-Davidson FXR Low Rider wordt omgebouwd tot een prachtige custombike, die in 2009 op het Lucky 13 evenement in Vianen (www.lucky-13.nl ) geveild gaat worden. De totale opbrengst gaat naar goede doelen!

 

 

“Het project leeft steeds meer bij de mensen, er is meer belangstelling en het is goed om de positieve reacties van veel mensen en bedrijven te horen” aldus Frank, eigenaar van Midholland. “Er hebben zich wederom enkele bedrijven aangemeld die het project willen ondersteunen met hun vaardigheden en producten,” meldt Frank enthousiast. Op de Bigtwin beurs in Rosmalen had Global Design op hun stand een mooie hoek voor de Wheels of Hope motor gereserveerd, en zij verzorgen dan ook al het spuitwerk, en bovendien hebben zij gesponsord door flyers en banners ter beschikking van het WoH project te stellen.

 

De Wheels of Hope motor krijgt een speciale custommade benzine- en olietank die gefabriceerd wordt door de Doetinchemse custombouwer Badlands Custom Cycles. (www.badlandscustomcycles.com)

Nanko Plomp, eigenaar van Badlands, verbouwt een benzinetank om er ook een olietank in te integreren. “Maar dan wel zo, dat je ook echt ziet dat het een aparte tank is” aldus Nanko, die de olietank op een dusdanige wijze construeert dat er een ruimte van zo’n anderhalve centimeter tussen beide tanks blijft. “Dat heeft bovendien als bijkomend voordeel dat de olie beter koelt, en de warmte weg kan. En dus niet de benzine steeds meer gaat verwarmen tijdens langere tochten.” Nanko wil graag participeren in de Wheels of Hope FXR, en ondersteund met werk en materiaal het initiatief van harte.

 

 

Inmiddels is de ‘donor’motor door Frank nog verder gedemonteerd, om eerst alle delen die er op moeten komen goed passend en werkend te maken. Pas als eigenlijk alles klaar is, wordt de motor weer helemaal uit elkaar gehaald, waarna alles verchroomd, gepoedercoat, gestraald, gepolijst of gespoten wordt. Leatherstream’s Gerda van der Stroom heeft al eerder toegezegd om het leerwerk voor de motor, zoals het zadel, te maken. Daar gaat zij binnenkort mee aan de gang. De Wheels of Hope motor wordt ook door aftermarket leverancier Motorcycle Storehouse gesponsord. (www.motorcyclestorehouse.nl )

 Onno “Berserk” Wieringa van Madness Photography zorgt voor de contacten met de media, maakt de foto’s en schrijft de teksten. (www.madnessphotography.eu )

 

 

De voortgang van het Wheels of Hope project is te volgen op de volgende websites: Midholland (www.motorweb.nl/midholland)

Madness Photography (www.madnessphotography.eu)

Global Design Vianen (www. (www.global-design-vianen.nl )

Motorweb (www.motorweb.eu )

 


Harley-Davidson introduceert 2450 CC
Because nothing beats Cubic Inches!!
Harley-Davidson heeft 2 nieuwe motorblokken aangeboden bij de Emissie instanties in Amerika met een inhoud van resp. 2000 en 2450 cc!!

Juli 2005 heeft Harley-Davidson 2 nieuwe kracjtbronnen aangeboden bij EPA, de Amerikaanse instantie die emissie eisen controleert. De blokken vertonen grote gelijkenis met het reeds bestaande VRSC blok uit de V-rod series. Raapt Harley de handschoen weer op in de race om de grootste cilinderinhoud te presenteren? Waar Harley-Davidson vroeger domineerde met de slogan "nothing beats cubic inches" doolt zij nu rond in de onderste regionen van deze competitie.

 De beer is los!!

Het lijkt inmiddels een kwestie van tijd voordat Harley in een klap zijn koppositie in dit segment weer inneemt. De meetresultaten in termen van kracht zijn serieus te noemen met 98 Kw ( 131 pk) bij 5000 toeren voor de 2450cc metende nieuwe krachtbron en een koppel van 133 Newton meter bij slechts 3500 toeren. Wij zijn benieuwd en wachten in spanning af.


Suzuki stelt voor: M1800 R Intruder
Nog krachtiger, nog dikker

Naast de nieuwe GSR, GSX-R600, GSX-R750 en de nieuwe Bandit 1200S is afgelopen maandag op de Paris Motorshow het nieuwe vlaggenschip van de Suzuki Intruder range gepresenteerd: de nieuwe Intruder M1800R 

 

Performance Meets Style:

Dit compleet nieuwe model combineert het hoogste vermogen in het cruisersegment met een unieke en indrukwekkende styling. Nooit eerder had een productie-cruiser zo’n grote zuigerdiameter. Gecombineerd met het Suzuki Dual Throttle Valve injectiesysteem (zelfde als op de GSX-R serie) maakt dit de Intruder M1800R de krachtigste cruiser in de markt!

 

Naast zijn ongekende vermogen valt de nieuwe cruiser op door zijn extreem brede achterband: 240/40R 18M/C. Met 240mm is dit één van de breedste achterbanden verkrijgbaar voor productiemotoren.

 

Kenmerken:

 • Nieuwe 1800cc V-Twin motor met een ongekend vermogen.
 • State of the art injectiesysteem (zelfde als op de GSX-R serie).
 • Een extreem brede achterband (240mm).
 • High tech uitrusting zoals radiaal gemonteerde voor remklauwen en een upsite-down voorvork.
 • Digitale snelheidsmeter
 • Demontabele buddycover

Zodiac levert `TOP` verstelbare Injectie tuner
geen laptops of Dynobanken meer nodig

ZODIAC’S "TOP" FUEL INJECTION VERSTELBARE BRANDSTOF INJECTIE TUNER

De “Top” Fuel Injection verstelbare brandstof injectie tuner is een zogenaamde "load-based" module die je zonder verdere veranderingen aan je motor simpelweg in de bestaande stekkerverbindingen kunt inpluggen. De “Top” Fuel Injection wordt modelspecifiek en voorgeprogrammeerd geleverd.De “Top” Fuel Injection verstelbare brandstof injectie tuner is een zogenaamde "load-based" module die je zonder verdere veranderingen aan je motor simpelweg in de bestaande stekkerverbindingen kunt inpluggen. De “Top” Fuel Injection wordt modelspecifiek en voorgeprogrammeerd geleverd.

 

                 

 

Na montage kan je de afstelling van je motor precies naar jouw wens en rijstijl aanpassen. Dat gaat heel simpel met behulp van 3 knoppen op de unit. Afstellen van een motor met brandstofinjectie wordt zo nog eenvoudiger dan afstellen van een carburateur! Je hebt zelfs geen vermogenstestbank, laptop of andere computer nodig om het maximum uit je motor te halen. De hypermoderne techniek in de “Top” Fuel Injection detecteert zelfs heel nauwkeurig hoeveel brandstof er bij de op dat moment optredende belasting van de motor nodig is. Deze manier van werken is een stuk beter dan wat veel andere injectie tuning units doen, omdat deze meestal niet meer dan de stand van het gashandle c.q. de smoorklep meten en verder geen rekening houden met de werkelijke belasting van de motor. Niet alleen de prestaties van de motor worden met de “Top” Fuel Injection geoptimaliseerd, er wordt ook veel efficiënter met brandstof omgesprongen. In de praktijk zal het verbruik niet of nauwelijks hoger worden, maar is er wel meer vermogen beschikbaar. Werkt goed voor iedere motor met brandstofinjectie, maar een absolute aanrader voor iedereen met een hi-flow luchtfilter en/of open uitlaten. De “Top” Fuel Injection is leverbaar bij de Zodiac dealer voor alle van injectie voorziene Big Twins vanaf 1995, Twin Cams vanaf 1999, Sportsters vanaf 2007 en V-Rods vanaf 2002. De prijs begint bij 230 euro. Voor meer zodiacproductinfo ga naar afd. `parts`


Professionele fotoshoot van je eigen bike
Studio Mensingh & Mensingh in Hank

Helemaal in je sas met je motor? Laat dat dan vereeuwigen. Studio Mensingh & Mensingh heeft hiervoor de ideale fotostudio, de beste apparatuur en het oog van de meester Mensingh.

 Velen zullen zich wellicht Dick Mensingh nog herinneren als de medeuitbater van HCS Harley-Davidson in Rijswijk. Fotograaf Dick Mensingh is eigenlijk bij toeval in de Harleywereld gerold en na vele jaren en enige omzwervingen weer op de basis teruggekeerd. Dat hij nu ook bikeportretten maakt is niet verwonderlijk. Het vakmanschap in combinatie met zijn voorliefde voor de eveneens door velen begeerde amerikaanse tweewielers levert schitterende foto’s op die wellicht op de knie van opa nog getoond zullen worden aan kleinkroost.

Natuurlijk is elk ander merk motorfiets ook welkom. Voor een professionele fotoshoot betaalt u eenmalig € 95,- waarvoor u het volgende krijgt:

30 studio opnamen, 4 foto’s 13 x 18, 1x foto 20 x 30, 1x walletfoto en 1 contact sheet. Dat is geen geld voor zoveel materiaal en kwaliteit. Misschien ook een KADO idee?

De fotostudio staat in Hank, gelegen in gezellig Brabant, dus redelijk centraal.

 

                 

 

Met de Sinterklaas en Kerst voor de deur heeft u nu misschien een leuk cadeau- idee opgedaan. Voor meer info ga naar: www.motorfotografie.nl of bel 0162-403883


Walz naar Nederland.
ZOD authorized Walz dealer Benelux

ZOD Motorcycles heeft op 21 september 2005 in Hockenheim een kontrakt ondertekend met Marcus Walz, de wereldberoemde Duitse custombouwer.

 

       ZOD is vanaf deze datum officieel licentiehouder voor de Benelux en zal alle Walzbikes die voor de Benelux bestemd zijn gaan bouwen, onderhouden, service verlenen en afleveren conform de Walz specificaties. Alle nieuwe bikes worden afgeleverd inclusief de kenmerkende originele Walz handtekening op de tank.

 

Ook een leuk detail is het feit dat alle bikes standaard zullen worden uitgerust met Jorn voorvorken. Marcus Walz was zo onder de indruk van deze vork van Hollandse makelij, dat hij de Jorn vork heeft opgenomen in het Walz bestek.

 

De gehele 2e verdieping van ZOD Motorcycles wordt geheel in de Walz huisstijl verbouwd. Zwart en wit.

Naast komplete motoren zullen ook alle specifieke Walz parts en Walz kleding in het programma worden opgenomen.

 

       

 

Op Harleydag Emmen 25 september, zulllen de eerste rolling chassis en kitbikes worden getoond en op 12 november tijdens Motorsale in Rosmalen zal Marcus Walz persoonlijk de overhandiging doen van de eerste “Vaya con Dios” bike aan Henk Kuiper van ZOD Motorcycles.

Precies een week later, op 19 November wordt in Klazienaveen dan de officiele heropening van de 2e verdieping gevierd, waar dan alle Walz attributen zullen zijn uitgestald inclusief de Vaya con Dios bike.

 

voor info: http://www.zodmotorcycles.nl/


5 JAAR MOTORWEB !!
HYPERPRO ACTIE

Harley-Davidson bezitters van alle modellen vanaf 2000 maken nu kans op GRATIS

nieuwe verensets van                         Harley-Davidson is een uitermate sterk merk op de motormarkt en mag zich verheugen in een immer groeiende belangstelling. Het merk heeft de laatste jaren dan ook hard gewerkt aan de verbetering van het image van slechte kwaliteit en heeft met succes dit imago af weten schudden. De ontwikkeling van het Evolution motorblok was de eerste aanzet. De betrouwbaarheid en prestaties van dit blok betaalden zich meteen uit, want met de introductie van de nieuwe modellen uitgerust met deze krachtbron, stegen de verkoopcijfers onmiddellijk en dat is vanaf 1984 tot op heden stijgend gebleven. Toch kent Harley-Davidson nog zwakkere punten die voor verbetering vatbaar zijn en zo komen wij op het punt van de vering terecht. De modellen uit de Tour en Softailreeks zijn niet bepaald gebouwd voor de rijders met kneepads en hebben een verklaarbaar soepele vering. Dat neemt echter niet weg dat hier veel winst te behalen valt. Dit zelfde geldt eigenlijk in belangrijker mate voor de sportievere modellen als Dyna, Sportster en tegenwoordig ook  de V-Rod groep. De kwaliteit van vering bewijst zijn nut natuurlijk pas merkbaar in de extremere situaties en dan ben je blij met topkwaliteit.                 

MOTORWEB en HYPERPRO hebben de handen ineen geslagen en bieden de bezitters van alle modellen Harley-Davidson vanaf 2000 tot heden de kans om een gratis verenset te winnen in zowel de voorvork als op de achterschokbrekers. Wat moet u doen? Stuur een e-mail met uw adresgegevens, telefoon en model met kentekennummer naar anton@motorweb.nl en na Motorsale 2005 zullen wij de uitslag bekend maken van de gelukkige winnaars.


Nieuwe Modellen Harley-Davidson Benelux
afbeeldingen en prijzen 2006 Modellen Harley-Davidson Benelux

Harley-Davidson introduceerde onlangs zijn 2006 modellen in alle media. Vanaf 17 & 18 September is al dit Amerikaanse nieuws te aanschouwen bij de authorized dealers in de benelux. Motorweb inventariseerde en noteerde voor u alle

nieuwe modellen en nieuwe prijzen.Sportster
Sportster 1200 Custom XL 1200C
€ 12995

Sportster 1200 Roadster XL 1200R
€ 11895

Sportster 883 Low XL883L
€ 8695

Sportster 883 XL 883
€ 8695

Sportster 883R XL 883R
€ 9395

Sportster Custom XL 883 C
€ 9995


Dyna
Dyna Low Rider FXDLI
€ 19795

Dyna Super Glide Custom FXDCI
€ 16695

Dyna Wide Glide FXDWGI
€ 20895

Street Bob FXDBI
€ 15395


Softail
Softail Deluxe FLSTNI
€ 24195

Softail Fatboy FLSTFI
€ 23395

Heritage Softail FLSTI
€ 20695

Softail Heritage Classic FLSTCI
€ 24195

Softail Night Train FXSTBI
€ 20695

Softail Springer Classic FLSTSCI
€ 22795

Softail Standard FXSTI
€ 18995VRSC


Street Rod VRSCR
€ 19195

V Rod VRSCA
€ 22770

 

Night Rod VRSCD
Prijs: nog onbekend


Touring
Road King Classic FLHRCI
€ 24195

Road King Custom FLHRSI
€ 24195

Road King FLHRI
€ 23495

Street Glide FLHXI
€ 25595

Electra Glide Ultra Classic FLHTCUI
€ 28295

 


Harley's Wild One FXDBI
Street Bob, foute jongen waar je moeder je altijd voor waarschuwde………

Terwijl in Oktober pas mondjesmaat de eerste Street Bob’s zullen worden uitgeleverd, is de produktievoorraad t/m januari 2006 al uitverkocht. Vanaf het weekend van 17 en 18 September kan iedereen bij de authorized dealers gaan kijken naar de nieuwe lichting en wij voorspellen een enorme belangstelling voor dit nieuwe model.

Waarom?


         

 

 

 

 

 

  

 

Waarom? Als een blik op de advertentiefolder al voldoende is om te bestellen, helemaal gekker wordt het als men daadwerkelijk de street Bob heeft bereden. Wij van Motorweb hadden het geluk een exemplaar mee te krijgen waar forward controls op gemonteerd waren en dat zo verzekeren wij u, staat garant voor de ultieme zitpositie.

 

                                                     

 

De eerste aanblik van de motorfiets roept allerlei associaties op met volbloed bikers, zwoele avonden, lonkend vrouwelijk schoon en vrijheid. De lage zitpositie, het halfhoge stuur, de relaxte stretch van de benen naar de forward controls en het eigenzinnige schoolbordenzwart maken deze bike tot een lustobject. De duim jeukt, er moet gestart worden. Stuurslot en kontaktslot zijn een geworden op de plaats waar in voorgaande jaren alleen het stuurslot te vinden was. Groot voordeel hierbij is dat je niet meer weg kunt rijden als de motor nog op stuurslot staat.

Wie kent het niet?

 

 

 

Het gedempte uitlaatgeroffel staat in schril contrast tot zijn rebelse uiterlijk en dat is jammer, maar niet onoverkomelijk, want de diverse catalogi bieden hiervoor uitkomst. Genoegzaam laten we ons in de comfortabele zit zakken en licht hengelend aan het gas, nemen we de motor nog eens vanuit het zadel in ogenschouw. Wat direct opvalt zijn wederom de ferme voorpoten van 49mm die het zwarte koplampje in bescherming lijken te nemen.

 

                                   

 

Het kenmerkende afdakje is dit jaar verdwenen en de bedrading is netjes in een zwarte draadkous verstopt en verdwijnt ongemerkt tussen de tanks. Harley heeft sowieso zijn best gedaan de motor een cleanere look te geven, want de olieleiding die blok en bak zichtbaar verbonden, is nu ook verdwenen.  Wat direct opvalt is de boterzachte koppeling. Ingesteld op het bekende mannenwerk knijp je de koppeling veel te hard in en zo.. dat scheelt zeg! Met de linkervoet drukken wij het schakelpedaal in en controleren of hij ingeschakeld is door de koppeling lichtjes los te laten omdat de kloenk het niet doet. DE motor laat zich vlot in het verkeer opnemen en voelt direct goed aan. Ontspannen rijden is het sleutelwoord bij deze fiets. Bij het overschakelen komt de vertrouwde kloenk gelukkig weer terug. Eenmaal warm geven we Black Beauty Bob de sporen en laten we hem de vrije teugel op de asfaltprairie. Nieuw aan deze motor is ook de zesde versnelling die echt als overdrive fungeert. De ervaring leert dat de motor in zijn vijfde versnelling even hard rijdt als in zijn zes, dus komt deze versnelling ook pas vanaf 100km/u en liever zelfs bij 120 aan de beurt.

              

          

 

Cruisen met 140km/u gaat als vanzelf.

Niet dat het mag, maar de zesde versnelling in combinatie met een laag toerental dwingt onbewust tot meer actie. Het eenmanszadeltje zit lekker en geeft ook nog steun in de onderrug doordat het aan de achterzijde oploopt en goed aansluit. In het brede achterspatbord zitten bovenop 2 gaatjes die netjes weggewerkt met een plasticje voorzien van het Bar & Shield logo, de plaats aanduiden waar het bijzitje moet komen voor de coole chick. Harley laat zijn Lone Riders niet in de kou staan.

Het spatbord is daarom zo breed omdat het de behuizing vormt van een 160mm brede band die standaard gemonteerd zit. Zo op het oog zou zelfs een 180er gemonteerd kunnen worden.

 

                       

 

Aan de achterzijde is ook het nodige veranderd. Waar tot vorig jaar de richtingaanwijzers haaks op een buisje gemonteerd waren bevestigd, zien we nu de vloeiende lijnen van de 50-er jaren terug komen. Dit aerstream-achtige lampje gaat vloeiend over in de wigvormige lijnen van de verchroomde fenderstruts. Wie hier anders dan een zadeltas overheen wil gooien, moet zeker in de nieuwste catalogus kijken, want het geheel oogt anders dan voorgaande jaren.

 

Terug op de provinciale wegen gaan we ons lekker tebuiten aan remproeven en bochtenwerk.  Remmen zijn zonder meer goed te noemen en het enige probleem in de bochten is het frame dat je snel laat weten dat de zitpositie met zijn 655mm toch lager is dan de standaard 681mm. Koersvastberaden sturen wij de motor bocht in en uit zonder een spoortje onzekerheid. De motor voelt stabiel aan en doet vrolijk mee. Het is merkbaar dat Harley met het nieuwe frame zijn best heeft gedaan om de zwiebelkontneiging van de Dyna te verbeteren. De achterbrug is massief geworden, de verbindingsas van achterbrug aan versnellingsbak is dikker en huist in een eveneens proportioneel toegenomen lagerzitting. Genietend van de warme nazomerdag mijmert mij de kleur voorbij. Matzwart hier ten lande, Denim Black vanuit het Harley pluche. De samenstelling van de lak is zo bijzonder dat mij vooraf te verstaan werd gegeven toch vooral geen standaard autoshampoo te gebruiken in het geval dat ik de motor zou willen poetsen voor de fotoshoot. Uitsluitend water of speciale Harley shampoo.

 

                

 

Het matte effect zou hierdoor makkelijk weg kunnen gaan en het is de bedoeling dat de lak van de motor, net als bij jeans, slijt door het gebruik. Waarom zie ik de associatie met dat pijnlijk nette HOG logo nog altijd niet opdoemen? Het is onvermijdelijk, maar toch. De “ Wild One “, een kampvuur en een slaapzak na een dag stofhappen in het zadel, tanden poetsen met whiskey, het naakte vlees van een koele squaw die behaaglijk haar hunkerende kont tegen je aandraait en het jaloerse huilen van Japanse hyena’s in de verte.

 

Deze beelden flitsen voorbij als ik de motor met een gevoel van spijt terug breng. Tsja, die prijs van € 15.395,- brengt mij wel in verwarring. Occasions van het zelfde merk worden volop aangeboden voor slechts weinig minder en de kloof tussen de duurste Sportster uit eigen huis wordt hiermee ook gedicht. Het customaanbod van de Japanse concurrentie die met hun prijs nu wel erg dicht in de buurt komen van de "Real Thing" zullen wederom met goede argumenten op de proppen moeten komen om hun motoren aan de  man te moeten brengen, want de waardevastheid van de Harley is betrouwbaarder dan de Amerikaanse dollar.

 

Street Bob heeft de markt weer wakker geschud. De strijd om de cc's is nog in volle gang, maar of dat nou nog zo belangrijk is? Net zoals de immer bredere banden contraproductief werken qua wegligging en bochtenwerk. Want ook hier zijn inmiddels nieuwe tendenzen gesignaleerd die weer terugvoeren naar normalere proporties. Die jongens in Milwaukee weten heel goed wat ze doen, steen voor steen wordt de weg naar het succes geplaveid en houden de trendvolgers wat ze zijn; trendvolgers.......

 

Voor bezichtiging en proefritten kunt u zich melden bij alle authorized Harley-Davidson dealers.


onze sponsors
  homemijn accountcontact
copyright © motorweb.nl - Disclaimer - Adverteren - Algemene voorwaarden